reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Mnie też się mega przetluszczaja włosy normalnie myje co 3 dni teraz muszę codziennie bo jak nie umyje to wyglądam jakbym się olejem wysmarowala

reklama
Witam się w końcu od siebie. U rodziców było tyle zamieszania że nie bylam w stanie zagladać na forum, nawet zapomiałam że jestem w ciąży :) Rodzice nadal nic nie wiedzą, niespodzianka na świeta sie im szykuje.

Kiedy robicie badania krwi - tuż przed kolejną wizytą czy od razu?

I jeszcze jedno pytanie do doświadczonych mam - ciężko jest złapać mocz niemowlaka (dziewczynka) do badania? I jak pobierają krew niemowlakowi na morfologie to z paluszka?

Witam się w końcu od siebie. U rodziców było tyle zamieszania że nie bylam w stanie zagladać na forum, nawet zapomiałam że jestem w ciąży :) Rodzice nadal nic nie wiedzą, niespodzianka na świeta sie im szykuje.

I jeszcze jedno pytanie do doświadczonych mam - ciężko jest złapać mocz niemowlaka (dziewczynka) do badania? I jak pobierają krew niemowlakowi na morfologie to z paluszka?
Podziwiam, że jesteś w stanie wytrzymać do świąt :) Mnie strasznie męczyło to ukrywanie. Ja chyba pójdę jutro na wszystkie badania a wizytę mam we wtorek.

I jeszcze jedno pytanie do doświadczonych mam - ciężko jest złapać mocz niemowlaka (dziewczynka)
do badania? I jak pobierają krew niemowlakowi na morfologie to z paluszka?
Nie wiem jak z moczem u dziewczynki bo mam synka i jest łatwo, ale krew miał pobierana z żyłki jak miał niecały roczek, podejrzenie atopowe zapalenie skóry na szczęście wyrósł, później koło 2 lat miał pobierana krew z paluszka pani pielęgniarka męczył go 10 minut masakra krew nie chciała lecieć za gęsta, teraz jak byłam nie dawno opowiedzialam że było z palca strasznie i ja poprosiłam że jak da rade to z żyły mały nawet nie zaplakal i podobno wynik z żyły bardziej miarodajny

Aaa i pamiętaj żeby dużo wody wypiłam przed pobraniem, moja koleżanka pojechała z synkiem na czczo i bez żadnego picia, to ja okrzanily bo dzieci chyba do 3 lat mogą po śniadaniu i dużo pic

W szpitalu zakladaja woreczki do lapania moczu. W domu tez zakladalam. Syn sie urodzil z zastojem nerki wiec czesto to robilismy. Jak mialam do niektorych badan zlapac mocz nie przez woreczek, to dziecko jak sie obudzi to zazwyczaj zaraz sika. Albo moczylam raczki w cieplej wodzie i wtedy lapalam.

Mi bylo ciezko, sa specjalne woreczki, ktore naklejasz na cialko w wiadomym miejscu, ale jak sama moja Pani doktor mowila sa malo higieniczne i czesto wychodza w moczu bakterie ze wzgledu wlasnie na ich zakladanie, zeslizgiwanie itd. A morfologie z paluszka napewno. Przynajmniej u nas tak bylo. Jedynie jak robilam badanie czy jest uczulona na mleko, to z zylki lokciowej, ale to byla tragedia...

Napisane na HTC Desire 10 lifestyle w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hehe to identycznie jak u mnie tylko mój ma prawie 3 latka, mąż mówi że za długo był na piersi bo 2 lata i dlatego mamy taką więź :)
ja kiedyś mówiłam, że nie chciałabym karmic piersią, a jeśli już to max 3 miesiące, a teraz całkiem zmieniłam zdanie i uważam, że to takie w pewien sposób wyjątkowe właśnie tworzące taką pozytywną więź matki z dzieckiem :)

Do góry