reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Obejrzałam mojego tasiemca "M jak miłość" [emoji14] i szczerze padam na twarz nic nie robię w ciągu dnia a o 22 nie widzę na oczy [emoji14] spadam zaraz myć zęby i do łóżka ;)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A swoją drogą martwiłam się pierwsza wizyta i myślę później będzie już ok wyluzuje, a tu już myślę czy aby będzie zarodek i serduszko przy kolejnej wizycie i czy aby napewno będzie ok ;)

1512409010-a77148c234a3045b-aaaaaa.jpeg
7 tydzień 6 dzień [emoji16] leżę na żabke [emoji16] każda kończyna w inna stronę [emoji16]

ckaidqk3209a60dl.png

f2w3rjjgff3k7jur.png
Gratulacje piekne[emoji173] [emoji173] [emoji173]

eikt3e3k96x30qte.png

Dziewczyny teraz to już się "zesrałam" za przeproszeniem ze strachu
... Tsh 3,1... Zaraz dostanę zawału :( mam nadzieję że moja ginekolorzka coś mi odpisze dziś jeszcze :(

p19u3e3k66rinsit.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Dziewczyny a weźcie wy mi opowiedzcie...czy to normalne że najbardziej intensywne odczywanie objawów tzn ból cyców i podbrzusza w 8 tc już jest mniej intensywne? Tak jakby u mnie te bolesne objawy powoli zaczely łagodnieć. Tzn podbrzusze cały czas pobolewa ale juz nie tak inyensywnie i czesto jak wczesniej. Ale to tak dopiero od paru dni zaobserwowalam ze głównie teraz czuję rozpychanie w podbrzuszu bardziej niż ból. Czasami jakoś lekko zakłuje jak np wlasnie w tej chwili i to bardziej przy bliźnie po wyrostku. No a cyce tez juz takie mocno obolale nie są. Bolą ale już zdecydowanie lżej niż na początku. Czy to w takim razie normalne że po okolo pięciu tygodniach tw bóle tak się spokojniejsze zrobily? Bo juz 17dc sie te bóle zaczęły.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Może przyzwyczailas się do tego rodzaju bólu I jest dla cb mnie intensywny

eikt3e3k96x30qte.png

Może przyzwyczailas się do tego rodzaju bólu I jest dla cb mnie intensywny

eikt3e3k96x30qte.png
Zapewne jeszcze nie raz mnie zaboli. Objawy nie ustepuja calkiem tylko moze faktycznie mniej zwracam na nie uwagę bo np teraz to mi podbrzusze szaleje jak zwykle. Mam tak ze jeden dzien malo co czuje a nastepny dzien i cyce i podbrzusze.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Dziewczyny a weźcie wy mi opowiedzcie...czy to normalne że najbardziej intensywne odczywanie objawów tzn ból cyców i podbrzusza w 8 tc już jest mniej intensywne? Tak jakby u mnie te bolesne objawy powoli zaczely łagodnieć. Tzn podbrzusze cały czas pobolewa ale juz nie tak inyensywnie i czesto jak wczesniej. Ale to tak dopiero od paru dni zaobserwowalam ze głównie teraz czuję rozpychanie w podbrzuszu bardziej niż ból. Czasami jakoś lekko zakłuje jak np wlasnie w tej chwili i to bardziej przy bliźnie po wyrostku. No a cyce tez juz takie mocno obolale nie są. Bolą ale już zdecydowanie lżej niż na początku. Czy to w takim razie normalne że po okolo pięciu tygodniach tw bóle tak się spokojniejsze zrobily? Bo juz 17dc sie te bóle zaczęły.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Ja np teraz nie mam już ani bólu piersi jedynie są bardziej wrażliwe na dotyk, ani też nie mam bóli podbrzusza jak na początku

Ja np teraz nie mam już ani bólu piersi jedynie są bardziej wrażliwe na dotyk, ani też nie mam bóli podbrzusza jak na początku

Cyce to ja mam właśnie takie mocno wrażliwe a dopiero jak sie do M tulę to aż syknę z bólu. A sutki okrutnie swędzą.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Dziewczyny teraz to już się "zesrałam" za przeproszeniem ze strachu
... Tsh 3,1... Zaraz dostanę zawału :( mam nadzieję że moja ginekolorzka coś mi odpisze dziś jeszcze :(

p19u3e3k66rinsit.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Z tego co kojarzę normy to nie masz jakoś bardzo podwyższone bo chyba max jest do 2,4? Mojej szwagierce, która miała delikatnie podwyższone lekarz nie przepisywał nic stwierdził, że w ciąży często TSH jest podwyższone, a mój ginekolog już przy tej górnej granicy, ale nadal w normie przepisuje leki bo twierdzi, że jak na ciążę to trochę za wysoki poziom i teraz bądź tu mądry co lekarz to inne zalecenia

reklama
Do góry