reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dzisiaj byłam w pracy powiedzieć mojej przełożonej o ciąży i dostarczyć zwolnienie, jednocześnie poprosiłam żeby na razie nie mówiła bo to jest początek po drugie od początku mam leki więc zależało by mi żeby chociaż do kolejnej wizyty nikt w pracy nie wiedział, oczywiście już cała firma mówi o tym, że jestem w ciąży matko myślałam że rozmawiam z dorosłymi ludźmi ale jednak nie

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Byłam dzisiaj u ginekologa. Odczytał moje wyniki z badań krwi (przychodzą do przychodni elektronicznie) i wyszło że mam niedoczynność tarczycy :( dostałam skierowanie do endokrynologa ale najszybszy termin za miesiąc. Dostałam też tabletki Euthyrox. Mam nadzieję że wszystko się unormuje...

Na pewno :) wiele kobiet w ciąży ma tarczyce trzeba ja pilnowac i nic złego się nie dzieje :)

Ja poszłam na usg wg OM 5t4d, a według usg było 4t5d. Także też późna owulacja, cykle 31 dniowe. Był widoczny pęcherzyk i ciałko żółte.

Beta wszystko pokaże, nie denerwuj się na zapas. W medycynie nic nie jest jak w matematyce ;)
To mam prawie, że identyczną sytuację z tym, że u mnie według OM 5+5 tc a według USG 5+0 tc
Cykle mialam regularne 26-28 dni. Ale miałam cykle bezowulacyjne :(
Czy wynik z bety otrzymam od razu?

Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za tak miłe słowa i wsparcie dzisiaj. Bardzo ich potrzebowałam. Mój mąż płakał razem ze mną i mało pozytywów mógł z siebie wydobyć..

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzisiaj byłam w pracy powiedzieć mojej przełożonej o ciąży i dostarczyć zwolnienie, jednocześnie poprosiłam żeby na razie nie mówiła bo to jest początek po drugie od początku mam leki więc zależało by mi żeby chociaż do kolejnej wizyty nikt w pracy nie wiedział, oczywiście już cała firma mówi o tym, że jestem w ciąży matko myślałam że rozmawiam z dorosłymi ludźmi ale jednak nie

Tak to niestety jest. Ja jak zanosilam zwolnienie na przystanek to juz wszyscy mi gratulowali. A powiedzialam w firmie dwóm osobom tak że ten....dorośli gorzej niż dzieci czasami :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

@paulina1994 moja mama mieszka za morzem to niebardo ma okazje sie wtracac. zreszta nawte jak u nas jest to plynie z rytmem naszego zycia. jak ja o cos poprosze to to zrobi jak nie to sie nie wychyla. swoim zieciem jest zachwycona a moja tesciowa omija bo jje niecierpi ( z wzajemnoscia).
a tescia mam spoko. chociaz on odjechany druga strone. tesxiowa mysli tylko o osbie a tesc zkolei chcilaby aby wszytskim bylo rownie dobrze a tak sie nie da przeciez. ale on jest chetny do pomocy. do niczego sie nie wtraca. nie oyta o nic wiecej niz zostalo mu powiedziane. czeka az ktos sam bedzie chcial mowic i powie ile uwaza za stosowne. wie, ze dorosle dzieci musza zyc wlasnym zyciem.
a moja tesciowa wszytskim w garnki i w portfel zaglada. a to M ja zabierze na zakupy to co my tak duzo wydajemy na spozywke. a ta wolowina taka droga po co nam tyle. a buty mozna dziecku kupic takie nie trzeba zaraz takich drogich. a po co mu taka zabawka jak mozna tyle dac za zabawke.
i to jej podejscie zalezne od punktu siedzenia. narzeka, ze w pl to ona byla najwazniejsza dl ameza a tu to ma swoja mamusie i ze tylko mamusia ( co jest kompletna bzdura) i ze ona sie tu czuje niepotrzrbna i w taka biedna i w ogole i na konkec jednym tchem, ze ona by tez chciala zeby ja synowie ja tak kochali jak jej maz matke... od swojej tesxiowej otrzymala lrzez cale zycie bardzi duzo. wlasxiwie wiekszosc tego co ma to dzieki niej. dzis ma problem sie obiadem podzielic choc mieszka 5min na pieszo od niej. a jeszcze mi sadzi teksty, ze sie babci podlizuje, bo obiady jej daje. a ja tak zostalam wychowana. najpierw dorosli opiekuja sie dziecmi a potem dzieci, wnuki opiekuja sie starszymi. do tego babcia to spolecznik. cale zyxie poswiecila na pomoc innym i do tej pory robi oc jest wstanie. moj maz jje zawdziecza ta dobra czesc dziecinstwa jak i to, ze mogl sie tu orzeniesc i pracowac. dzis babcia ma sil mniej a do tego pod opieka partnera przy ktorym wszytsko niemal musi zrobic. jak gotuje to mnie nie zbawi, ze odloze dla nich obiad. nie zbiednieje i sczegolnie bardziej sie nie wysile. a wiem, ze pomoge. i robie to bo chce a nie bo musze. ale moja tesciowa tego nie widzi tak. ehh... musze przestac o niej myslec bo jak sie nakrece to wyhamowac sie nie da. ale ta kobieta mi mnostwo krow napsula.
To trochę jak moja mama ;) za to teściowa mam super :)

A co dobrego zrobilas? My salarke z pekińskiej frytki i kurczaka w papirusie wiec w zasadzie M za dużo sie nie wysilił bo frytki z paczki kupione a kurczak w hotowym papirusie z przyprawami ale zawsze coś :-) młoda ubóstwia kurczaka w papirusie.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

No proszę jak smacznie :) najlepiej im dac chwilkę najlepszy sprawdzony sposób i dochodzą do wniosku sami :)

To ja mam tak z tesciami. Powiedzieliśmy im tylko dlatego, że mieszkamy razem w domu i poprosiliśmy, żeby na razie nikomu nie mówili. A tu w sobote przyjeżdża siostra męża z facetem, wyjmuje alkohol i mówi, że mi nie zaproponuje bo przecież nie mogę. Teściowa jej powiedziała, ale oczywiście zaznaczyła, że to tajemnica. Ciekawe ile osób zdążyła obdzwonic i powiedzieć im to samo. Nikomu nie można zaufać!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

To ja mam tak z tesciami. Powiedzieliśmy im tylko dlatego, że mieszkamy razem w domu i poprosiliśmy, żeby na razie nikomu nie mówili. A tu w sobote przyjeżdża siostra męża z facetem, wyjmuje alkohol i mówi, że mi nie zaproponuje bo przecież nie mogę. Teściowa jej powiedziała, ale oczywiście zaznaczyła, że to tajemnica. Ciekawe ile osób zdążyła obdzwonic i powiedzieć im to samo. Nikomu nie można zaufać!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dlatego ja powiedziałam teściom ale nie powiedziałam mojej mamie bo wiedziałam, że jak powiem mamie to będą wiedzieli już wszyscy w rodzinie, znajomi i nieznajomi ja trochę tego nie rozumiem jeśli ktoś mi mówi nie mów nikomu to nie mówię a nie takie powiem ci, ale to tajemnica :/

reklama
Byłam dzisiaj u ginekologa. Odczytał moje wyniki z badań krwi (przychodzą do przychodni elektronicznie) i wyszło że mam niedoczynność tarczycy :( dostałam skierowanie do endokrynologa ale najszybszy termin za miesiąc. Dostałam też tabletki Euthyrox. Mam nadzieję że wszystko się unormuje...
Ja na ostatniej wizycie tez dostalam te tabl. Ile masz dziennie zazywac?
Mi nic o endokrynologu nie mowil na szczescie, kazal tylko lykac tabl i poczatkiem stycznia zrobic znow badania tarczycy.

Do góry