reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jestem po badaniu. Szyjka jak w piątek miała 2 cm. to dziś ma już tylko 1 cm. Jutro pessar i wyjście prawdopodobnie.
Ja w poniedziałek w szkole rodzenia z ciekawości zapytałam czy to normalne kobiecie w tak późnym tc zakładać passar to położna powiedziała, że absolutnie w tym tygodniu nie... I że od passara już się w ogóle odchodzi

reklama
U mnie skończone liczę, bo dzisiaj 36 plus 3. Do 37 i 0 jak się urodzi dziecko liczą neonatolodzy jako wczesniaki. Potem jako donoszone, z tym że mój gin podkresla, że zawsze lepiej urodzic w 38 tygodniu niż w 37...

Już nawet nie chce mi się o tym wszystkim myśleć. Każdy lekarz i polozna z którymi rozmawiałam mówą że pessar nie wpływa na uśpienie akcji i że często jest tak że przy ściąganiu szyjka się skraca bardzo szybko bo jest naruszana. Mam mętlik w głowie od tego wszystkiego.
Mojej siostrze w 20tc zaczęła się skracać szyjka i dostała zwykle leki na zatrzynanie a miała już bardzo krótka szyjke... Odstawiła w 37tc i przenosila do 42 a od 41 leżała w szpitalu i wywoływali poród... Nawet oxy nic nie dawała... Więc wszystko jest możliwe

A ja się jeszcze bardziej zmartwiłam tymi d-dimerami, skontaktowałam się z moją lekarz rodzinną i podobno ten skok jest za wysoki w dwa i pół tygodnia z 1100 na 1500 i ona kazała mi nie czekać na jutrzejszą wizytę u ginekologa, tylko jechać prosto do szpitala i w sumie sama nie wiem co robić, gdy słyszę słowo szpital to, aż mnie skręca z nerwów (złe doświadczenia z pierwszego porodu) a ginekolog już jutro na 10 więc w sumie jeśli ginekolog też każe mi jechać do szpitala to jutro po nim od razu pojadę bo teraz to nawet nie mam z kim córki zostawić .
A czemu w ogóle każą Ci badać te d dimery? Pierwszy raz o tym słyszę... Ja skierowania na to badanie nie dostałam... Lekarz zaleca tylko przy złych przeplywach?

reklama
Do góry