reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja mam nastepna wizyte w 10+1 czyli poczatek 11tc to dopiero bedzie fajne rzeczy widac :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Ja za dwa tygodnie więc będę prawie w 10 :) później wizyty będę miała rzadziej teraz z powodu świat mam 18 grudnia :)

ckaidqk3209a60dl.png

f2w3rjjgff3k7jur.png

reklama
Wielki przełom między ostatnim usg (1,5 tygodnia temu) a dziś [emoji16] mam też super pamiątkę bo telefonem nakręciłam film i pokazuje wszystkim jak serce bije i jak leży bo na filmie lepiej widać więc polecam :) a w 8 tygodniu już widać jak macha rączkami więc jeśli ktoś ma termin później to tym bardziej warto

ckaidqk3209a60dl.png

f2w3rjjgff3k7jur.png
Ja pamietam w 1 ciąży nie zastanawiałam się jak to będzie, nie szperalam w necie co i jak być powinno (i byłam o niebo spokojniejsza!). W 7 tyg byla tylko jakas glizda, a w 11 gin mi przykłada usg do brzucha (brzuch plaski, nie wiem czego on tam szuka) a tam dzidziuś z rękami i nogami. Normalnie nigdy tego szoku nie zapomnę [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja pamietam w 1 ciąży nie zastanawiałam się jak to będzie, nie szperalam w necie co i jak być powinno (i byłam o niebo spokojniejsza!). W 7 tyg byla tylko jakas glizda, a w 11 gin mi przykłada usg do brzucha (brzuch plaski, nie wiem czego on tam szuka) a tam dzidziuś z rękami i nogami. Normalnie nigdy tego szoku nie zapomnę [emoji16]

Wyobrażam sobie [emoji16] ja wiedziałam czego mogę sie spodziewać bo tu wrzucamy zdjęcia, w telefonie mam z 5 aplikacji [emoji16]( z tych mniej znanych polecam HiMommy że względu na piekna wizualizacje każdego tygodnia. Gdy ciąża jest już starsza dziecko się rusza, później pokazują, że ziewa,kopie naprawdę super [emoji16] ) też myślę, że gdybym nie znała tych statystyk porobien byłabym o niebo spokojniejsza

ckaidqk3209a60dl.png

f2w3rjjgff3k7jur.png

Wyobrażam sobie [emoji16] ja wiedziałam czego mogę sie spodziewać bo tu wrzucamy zdjęcia, w telefonie mam z 5 aplikacji [emoji16]( z tych mniej znanych polecam HiMommy że względu na piekna wizualizacje każdego tygodnia. Gdy ciąża jest już starsza dziecko się rusza, później pokazują, że ziewa,kopie naprawdę super [emoji16] ) też myślę, że gdybym nie znała tych statystyk porobien byłabym o niebo spokojniejsza

ckaidqk3209a60dl.png

f2w3rjjgff3k7jur.png

Ja już statystykami poronień przestałam się przejmować. Wychodzę z założenia że co ma być to będzie. Wiadomo, staram jak najwięcej się oszczędzać żeby ryzyko zminimalizowac do zera. Liczę na to że skoro pierwsza ciąża była bezproblemowa i niezagrożona to że teraz będzie podobnie.
Też mam HiMommy :-) codziennie fajne opisy się pojawiają.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

ckaidqk3209a60dl.png

f2w3rjjgff3k7jur.png
Heh mój syn ma już 7 lat więc wtedy nawet smartfona nie miałam :) znalazlam forum na kafe miesiąc przed porodem i do dziś na fejsie mam kontakt z dziewczynami :) Zdecydowanie jednak spokojniej wtedy podchodzilam do tematu. Zbyt dużo internetu w ciąży szkodzi :) No, ale teraz już za późno, swoje się już naczytalam od poczatku tej ciąży [emoji16]

Ja już statystykami poronień przestałam się przejmować. Wychodzę z założenia że co ma być to będzie. Wiadomo, staram jak najwięcej się oszczędzać żeby ryzyko zminimalizowac do zera.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Ja jestem optymistka więc staram się myśleć, że byłam już wystawiona na próbę mając problem z zajsciem... I że skoro już się udało w końcu to musi być dobrze bo wszystko co najgorsze się mnie czepiać nie może :)

ckaidqk3209a60dl.png

f2w3rjjgff3k7jur.png

Ja już statystykami poronień przestałam się przejmować. Wychodzę z założenia że co ma być to będzie. Wiadomo, staram jak najwięcej się oszczędzać żeby ryzyko zminimalizowac do zera. Liczę na to że skoro pierwsza ciąża była bezproblemowa i niezagrożona to że teraz będzie podobnie.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
Też się przyczepilam tej myśli - 1 ciąża książkowa, więc czemu teraz miałoby być inaczej [emoji16]

Też się przyczepilam tej myśli - 1 ciąża książkowa, więc czemu teraz miałoby być inaczej [emoji16]

Oby oby. Ale juz najgorszy pod względem poronień 6 tydzien już mam za sobą, jestem w połowie ósmego(7+4) tak że chyba jest dobrze :-) tylko katar z mlodej na mnie przeszedł ale jakos daje rade. Duzo pije Kunusia i herbaty ciepłej.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
Do góry