reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

To dlatego masz taki dobry humor w swoich wiadomościach! ;-) Jak tak tą „wódkę” pijesz małymi łyczkami i 12 półlitrowych butelek tylko na 6 dni Ci starcza! ;-) ;-)
Autokorekta na prezydenta! Haha!
Noo czasami to aż się zataczam i o ijam o ściany.....ze śmiechu :-) więc do tej wody chyba producent dodaje jakieś specyfiki :-)
A co do humoru to chyba lepiej nie myslec o ewentualnym najgorszym, tylko myśleć trza pozytywnie a to juz polowa sukcesu :-) i oczywiscie dbaco siebie i nawet jak nienma nakazu leżenia, zapobiegawczo jak najwiecej sie oszczedzac
O. Z bólowych niusów. Dzisiaj podbrzusze mi daje odpoczynek od siebie ale za to cos mnie w kroku jakby kłuło i kości pobolewaly. I takie hmmmm.....no uczucie rozpierania ale bardziej w okolicach spojenia łonowego niż wyzej.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
@Karrrina Kiedy masz wizytę u lekarza?

Eh, nie wiem jeszcze. Tutaj wszystko się tak ciąągnie... ( jakby coś to przypomnę, że mieszkam w Holandii).
Mam czekać na telefon ze szpitala i tam mają mnie umówić na wizytę u ginekologa. Tutaj jest tak, że jeśli nie ma komplikacji, ani żadnego ryzyka to ciążę prowadzą położne, ale ja teraz mam przejść pod opiekę lekarza w szpitalu. Nie spieszą się tutaj z niczym, szczegónie na początku ciąży uważąja, że czas pokaże.

W przyszłym tygodniu planowałam polecieć do Polski na tydzień, więc wizytę będę miała pewnie nie w następnym tygodniu ,ale w jeszcze kolejnym, czyli w 12 tygodniu jednego malusza i 11 drugiego.

Na razie się uspokoiłam, bo z tego co wyczytałam to wygląda na to, że są 2kosmówkowe i 2owodniowe , a to dobrze wróży :)[/QUOTE]

Nie mogłam spać dzisiaj w nocy, taka podekscytowana byłam :) Tyle myśli w głowie - jak karmic dwoje na raz, jak wyjść na spacer, jak latać samolotem, jak spać :D

Też mi się tak wydawało ze zdjęcia, że są 2k2o. Trzymam kciuki! :-)
Pytam, bo podobno z jakim rodzajem ciąży bliźniaczej mamy do czynienia można ocenić tylko do 12tc. Potem jest to bardzo trudne i w większości przypadków niemożliwe.
U mnie podobna sytuacja z wizytami niestety. Mieszkam w Szwecji.

Hej dziewczyny byłam dziś na badaniach, wszystko oki poza TSH, mam wynik 10,790 przy przedziałach 0,300-4,500 :( do tego martwi mnie moja grupa krwi bo mam A Rh D - (ujemne) a M ma AB Rh + czyli może wystąpić konflikt tak? Toxoplazmowa oba odczynniki ujemne.

O ja Cie skąd takie wysokie TSH? To do endokrynologa z tym chyba. A z krwia to tak, konflikt możliwy ale ponoc predzej przy kolejnym dziecku sie zdarza niż przy pietwszym.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Też mi się tak wydawało ze zdjęcia, że są 2k2o. Trzymam kciuki! :-)
Pytam, bo podobno z jakim rodzajem ciąży bliźniaczej mamy do czynienia można ocenić tylko do 12tc. Potem jest to bardzo trudne i w większości przypadków niemożliwe.
U mnie podobna sytuacja z wizytami niestety. Mieszkam w Szwecji.

Oo.. to dobrze, że mówisz, zaraz dzwoniędo położnej zapytać czy powinnam wyjechać, bo jak wrócę to już 12 tydzień będzie.

Z tymi wizytyami to masakra, łączę się w bólu.

reklama
Hej dziewczyny byłam dziś na badaniach, wszystko oki poza TSH, mam wynik 10,790 przy przedziałach 0,300-4,500 :( do tego martwi mnie moja grupa krwi bo mam A Rh D - (ujemne) a M ma AB Rh + czyli może wystąpić konflikt tak? Toxoplazmowa oba odczynniki ujemne.

Też mam TSH mialam już przed ciaza niemartw się dostaniesz tabletki i się wszystko wyreguluje:) A co do krwi to nie wiem nie orientuje się kurcze szczerze mówiąc

Do góry