reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Mnie też się mega przetluszczaja włosy normalnie myje co 3 dni teraz muszę codziennie bo jak nie umyje to wyglądam jakbym się olejem wysmarowala

reklama
Witam się w końcu od siebie. U rodziców było tyle zamieszania że nie bylam w stanie zagladać na forum, nawet zapomiałam że jestem w ciąży :) Rodzice nadal nic nie wiedzą, niespodzianka na świeta sie im szykuje.

Kiedy robicie badania krwi - tuż przed kolejną wizytą czy od razu?

I jeszcze jedno pytanie do doświadczonych mam - ciężko jest złapać mocz niemowlaka (dziewczynka) do badania? I jak pobierają krew niemowlakowi na morfologie to z paluszka?

Witam się w końcu od siebie. U rodziców było tyle zamieszania że nie bylam w stanie zagladać na forum, nawet zapomiałam że jestem w ciąży :) Rodzice nadal nic nie wiedzą, niespodzianka na świeta sie im szykuje.

I jeszcze jedno pytanie do doświadczonych mam - ciężko jest złapać mocz niemowlaka (dziewczynka) do badania? I jak pobierają krew niemowlakowi na morfologie to z paluszka?
Podziwiam, że jesteś w stanie wytrzymać do świąt :) Mnie strasznie męczyło to ukrywanie. Ja chyba pójdę jutro na wszystkie badania a wizytę mam we wtorek.

I jeszcze jedno pytanie do doświadczonych mam - ciężko jest złapać mocz niemowlaka (dziewczynka)
do badania? I jak pobierają krew niemowlakowi na morfologie to z paluszka?
Nie wiem jak z moczem u dziewczynki bo mam synka i jest łatwo, ale krew miał pobierana z żyłki jak miał niecały roczek, podejrzenie atopowe zapalenie skóry na szczęście wyrósł, później koło 2 lat miał pobierana krew z paluszka pani pielęgniarka męczył go 10 minut masakra krew nie chciała lecieć za gęsta, teraz jak byłam nie dawno opowiedzialam że było z palca strasznie i ja poprosiłam że jak da rade to z żyły mały nawet nie zaplakal i podobno wynik z żyły bardziej miarodajny

Aaa i pamiętaj żeby dużo wody wypiłam przed pobraniem, moja koleżanka pojechała z synkiem na czczo i bez żadnego picia, to ja okrzanily bo dzieci chyba do 3 lat mogą po śniadaniu i dużo pic

W szpitalu zakladaja woreczki do lapania moczu. W domu tez zakladalam. Syn sie urodzil z zastojem nerki wiec czesto to robilismy. Jak mialam do niektorych badan zlapac mocz nie przez woreczek, to dziecko jak sie obudzi to zazwyczaj zaraz sika. Albo moczylam raczki w cieplej wodzie i wtedy lapalam.

Mi bylo ciezko, sa specjalne woreczki, ktore naklejasz na cialko w wiadomym miejscu, ale jak sama moja Pani doktor mowila sa malo higieniczne i czesto wychodza w moczu bakterie ze wzgledu wlasnie na ich zakladanie, zeslizgiwanie itd. A morfologie z paluszka napewno. Przynajmniej u nas tak bylo. Jedynie jak robilam badanie czy jest uczulona na mleko, to z zylki lokciowej, ale to byla tragedia...

Napisane na HTC Desire 10 lifestyle w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hehe to identycznie jak u mnie tylko mój ma prawie 3 latka, mąż mówi że za długo był na piersi bo 2 lata i dlatego mamy taką więź :)
ja kiedyś mówiłam, że nie chciałabym karmic piersią, a jeśli już to max 3 miesiące, a teraz całkiem zmieniłam zdanie i uważam, że to takie w pewien sposób wyjątkowe właśnie tworzące taką pozytywną więź matki z dzieckiem :)

Do góry