Margana
Fanka BB :)
Nie, nie zaglebialam się właśnie. Po prostu od zawsze mam cerę tłustą i trądzikowa. A że w pewnym momencie potrzebowałam antykoncepcji i przypadkiem okazało się, że tabletki na cerę świetnie mi wpływają to się tak ich trzymałam.Zagłębialas się w temat z Twoją cerą? Ja kilka lat miałam problem z trądzikiem wychodziło mi co jakiś czas bolesne krosty okropne, ale kulminacje miałam po pół roku mieszkania w dużej wilgoci przeprowadziliśmy się i to bylo mieszkanie czasowe Ale miało straszny wpływ na moja cerę doszło do takiego stopnia że lekarz w święta wielkanocne wystawil mi skierowanie do szpitala. Po pół roku leczenia u lekarza domowego dostałam skierowanie do dermatologa A on mi przepisal kurację która trwała rok to była isotretoina i pomogło pozbylam się trądziku można powtórzyć kurację jeszcze raz w razie potrzeby ale póki co tylko czasami wyskoczy mi jakiś mały i ginie po dwóch dniach. Ogólnie jak już nie zamierzasz mieć dzieci to tym bardziej może warto zapytać lekarza o coś takiego? No chyba że już jesteś po pełnej diagnozie i jedną możliwością są hormony no to już nie wchodzę w kompetencje lekarza