reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

U mnie po wizycie wszystko ok. Maluch jest, serduszko też. Zobrazowanie fatalne bo mam mocne tyłozgięcie macicy. Kolejna wizyta po świętach a na prenatalne mam się umowic miedzy 4-10.01.
Super [emoji5] Gratulacje!
A to tylozgiecie w czyms przeszkadza, poza utrudnionym usg?

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Super [emoji5] Gratulacje!
A to tylozgiecie w czyms przeszkadza, poza utrudnionym usg?

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ogólnie to nie. W pierwszej ciąży nie miałam tyłozgięcia więc najprawdopodobniej jest to powikłanie po pierwszym cięciu. W drugiej ciąży już było to tyłozgięcie i te pierwsze USG bardzo ciężko się robi.

Ja Wam dziewczynka poleciałam aplikacje a podałam nazwę innej aplikacji (też fajnej, ale ona nie pokazuje tak realistycznie dziecka w każdym tygodniu ) aplikacja która miałam na myśli nazywa się PregApp i nie spotkałam się z żadna tak fajnie pokazująca dziecko

ckaidqk3209a60dl.png

f2w3rjjgff3k7jur.png
Super te wizualizacje są :-) młodej pokazalam jak teraz dziecko może wyglądać to aż ją zatkało :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

@żabila Gratulacje!!!

Też mam tylozgiecie i przez to trudniej otrzymać dobry obraz usg. No ale jeszcze chwilka i nam się tak macica rozciąganie i pójdzie do góry że nie powinno być problemów

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Ogólnie to nie. W pierwszej ciąży nie miałam tyłozgięcia więc najprawdopodobniej jest to powikłanie po pierwszym cięciu. W drugiej ciąży już było to tyłozgięcie i te pierwsze USG bardzo ciężko się robi.
O to nie wiedzialam, ze tylozgiecie moze sie zrobic. Myslalam, ze ma sie je od zawsze [emoji6]

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017

O to nie wiedzialam, ze tylozgiecie moze sie zrobic. Myslalam, ze ma sie je od zawsze [emoji6]

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017
Bo ogólnie niby wrodzone to jest. Ale może być też po zabiegu chirurgicznym albo endometriozie. Wcześniej nie miałam, endometriozy też ale miałam dwa cięcia i lekarz mówi że to po cięciu się tak zrobiło.

Mi się też samo zrobiło po porodzie córki. I nie miałam cesarski. Od tak powstało i już.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny a weźcie wy mi opowiedzcie...czy to normalne że najbardziej intensywne odczywanie objawów tzn ból cyców i podbrzusza w 8 tc już jest mniej intensywne? Tak jakby u mnie te bolesne objawy powoli zaczely łagodnieć. Tzn podbrzusze cały czas pobolewa ale juz nie tak inyensywnie i czesto jak wczesniej. Ale to tak dopiero od paru dni zaobserwowalam ze głównie teraz czuję rozpychanie w podbrzuszu bardziej niż ból. Czasami jakoś lekko zakłuje jak np wlasnie w tej chwili i to bardziej przy bliźnie po wyrostku. No a cyce tez juz takie mocno obolale nie są. Bolą ale już zdecydowanie lżej niż na początku. Czy to w takim razie normalne że po okolo pięciu tygodniach tw bóle tak się spokojniejsze zrobily? Bo juz 17dc sie te bóle zaczęły.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Do góry