reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Bola mnie brodawki podczas karmienia i sa bardzo podraznione. Po dwoch karmieniach juz nie jestem w stanie przystawiac z bolu[emoji20] A poza tym czuje taki okropny przeszywajacy bol na calej piersi w czasie naplywania mleka. I to sie pojawia w trakcie karmienie i pomiedzy karmieniami.
Probowalam nakladek, ale nic nie daly. Laktacyjna w szpitalu polecila mi sprobowac innych nakladek, bo te co mam sa ponoc zle. No i sie zastanawiam czy warto wydawac kase. Czy to sie w ogole uda?
Ja pierwsze nakładki też miałam takie, co nie pasują. Laktacyjna mi poleciła inne i jest o niebo lepiej a przede wszystkim brodawki nie bolą. Spróbuj innych może

reklama
Czy wasze dzieci tez urządzają maratony na cycu? Moja od tygodnia popludniami je przez 4/5 godz co ja odłożę to płacze/wrzeszczy. Dziś juz jest na cycu od 3 godz i końca nie widać!
Smoczek nie pomaga, wypluwa go od razu.
Każdy mowi ze to minie, ale ona czasem po prostu wisi na cycu, nie jest głodna i ma czysta pieluszkę.

Ostatnia edycja:
Czy wasze dzieci tez urządzają maratony na cycu? Moja od tygodnia popludniami je przez 4/5 godz co ja odłożę to płacze/wrzeszczy. Dziś juz jest na cycu od 3 godz i końca nie widać!
Każdy mowi ze to minie, ale ona czasem po prostu wisi na cycu, nie jest głodna i ma czysta pieluszkę.
Ja bym umarla z bolu[emoji53] Ledwo daje rade 20-30 min karmic, az sie zwijam z bolu[emoji20]
Na szczescie moja je i z cyca i z butli i smoka tez ciumka.

Bola mnie brodawki podczas karmienia i sa bardzo podraznione. Po dwoch karmieniach juz nie jestem w stanie przystawiac z bolu[emoji20] A poza tym czuje taki okropny przeszywajacy bol na calej piersi w czasie naplywania mleka. I to sie pojawia w trakcie karmienie i pomiedzy karmieniami.
Probowalam nakladek, ale nic nie daly. Laktacyjna w szpitalu polecila mi sprobowac innych nakladek, bo te co mam sa ponoc zle. No i sie zastanawiam czy warto wydawac kase. Czy to sie w ogole uda?
U mnie nakładki się sprawdziły. Przez nawał pokarmu moje brodawki zrobiły się płaskie a wcześniej już jakieś bardzo wystające nie były także mnie ratują [emoji6]

U mnie odwrotnie, muszę go karmić co 2 godz bo strasznie traci na wadzę i jest dramat bo nie chce jeść, 10 min przy cycku i koniec, smoka jak zassie to nie da się wyjąć, ewentualnie butle ale to na śpiocha.

reklama
Mój starszak tak robił, młody też już powoli zaczyna.

Do góry