reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

U nas kupuje się je w automacie, takie jednorazowe: fartuch i na buty ochronne worki :-)
Ale mówisz o odwiedzinach czy porodzie rodzinnym? bo to pewnie różnica....
Na bloku porodowym się jest ileś naście albo więcej godzin, i nie wyobrażam sobie tyle czasu w foliowych ochraniaczach, pomijając wejście pod prysznic (o mnie w szpitalu to standard, że jak chcę w trakcie pod prysznic, a ponoć pomaga, to mąż ze mną idzie, itd), pomoc na piłce itd.. w takim dziwnym stroju....

reklama
Hej..
Tak czytam i czytam. No i powiem,tak. Ja do szpitala mam hm..5minut autem. Nie muszę brać na szczęście jakiś dużych toreb. Bo w każdej chwili dowiozą mi. Ale..u nas w szpitalu ubierają dzieci, mają pampersy i inne kosmetyki do pielęgnacji dzieci. Ja mam wziąć tylko rzeczy dla siebie a dla dziecka to pampersy chusteczki pieluszki tetrowe. Rzeczy na wypis dziecka ze szpitala i naprawde tyle..więc o tyle dobrze...

Ale ja się nastawiam , że mogę leżeć tydzień zanim urodze :) bo moga mi długo wywoływać oksytocyna... Zakładam różne scenariusze a jak już wiele razy pisalam u mnie kobiety same rodzic nie zaczynają

f2w39n7303c24ozn.png
Oki :-)

Na bloku porodowym się jest ileś naście albo więcej godzin, i nie wyobrażam sobie tyle czasu w foliowych ochraniaczach, pomijając wejście pod prysznic (o mnie w szpitalu to standard, że jak chcę w trakcie pod prysznic, a ponoć pomaga, to mąż ze mną idzie, itd), pomoc na piłce itd.. w takim dziwnym stroju....
Na porodówce kazali mu kupić. Piza tym ja rodzinnego nie chciałam. A w koncu miałam cc. Na odwiedziny to już nie przestrzegają u nas.

Hej, czy są mamy, które przy pierwszym porodzie brały zastrzyki clexane 40 , bo ja w pierwszej ciąży nie brałam więc nie wiem jak to wpływa na poród, chodzi mi głównie o niebezpieczeństwo krwotoku, co w przypadku gdyby nagle musieli mi zrobić CC, lekarka kazała mi dopiero odstawić zastrzyki gdy poczuje, że już zaczyna się poród, lecz czy to nie będzie za późno ? A termin z USG mam już na jutro a z OM na 1 lipca więc w zasadzie w każdej chwili może się coś zacząć dziać a biorąc pod uwagę, że to drugi poród to może pójść w miarę szybko .

Hej..
Tak czytam i czytam. No i powiem,tak. Ja do szpitala mam hm..5minut autem. Nie muszę brać na szczęście jakiś dużych toreb. Bo w każdej chwili dowiozą mi. Ale..u nas w szpitalu ubierają dzieci, mają pampersy i inne kosmetyki do pielęgnacji dzieci. Ja mam wziąć tylko rzeczy dla siebie a dla dziecka to pampersy chusteczki pieluszki tetrowe. Rzeczy na wypis dziecka ze szpitala i naprawde tyle..więc o tyle dobrze...
Ja też mam dla dziecka mieć pieluszki, chusteczki, parę pieluszek wielorazowych i ubranka na wyjście ;)

Hej, czy są mamy, które przy pierwszym porodzie brały zastrzyki clexane 40 , bo ja w pierwszej ciąży nie brałam więc nie wiem jak to wpływa na poród, chodzi mi głównie o niebezpieczeństwo krwotoku, co w przypadku gdyby nagle musieli mi zrobić CC, lekarka kazała mi dopiero odstawić zastrzyki gdy poczuje, że już zaczyna się poród, lecz czy to nie będzie za późno ? A termin z USG mam już na jutro a z OM na 1 lipca więc w zasadzie w każdej chwili może się coś zacząć dziać a biorąc pod uwagę, że to drugi poród to może pójść w miarę szybko .
Ja biorę zastrzyki. We wtorek mam planowane cc i nie ma mowy o ich odstawieniu. Normalnie przyjmuje codziennie i dzień przed też mam przyjąć. Ja swoje biore o 18. Ciecie mam o 9 rano.
Dawki heparyny w ciąży nie są tak duże aby mogl wystapic wielki krwotok. Poza tym chyba badasz regularnie krew w kierunku czasu krzepnięcia co orzy przyjmowaniu heparyny jest wskazane. Lekarz wtedy wie czy grozi Ci krwotok duzy czy niekoniecznie.

Ja chciałam rodzinny, i o takim też rozmawialiśmy z położną na szkole rodzenia ;)
Ale też na pewno co szpital to obyczaj ;)

Facet mojej siostry był przy niej przy porodzie i miał na sobie właśnie taki workowaty strój i byl on obowiązkowy

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Ja tez sovie tego nie wyobrazam, ale niektore sxpitale niestety to stosuja.

Do góry