reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Wg usg termin na 4 lipca, ale lekarz mówi by się bardziej sugerować tym z OM. Normalnie nie wierzę, że widziałam dziecko z rączkami i nóżkami takimi malutkimi ;) I jeszcze się coś ruszało, to mimo, że to moja trzecia ciąża, dla mnie to było takie WOW! ;) Szyjke mam już krótszą, ma 25 mm, więc raczej znowu będę z pessarem chodzić. Następną wizytę mam 22 grudnia.
Piekny widok [emoji173]

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
No mi się też wydaje że za karetkę to mogą Cię jeszcze skasować skoro nie ma zagrożenia życia

No niewiem jak to dokładnie wygląda ale z tego co się orientuję to za wezwanie pogotowia bez jakiś na prawdę poważnych powodów to spora suma no chyba że spróbuj pożyczyć od kogoś pieniądze na prywatną wizytę? Jaka kwota jest takiej prywatnej wizyty? Może nie taka kosmiczna że mogłabym Ci pomoc?

Hm a może sama pojedź na izbę? Bo wzywanie karetki kiedy nic Ci niema no chyba że na prawdę brzuch Cię boli ? To takie wiesz .. W tym czasie ktoś może na prawdę jej potrzebować. Ale to tylko moje zdanie oczywiscie zrobisz jak uważasz a może spróbuj jednak z tym rodzinnym a nóż się uda :)

Ja chyba sama podjadę bez karetki no masakra co z ta sluzba zdrowia ... szkoda gadać.

Mówiła tylko, że zobaczymy jak będzie w 12 tygodniu, i pytala czy nie wyrzucalam czasem starego, więc chyba ten pessar co miałam można jeszcze raz użyć.
A założy ci go w gabinecie czy musisz iść do szpitala? Ja swojego pytałam to powiedział że tylko w szpitalu, a czy będziesz musiała już do końca leżeć czy możesz jakoś w miarę funkcjonowac
Ja też termin na 04,07 a z USG 03,07

U mnie jest różnica 6 dni według OM dziś mam 8t 0d a według USG 7t 1d

w57vpc0z8kh81mb5.png
Może owulację miałaś później? Ja na pewno teraz miałam jakieś 5 dni później bo robiłam testy owulacyjne. Według ostatniego USG ciąża była idealna wielkościowo do OM. Zobaczymy jak teraz jak dzidziuś troszkę urósł :)

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

reklama
Do góry