Mała przybrała 220 gram, pediatra mówi, że książkowo.Pediatra powiedziała, że najwyraźniej najada się w te 5 czy 8 minut także nie ma co jej wciskać na,siłę jak nie chce. Na refluks dostała syrop gastrotuss baby,więc doszedł kolejny lek do podania (wykańcza mnie to podawanie tych wszystkich specyfików).Dr mówi, że Mała ma nadal problem z brzuszkiem, jest napięty, no ale ja widzę poprawę, bo już się tak nie wysila przy baczkach chociaż się wierci i stęka.
reklama
U nas jest to tak mocne, ze wlasnie moze sie samo nie zrosnac ale mam nadzieję, ze jednak sie uda bez zabiegu. Na razie plastrujemy i kladziemy na brzuchu wlasnieZ tego co wiem, przepuklina zwykle sama v się zarasta, jak mięśnie brzucha zaczynają pracować. U mojego starszaka tak było. Lekarz zalecał jak najczęstsze układanie na brzuchu.
MumToBe ;)
Fanka BB :)
Spróbuje tak zrobić przed wieczornym karmieniem oby pomogło.powinnas odciagac troche mleka zanim ja przystawisz, bedzie lecialo z mniejszym cisnieniem pozniej, tak mi rozwiazal problem neonatolog ze starszym synkiem.
MumToBe ;)
Ten syrop, który dostałaś na refluks jest łagodzący zgagę? Czy to jakiś zagęszczacz? My dostałyśmy Randitidine, jest paskudny w smaku, ale mała jakoś to wypija. Czy twoje dziecko też sie tak pręży podczas jedzenia? Bo ja się zastanawiam czy u nas to refluks czy może mała ulewa przez to, że się pręży przez kolki. W ciągu dnia w ogóle mi nie płacze tylko stęka aż zrobi kupkę, popuszcza bączki i jest spokój. Ryk zaczyna się tylko przy wieczornym karmieniu. W nocy też jest spokój. Czytałam, że dzieci z refluksem są ponoć niespokojne i płaczliwe ale każdy dzidziuś jest inny.Mała przybrała 220 gram, pediatra mówi, że książkowo.Pediatra powiedziała, że najwyraźniej najada się w te 5 czy 8 minut także nie ma co jej wciskać na,siłę jak nie chce. Na refluks dostała syrop gastrotuss baby,więc doszedł kolejny lek do podania (wykańcza mnie to podawanie tych wszystkich specyfików).Dr mówi, że Mała ma nadal problem z brzuszkiem, jest napięty, no ale ja widzę poprawę, bo już się tak nie wysila przy baczkach chociaż się wierci i stęka.
W poniedziałek przychodzi do nas położna i sprawdzi ile maleńka przybrała. Po wizycie mam wrócić do naszej pediatry i będziemy myśle co dalej..
Zani2407
A moje przybrało aż za dużo...dzisiaj byliśmy u lekarza właśnie od 2 dni ma zielone kupki ze sluzem i jest niespokojny no i podobno jakaś infekcje wzięli kupkę do badania bo akurat laboratorium przyjechało więc się udało A waży nie pamiętam teraz dokładnie Ale ponad 5.5 kg przybral około 1100g w 4 tygodnie i ja się zastanawiam bo to trochę więcej nic średnio niemowle przybiera no ale nic przez cały miesiąc był niezwykle spokojny i dużo spał to tak sporo przybral i je wręcz zbyt często A więc widzicie co dziecko to co innegoMała przybrała 220 gram, pediatra mówi, że książkowo.Pediatra powiedziała, że najwyraźniej najada się w te 5 czy 8 minut także nie ma co jej wciskać na,siłę jak nie chce. Na refluks dostała syrop gastrotuss baby,więc doszedł kolejny lek do podania (wykańcza mnie to podawanie tych wszystkich specyfików).Dr mówi, że Mała ma nadal problem z brzuszkiem, jest napięty, no ale ja widzę poprawę, bo już się tak nie wysila przy baczkach chociaż się wierci i stęka.
To syrop który łagodzi zgage, bo podobno te zageszczacze do mleka powodują problemy z brzuszkiem tak powiedziała pediatra. Tylko jak patrze na skład tego syropu to widzę symetykon i samą chemię a przecież ja już podaje Bobotic forte który też ma symetykon w składzie. Moja Mała pręży się po jedzeniu tak ze czasami ulewa.Staram się ją zawsze wziąć do odbicia jak się tak pręży i robi to w dalszym ciągu na ramieniu i płacze, czasami jak zaśnie przy cycu to ja tak zostawiam i nie odbijam i jest ok nie ulewa.Dzis jest gorszy dzień bo znów się pręży przy baczkach i płakała bardzo około 16 po karmieniu ewidentnie coś ja bolało ale wzięłam ja na spacer i śpi do tej pory. Czy wy też dajecie maluszka tyle specyfików? Ja mam wrażenie,że jest tego zbyt dużo...Ten syrop, który dostałaś na refluks jest łagodzący zgagę? Czy to jakiś zagęszczacz? My dostałyśmy Randitidine, jest paskudny w smaku, ale mała jakoś to wypija. Czy twoje dziecko też sie tak pręży podczas jedzenia? Bo ja się zastanawiam czy u nas to refluks czy może mała ulewa przez to, że się pręży przez kolki. W ciągu dnia w ogóle mi nie płacze tylko stęka aż zrobi kupkę, popuszcza bączki i jest spokój. Ryk zaczyna się tylko przy wieczornym karmieniu. W nocy też jest spokój. Czytałam, że dzieci z refluksem są ponoć niespokojne i płaczliwe ale każdy dzidziuś jest inny.
W poniedziałek przychodzi do nas położna i sprawdzi ile maleńka przybrała. Po wizycie mam wrócić do naszej pediatry i będziemy myśle co dalej..
Wiolka1980
Wizytę kontrolną u ginekologa mam już za sobą . Wszystko ok, spirala założona i można zacząc normalnie funkcjonować
Margana
Moja też taka była, ale już się robi coraz lepsza. Liczę na to, że niedługo już będzie ok[emoji6]Czy wasze maluszki to tez takie marudy? Mojej czasem nic nie pasuje na rękach nie, leżeć nie, 5 minut sie czymś zajmie a potem krzyk, jak to tak zawsze juz bedzie to zwariuje chyba.
reklama
Magdzik9111
moj synek jest identyczny.... maruda.najgorsze jest to ze przyzwyczail sie do ciągłego wozenia jak przestaje wozic to sie budzi musze go bez przerwy wozic inaczej płacz... jest to mega meczace... nie moge z nim nic zrobic wczoraj probowalam go oduczac... i pod koniec dnia bylam wyczerpana... lepiej mi poszlo z oduczeniem spania na rękach... a wozenia nie umiem oduczyc... mam nadzieje ze to przejsciowe i mlody bedzie spal jak przestane wozicCzy wasze maluszki to tez takie marudy? Mojej czasem nic nie pasuje na rękach nie, leżeć nie, 5 minut sie czymś zajmie a potem krzyk, jak to tak zawsze juz bedzie to zwariuje chyba.
a tak z innej beczki dziewczyny ktore karnia mm powiedzcie ile wasze maluchy zjadaja. moj je co 2.5 h z zegarkiem w reku i je tak po 100-120 ml 8-9 razy na dobe. wydaje mi sie ze jest to teoche za duzo jak na 8 tygodniowe niemowle, ale z drugiej strony idealnie przybiera na wadze nie za malo nie za duzo
Podziel się: