Yulie
Zaangażowana w BB
Czytałam ostatnio artykuł medyczny, że w ciąży powinno się zrobić dwa razy - na początku i w III trymestrze.
Mi tez robili dwa razy, to z pierwszego trymestru nie jest 100% potwierdzeniem ze ktos nie ma HIV, bo wirus moze byc w fazie wzrostu w ktorej jeszcze nie mozna go wykryc, dlatego ponoc sie powtarza. Drugie badanie dopiero wyklucza HIV, bo w takim odstepie czasu juz bylby w stadium do wykrycia gdybysmy sie zarazily np. tuz przed perwszym badaniem. Mam to napisane na wyniku.
Dziwna lekarka jesli twierdzi, ze brak zmiany partnera wyklucza zarazenie, przeciez w teorii facet mogl miec kogos na boku i zarazic kobiete w ciazy. Nie mowie oczywiscie o twoim przypadku, ale czysto teoretycznie. Przeciez tu chodzi o zdrowie dziecka...;/
Co do GBS to strasznie sie wkurzylam, bo moj lekarz o tym zapomnial, a nastepna wizyte mam dopiero 4 lipca. Sama sie zorientowalam i zapisalam do innego lekarza na pobranie, bo na wyniki czeka sie do tygodnia czasu, jakby mi sie teraz akcja rozkrecila, to dziecko dostaloby antybiotyk 'pro forma' na waszelki wypadek... ;/ Masakra, trzeba sobie wszystkiego samemu pilnowac...
Ale dzieki temu ze bylam wczoraj, wiem na czym stoje, w pt 37 skonczony, a dziecko jeszcze wysoko i nic sie nie dzieje, wiec piknik w weekend Nastraszyli mnie tylko ze wysokie cisnienie, i ze do szpitala, jesli w domu tez takie mam, ale chyba syndrom bialego fartucha bo w domu wzorowo.
Trzymam kciuki za was, zeby wam sie udalo rozkrecic, te ktore juz przy mecie
Dzisiaj wlasnie przyszedl wozek, zaraz bedziemy skladac.