reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Nie, wszystko było ok gdybym miała wybierać to tym razem znowu postawilabym na spirale... ważne tylko z jakiego jest materiału moja była platynowa, miedziane lubią robić problemy
Ah, no widzisz czyli to nie dla mnie, bo ja akurat mam problematyczną cerę i na tabletkach jest super. Czyli muszę wrócić do tabletek.

reklama
Dla każdego co innego ważne żebyś Ty byla usatysfakcjonowana :) 2 lata z tabletkami nie powinno aż tak wpłynąć na gospodarkę hormonalną
Oj to Ja już na tabletkach jestem 14lat z dwoma przerwami na ciążę. Więcej dzieci nie planuje, dlatego myślałam o spirali. Ale nie dam sobie rady z cera bez hormonow[emoji53]

Oj to Ja już na tabletkach jestem 14lat z dwoma przerwami na ciążę. Więcej dzieci nie planuje, dlatego myślałam o spirali. Ale nie dam sobie rady z cera bez hormonow[emoji53]
Zagłębialas się w temat z Twoją cerą? Ja kilka lat miałam problem z trądzikiem wychodziło mi co jakiś czas bolesne krosty okropne, ale kulminacje miałam po pół roku mieszkania w dużej wilgoci przeprowadziliśmy się i to bylo mieszkanie czasowe Ale miało straszny wpływ na moja cerę doszło do takiego stopnia że lekarz w święta wielkanocne wystawil mi skierowanie do szpitala. Po pół roku leczenia u lekarza domowego dostałam skierowanie do dermatologa A on mi przepisal kurację która trwała rok to była isotretoina i pomogło pozbylam się trądziku można powtórzyć kurację jeszcze raz w razie potrzeby ale póki co tylko czasami wyskoczy mi jakiś mały i ginie po dwóch dniach. Ogólnie jak już nie zamierzasz mieć dzieci to tym bardziej może warto zapytać lekarza o coś takiego? No chyba że już jesteś po pełnej diagnozie i jedną możliwością są hormony no to już nie wchodzę w kompetencje lekarza :)

Tak, właśnie o tej myślałam. Ale te hormony działają miejscowi, a nie na cały organizm. Cery niestety nie poprawia.
No dokładnie ten hormon działa w macicy...właśnie o to chodzi w spirali by miała jak najmniejszy wpływ ogolnie na organizm przy zachowaniu na jak najwyższym poziomie ochrone przed zajściem w ciążę.

Ktoras z was karmi mm? Jak jest na puszce napisane, że w 4 miesiącu dawać pircje 150ml to mam tyle dawać jak już mamy skonczone 3 mce? Mam wrażenie, że mała chce więcej. Dostaje ciągle 120ml ale ja też ja wczesniej karmie piersią, więc mojego mleka też trochę zje. Jakaś ma manie ssania a smoczka nie ogarnia. Nie chciałabym tak ladowac tego mleka więcej niż trzeba i nie wiem co robić

reklama
Ktoras z was karmi mm? Jak jest na puszce napisane, że w 4 miesiącu dawać pircje 150ml to mam tyle dawać jak już mamy skonczone 3 mce? Mam wrażenie, że mała chce więcej. Dostaje ciągle 120ml ale ja też ja wczesniej karmie piersią, więc mojego mleka też trochę zje. Jakaś ma manie ssania a smoczka nie ogarnia. Nie chciałabym tak ladowac tego mleka więcej niż trzeba i nie wiem co robić

Każde dziecko ma inne potrzeby jeżeli chce więcej zrob jej 150 ml i zobacz czy wypije całe jak tak to jej tak rob

Do góry