reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Wykluczył... W sumie był pełen nadziei i kazał mi zrobić betę twierdząc że ciąża może być bardzo wczesna.. miałam problemy z owulacja i w zasadzie to nigdy nie wiedziałam na kiedy mi przypadała.

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Czyli owulację mogla$ mieć na tyle późno że ciąża może być z dwa tygodnie młodsza niż wwdług om. Oby. Trzymam kciuki.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
Na którą? Ja jutro na 15.00 :)

Stresujesz się? Mnie teraz nachodzą różne wątpliwości, stres itp. Eh.

Stresuje i ekscytuje.
Mam nadzieje,ze serduszko bedzie juz pieknie bic.
Ja mam na 10.45.
Trzymam kciuki za twoja wizyte :):):):)
Bedzie dobrze.
Mi sie dzisiaj snilo,ze kolezanka z pracy nakryla mnie na babyboom i rozgadala wszystkim w pracy.
(zamierzam poinformowac ich dopiero po swietach).

Sesil - ja bylam w 5 tyg ciazy i na USg nic nie bylo widac. Dostalam Duphaston na wywolanie @, 3 testy negatywne.
Miesiac pozniej zrobilam test - pozytywny, ide na USG a ginekolog,ze w 9 tygodniu ciazy jestem :rofl2:
Wiec wszystko mozliwe :happy2:

Oj to przykro mi. Ale nie martw sie, bedziesz lykac tabletki i wszystko bedzie ok.
A co do lekatza to przeciez maja obowiazek Cie przyjac w ciagu tygodnia.

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017
Mój ginekolog powiedział że powinni mnie przyjąć w ciągu dwóch tygodni. Rejestratorka najpierw chciała mnie zapisać na koniec lutego. Wytłumaczyłam jej że jestem w ciąży, mam niedoczynność i lekarz mówił że powinni mnie przyjąć do dwóch tygodni to dopiero wtedy wynalazła termin na 7.01. Będę dzwoniła do innej przychodni. Może uda się szybciej

Moj M jak wchodzi do domu po pracy to zawsze mowi-daj mi chwilke- odpoczne a potem powiedz co trzeba zrobic. Bylo tak jak nie bylam w ciazy a teraz to juz w ogole. No, ale pewnych rzeczy nie przeskoczy. Gotowac nie umie. W sumie spagetti i jedno takie szwedzkie danie zrobil instruowany przeze mnie. Ale zaawansowanwj kuchni go nie probowalam uczyc.
A moja tesciowa to na maxa wkurzajaca. Moj M od zawsze zajmuje sie kapaniem dzieci - no teraz to w sumie tylko Teosia bo Filip sam sie ogarnie. A moja tesciowa oburzona, ze jak to., ze biedny M do pracy chodzi, moje godxiny tez wyrabia a ja sobie siedze w domu i jeszxze go gnam do roboty. M jej na to odpowiwdzial - tp jest moj czas z dziecmi. Lubie to robic i chce to robic. Kiedy mam z nimi spedzac czas? Jak spia?
Albo teraz jak nie wie o ciazy a slyszala ze M tam mi po cos pojechal tu mi cos prywiozl cos tam dla mnie zrobil. To zaraz pytanie co on mi tak w dupe wlazi. Kurcze. Zamiast sie cieszyc, ze jej syn kocha zone, rodzine i p nia dba. Ona wiecznie weszy jakis podstep, wiecznie widzi problem we wszystkim. Bo tylko ona jest ksiezniczka na tym swiecie...
Słuchaj to ja mam taką mamę ! ;) Zawsze szuka problemu! Np. mój mąż wziął samochód bo potrzebował i jeździłam tydzień do pracy autobusem oczywiście jeszcze jak nie byłam w ciąży, a moja mama już do mnie dzwoni dlaczego zabrał ci samochód, poklociliscie się ? Albo po co on sam tam pojechał nie mógł cię zabrać, a nie mógł cię odwieźć, a czemu to i tamto [emoji14]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

A skoro tak to faktycznie jest nadzieja. Zrob ta bete i sie okaze. Trzymam kciuki zeby jednak wynik byl pomyslny!

Ps. Czyli ze mialas bardzi nieregularne cykle? Jak dlugie?

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017
Cykle mialam regularne 26-28 dni. Ale miałam cykle bezowulacyjne :(
Czy wynik z bety otrzymam od razu?

Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za tak miłe słowa i wsparcie dzisiaj. Bardzo ich potrzebowałam. Mój mąż płakał razem ze mną i mało pozytywów mógł z siebie wydobyć..

Cykle mialam regularne 26-28 dni. Ale miałam cykle bezowulacyjne :(
Czy wynik z bety otrzymam od razu?

Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za tak miłe słowa i wsparcie dzisiaj. Bardzo ich potrzebowałam. Mój mąż płakał razem ze mną i mało pozytywów mógł z siebie wydobyć..

Kilka godzin na wynik bety musisz poczekać ale na pewno jest w ten sam dzień.

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Stresuje i ekscytuje.
Mam nadzieje,ze serduszko bedzie juz pieknie bic.
Ja mam na 10.45.
Trzymam kciuki za twoja wizyte :):):):)
Bedzie dobrze.
Mi sie dzisiaj snilo,ze kolezanka z pracy nakryla mnie na babyboom i rozgadala wszystkim w pracy.
(zamierzam poinformowac ich dopiero po swietach).

Sesil - ja bylam w 5 tyg ciazy i na USg nic nie bylo widac. Dostalam Duphaston na wywolanie @, 3 testy negatywne.
Miesiac pozniej zrobilam test - pozytywny, ide na USG a ginekolog,ze w 9 tygodniu ciazy jestem :rofl2:
Wiec wszystko mozliwe :happy2:
Ja luteinę bo od soboty mam brązowe plamienia. Kupię jeszcze jeden test dzisiaj bo zwariuje zaraz.
Dałaś mi tym postem nadzieję :) w końcu były dwa testy pozytywne i okresu nadal brak.. no chyba że jednak poroniłam :(

Ja luteinę bo od soboty mam brązowe plamienia. Kupię jeszcze jeden test dzisiaj bo zwariuje zaraz.
Dałaś mi tym postem nadzieję :) w końcu były dwa testy pozytywne i okresu nadal brak.. no chyba że jednak poroniłam :(

Glowa do gory. Zrob bete- od razu bedziesz wiedziala co sie dzieje i nie martw sie na zapas.
Trzymam kciuki. :blink:

Dziewczyny M się zreflektował. Wrócił z zakupami i chciałam wsrać zacząć robić obiad a ten do mnie, żebym sobie poleżała i poczekała aż on uszykuje :-) to sałatkę tylko zrobiłam z pekińskiej i teraz czekam aż M resztę zrobi ;-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
Z moim synem byłam u gina bardzo szybko, bo ciąża byla zaskoczeniem i nie mogłam e to uwierzyć. Był to 4t6d i był widoczny pęcherzyk.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja poszłam na usg wg OM 5t4d, a według usg było 4t5d. Także też późna owulacja, cykle 31 dniowe. Był widoczny pęcherzyk i ciałko żółte.

Beta wszystko pokaże, nie denerwuj się na zapas. W medycynie nic nie jest jak w matematyce ;)

Do góry