reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Hehe no to piękny efekt :) a ja odkryłam jaka wodę wkoncu mogę pić żeby tylko nie zapeszyc Muszynianka zielona w pierwszej ciąży też sporo jej piłam bo położna mi poleciła ma najwięcej magnezu i potasu i w dziwo nawet mi wchodzi, bo tak to z piciem katastrofa nawet herbaty nie mogę przelknac
O. Też wlasnie zgrzewkami wciągam Muszyniankę zieloną :-) moja ulubiona woda. Moze odrobinę droższa od innych wód, ale z pewnoscia zdrowsza. A jak nie mam Muszynianki bo akurat sie konczy to wysylam M do boedry ktorą mamy pod blokiem, po zgrzewkę malej Muszyny z niebieska nakrętka. Tez lekko gazowana i zawiera w sumie az 1560mg/l skladnikow mineralnych. W tym 200 wapnia i 75 magnezu na litr. A ze w dzien conajmniej jedna butelke półlitrową tej wody piję, czasami dwie, no a oprocz tego soki i herbatka Earl Grey.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
Boże tez macie zaparcia już myślałam ze tylko ja nie dość ze idę co 3 dni to tak ciężko ze szok
Od razu 0,5kg chudsza [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

O. Też wlasnie zgrzewkami wciągam Muszyniankę zieloną :-) moja ulubiona woda. Moze odrobinę droższa od innych wód, ale z pewnoscia zdrowsza. A jak nie mam Muszynianki bo akurat sie konczy to wysylam M do boedry ktorą mamy pod blokiem, po zgrzewkę malej Muszyny z niebieska nakrętka. Tez lekko gazowana i zawiera w sumie az 1560mg/l skladnikow mineralnych. W tym 200 wapnia i 75 magnezu na litr. A ze w dzien conajmniej jedna butelke półlitrową tej wody piję, czasami dwie, no a oprocz tego soki i herbatka Earl Grey.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

O Matko jak ja bym chciała umieć tak dużo pić zazdroszczę staram się jak najwięcej Ale przed te dlawienie się to średnio...

Boże tez macie zaparcia już myślałam ze tylko ja nie dość ze idę co 3 dni to tak ciężko ze szok
Od razu 0,5kg chudsza [emoji23]

Taaaak... chodzenie do kibla zamieniło się w koszmar. Trochę się boję, że to może sie pogorszyć. Trzeba wypróbować te suszone śliwki.

Ja jak wypije dwie 0,5 to sukces

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

O Matko jak ja bym chciała umieć tak dużo pić zazdroszczę staram się jak najwięcej Ale przed te dlawienie się to średnio...
Ja uwielbiam pić wodę :-) a jak mnie mdli to małymi łyczkami ale zeby nie doprowadzic do spękanych warg. Zgrzewka 12 półlitrowych butelek Muszyny mi co najwyzej na 6 dni starcza, czasami na 8.
Odbiegając od tematu... Autokorekta w telefonie poprawiła mi wodę na wódę xD mój telefon ma kosmate myśli jak widać

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Własnie suszone morele działają, ja w pierwsze ciąży musiałam przyjmować żelazo od połowy ciąży dopiero wtedy był koszmar, po żelazne to są zaparcia a w dodatku miałam krążek i balam się za każdym razem ze mnie wyskoczy

reklama
Mi na zaparcia działała owsianka z otrębów na śniadanie (2 łyżki owsianych 1 Łyżka pszennych). Do tego trochę śliwki i po problemie

Do góry