reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dlatego można zrobic to badanie prywatnie, nikt nie zabrania. Ja naprzyklad bede miała robione w poniedziałek.
My przecież też w Polsce za to płacimy jeśli ciąże prowadzimy prywatnie :) ja dałam koło 30zl :) tyle, że u nas to badanie jest obowiazkowe i jak się decydujemy chodzić prywatnie to musimy zapłacić i zrobić

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Ja przyoszczędziłam na wizytach około 4 więc mam jakoś niecałe 800zl w kieszeni :D i na badaniach moczu, morfologii a i gbs będą musieli mi zrobić :D
No chociaz pod tym wzgledem ten szpital sie przydam[emoji3]
Chociaz ja w tej ciazy tez sporo przyoszczedzilam na badaniach, bo moj gin daeal mi skieriwania z przychodni.

Ja tez :) Ciekawa jestem czy bede kiedys zalowac... ale takie pozowanie to dla mnie stresujaca i malo naturalna sprawa. Mam kilka fotek z wakacji, mam nadzieje, ze wystarczy na pamiatke :)
Mi szkoda pieniędzy :) kupno mieszkania, remont, kupno wyposażenia, zakupy dla Malutkiej :) dużo tego :) muszę zrobić sobie sama jakieś :) albo faceta poprosze

f2w39n7303c24ozn.png

Na początku jak skurcz łydki jak już są co 5 min to coraz boleśniej
Aga a liczysz te skurcze ??? Jeżeli są regularne to jedz na IP
Liczę.. Na razie jakoś bardzo regularne nie są, ale przede wszystkim nie są bolesne, tylko właśnie taki "dyskomfort", łydki bolą dużo bardziej

BH czesto sa bezpolesne. Porodowe raczej bolesne i bol sie nasila. Ale jak wiadomo pewnosci nigdy nie ma w niczym[emoji6]
Dalej Ci sie napina tak yen brxuch?
Wcześniej był dość długo napięty, a teraz po prostu się napina co ileś minut.. Właśnie nie jakoś bardzo regularnie, czasem co 5, czasem co 20 minut, no i przede wszystkim nie boli, tylko czuję jak się napina, ale bardziej "mrowienie" czy samo spięcie niż ból

Powiedzcie mi dziewczyny, czy skurcze zawsze są bolesne? Czy mogą być odbierane tylko jako powiedzmy uczucie spięcia, dyskomfort, itd? Czy boli tak jak skurcz np łydki albo bardziej?
Ja w pierwszej fazie porodu miałam lekkie skurcze, wyraźnie je czułam lecz one nie bolały , to było tylko takie spinanie się brzucha ,lecz u mnie były one regularne, co 20 , 15, 10 a następnie co 5 minut i trwało to wiele godzin , gdy miałam je co 5 minut, one nadal były wyraźnie odczuwalne lecz bezbolesne , wtedy pojechałam do szpitala bo już panikowałam , że są tak często. A w szpitalu okazało się, że rozwarcia jeszcze nie mam i dopiero po kolejnych paru godzinach zaczęły mi się mega bolące skurcze , które zaczęły robić rozwarcie, więc ja żałowałam , że za szybko do szpitala pojechałam lecz każda kobieta ma inaczej.

My przecież też w Polsce za to płacimy jeśli ciąże prowadzimy prywatnie :) ja dałam koło 30zl :) tyle, że u nas to badanie jest obowiazkowe i jak się decydujemy chodzić prywatnie to musimy zapłacić i zrobić

f2w39n7303c24ozn.png
Ale jak ktoś chodzi prywatnie, to robi to z własnego wyboru (choć czasem to wybór tylko w teorii..), ale wtedy inne badania też są płatne...

Powiedzcie mi dziewczyny, czy skurcze zawsze są bolesne? Czy mogą być odbierane tylko jako powiedzmy uczucie spięcia, dyskomfort, itd? Czy boli tak jak skurcz np łydki albo bardziej?
Ale porodowe? Raczej bolesne, raczej nie do pomylenia. Przepowiadające niekoniecznie ale też mogą boleć. Aga, u Ciebie można się pewnie spodziewać krwawienia, jak się szyjka zacznie skracać.

reklama
Do góry