reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jak wczesną ciążę lekarz może wykryć?

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja bylam w 4t4d i bylo widac mala jamke w macicy. Ale duzo tez zalezy od sprzetu i od tego kiedy byla owulacja w danym cyklu.

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Byłam dzisiaj u ginekologa. Odczytał moje wyniki z badań krwi (przychodzą do przychodni elektronicznie) i wyszło że mam niedoczynność tarczycy :( dostałam skierowanie do endokrynologa ale najszybszy termin za miesiąc. Dostałam też tabletki Euthyrox. Mam nadzieję że wszystko się unormuje...
Oj to przykro mi. Ale nie martw sie, bedziesz lykac tabletki i wszystko bedzie ok.
A co do lekatza to przeciez maja obowiazek Cie przyjac w ciagu tygodnia.

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017

Co to OM? Według aplikacji Preglife powinnam być w 7 tygodniu(6+1). Ostatni okres miałam 23 października

Oj to powinno juz byc widac zarodek [emoji53] Chyba ze na prawde bardzo Ci sie przesunela owulacja. A ciaze pozamaciczna wykluczyl?

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017

Jola92 - na krwawienia najlepsza jest witamina k2mk7. Ja mam taka od Jerzego Zieby (mojego guru).
Mam chorobe dziasel, a dzieki stosowaniu tej witaminy moje dziasla krwawia juz bardzo rzadko.
Polecam.

Ja jutro na pierwsze USG . Juz sie nie moge doczekac.

Oj to powinno juz byc widac zarodek [emoji53] Chyba ze na prawde bardzo Ci sie przesunela owulacja. A ciaze pozamaciczna wykluczyl?

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017
Wykluczył... W sumie był pełen nadziei i kazał mi zrobić betę twierdząc że ciąża może być bardzo wczesna.. miałam problemy z owulacja i w zasadzie to nigdy nie wiedziałam na kiedy mi przypadała.

Wykluczył... W sumie był pełen nadziei i kazał mi zrobić betę twierdząc że ciąża może być bardzo wczesna.. miałam problemy z owulacja i w zasadzie to nigdy nie wiedziałam na kiedy mi przypadała.

A skoro tak to faktycznie jest nadzieja. Zrob ta bete i sie okaze. Trzymam kciuki zeby jednak wynik byl pomyslny!

Ps. Czyli ze mialas bardzi nieregularne cykle? Jak dlugie?

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama

0d1yskjo72vqgv4p.png

mhsvvcqgy72d4kw0.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ja w 6+1 bylam na pierwszej wizycie i widzialam wyraźny pęcherzyk,ciałko żółte i echo zarodka z pikającym serduchem. Ale to serducho to ledwo widoczne było. Nawet mi ginka powiedziala, że gdybym choćby dzień wczesniej przyszla, to tego swrducha mogłoby nie widac.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Do góry