reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Zagłębialas się w temat z Twoją cerą? Ja kilka lat miałam problem z trądzikiem wychodziło mi co jakiś czas bolesne krosty okropne, ale kulminacje miałam po pół roku mieszkania w dużej wilgoci przeprowadziliśmy się i to bylo mieszkanie czasowe Ale miało straszny wpływ na moja cerę doszło do takiego stopnia że lekarz w święta wielkanocne wystawil mi skierowanie do szpitala. Po pół roku leczenia u lekarza domowego dostałam skierowanie do dermatologa A on mi przepisal kurację która trwała rok to była isotretoina i pomogło pozbylam się trądziku można powtórzyć kurację jeszcze raz w razie potrzeby ale póki co tylko czasami wyskoczy mi jakiś mały i ginie po dwóch dniach. Ogólnie jak już nie zamierzasz mieć dzieci to tym bardziej może warto zapytać lekarza o coś takiego? No chyba że już jesteś po pełnej diagnozie i jedną możliwością są hormony no to już nie wchodzę w kompetencje lekarza :)
Nie, nie zaglebialam się właśnie. Po prostu od zawsze mam cerę tłustą i trądzikowa. A że w pewnym momencie potrzebowałam antykoncepcji i przypadkiem okazało się, że tabletki na cerę świetnie mi wpływają to się tak ich trzymałam.

reklama
Ktoras z was karmi mm? Jak jest na puszce napisane, że w 4 miesiącu dawać pircje 150ml to mam tyle dawać jak już mamy skonczone 3 mce? Mam wrażenie, że mała chce więcej. Dostaje ciągle 120ml ale ja też ja wczesniej karmie piersią, więc mojego mleka też trochę zje. Jakaś ma manie ssania a smoczka nie ogarnia. Nie chciałabym tak ladowac tego mleka więcej niż trzeba i nie wiem co robić
Jeśli potrzebuje więcej A producent tyle zaleca to czemu nie dawać? Chyba że częściej karmisz niż zalecane.

No właśnie też mam problem z cerą tłusta stąd trądzik, po kuracji używam tylko kosmetyków do cery tłustej płyn micelarny podkład i krem taki zielony vichy i naprawdę jest dużo lepiej A na wypryski dobrze działa olejek herbaciany nakładany punktowo polecam ja mam jeszcze aknemycyn w płynie ale z retynoidow zrezygnowałam dla dobra maluszka

Ktoras z was karmi mm? Jak jest na puszce napisane, że w 4 miesiącu dawać pircje 150ml to mam tyle dawać jak już mamy skonczone 3 mce? Mam wrażenie, że mała chce więcej. Dostaje ciągle 120ml ale ja też ja wczesniej karmie piersią, więc mojego mleka też trochę zje. Jakaś ma manie ssania a smoczka nie ogarnia. Nie chciałabym tak ladowac tego mleka więcej niż trzeba i nie wiem co robić
Może spróbuj przepajac dziecko? Ze smoczkiem to często nie jest tak prosto, u nasz przyjął się tylko avent. A i tak wypada bo jest płaski wtedy jest panika goryla hehe

Myślę że większe porcje możesz dawać zaczeliscie 4 miesiąc a więc dawka mleka też się zwiększa tak mi się wydaje

Hej dziewczyny,
Czy któraś z Was ma problem z plesniawkami u dziecka? Bo mojemu chyba wyszły jakieś drobne afty i nie wiem czym to smarować mama ma mi jutro przywieźć z Polski coś jedyne co słyszałam to o siuskach dziecka żeby tym przecierac :errr: Ale jestem sceptycznie nastawiona i jakaś położna mówiła o proszku do pieczenia z wodą rozcienczyc Ale to strasznie małego piecze i aż mi szkoda

Hej dziewczyny,
Czy któraś z Was ma problem z plesniawkami u dziecka? Bo mojemu chyba wyszły jakieś drobne afty i nie wiem czym to smarować mama ma mi jutro przywieźć z Polski coś jedyne co słyszałam to o siuskach dziecka żeby tym przecierac :errr: Ale jestem sceptycznie nastawiona i jakaś położna mówiła o proszku do pieczenia z wodą rozcienczyc Ale to strasznie małego piecze i aż mi szkoda
Aphtin jest na plesniawki, ale średnio działa. My już trzeci raz walczymy z nimi, bo wracają. Najpierw pedzlowalam taka mieszanka: Aphtin, Wit C, Nyststyna. Pięknie zeszło ale wróciło. To pędzlowałam Flumyconem. Też zeszło i wróciło. Teraz podaje Flumycon doustnie. Zeszło już, zobaczymy co będzie dalej.

Aphtin jest na plesniawki, ale średnio działa. My już trzeci raz walczymy z nimi, bo wracają. Najpierw pedzlowalam taka mieszanka: Aphtin, Wit C, Nyststyna. Pięknie zeszło ale wróciło. To pędzlowałam Flumyconem. Też zeszło i wróciło. Teraz podaje Flumycon doustnie. Zeszło już, zobaczymy co będzie dalej.
Czy witaminę C muszę kupić jakieś kropelki czy mogę wycisnąć trochę cytryny na patyczek od uszu?

cytryna wbrew pozorom nie jest czysta wit c ale ma dzialanie odkwaszajace a odkwaszanie jest przeciwgrzybicze wiec mozna by sie doszukac sensu :oops:
tylko watpie czy malenstwo byloby zadowolone z tego :D
nie mozesz zapytac w aptece co u was maja na to ?

reklama
Hej dziewczyny,
Dziewczyny podpinam się do tematu. U nas też była gruba warstwa na języczku maleńkiej. Stosowałam Nystatynę, ale średnio działała i była paskudna. Pomógł nam żel Daktarin. Wyciskałam go na palec owinięty gazą i wycierałam język. Obawiam się jednak, że pleśniawka zeszła tylko na chwilę [emoji53].

Do góry