reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Tak, kontaktowałam się z nią i powiedziała że mam się nie przejmować bo to tylko pomiary jak na razie.. Ale na już świruje.. 3,5 tyg w szpitalu i ciągle mnie czymś stresują :(
No właśnie zamiast robić wszystko żebyś czuła się spokojniejsza to kurde tylko dowalaja:/ może poproś na obchodzie lekarza żeby zerknal jak znajdzie chwilę, że bardzo się stresujesz i niedaje Ci to spokoju na pewno będziesz spokojniejsza

reklama
No moja waga urodzeniowa w 40 tyg 2650g... Ale wiecie już się martwię :( mam dość psychicznie :(
wiem rozumiem to ogromny stres .trzeba byc dobrej .wage nadrobi ,wazne ze zdrowy.Potrzebujesz bardzo teraz wsparcia bo w takim stanis psychicznym mozesz byc bardzo wyczerpana po porodzie .nie boj sie prosic o pomoc ,nawet psychologa ,taka rozmowa moze pomoc .mam nadzieje ze koncem lipca spotkamy sie z naszymi chlopakami w parku poludniowym

@Marika92, nie dziwię się, że nie dajesz rady, masz pełne prawo- normalnie w szpitalu człowiekowi jest ciężko, a tym bardziej w ciąży, kiedy też mega potrzeba bliskiej osoby, hormony wariują- przecież nawet będac w domu z facetami mamy jazdy a co dopiero ty sama w szpitalu... I tak jesteś na MAXA dzielna- dla swojego Maxia. Mam nadzieję że jednak wrócisz do domku przed porodem i chwilę odsapniesz :*

zarezerwowałam właśnie pobyt na dwie noce nad Dunajcem 20-22.06 :D

Super...! :)

Dz
Ja od wczoraj bez humoru.. :( bardzo się boję o synka... Przepływy ok, wody ok... To dlaczego mówią że jest za mały na ten tydzień :( a nawet nie wiem ile waży :( powiem wam że psychicznie mam dość... :( jedna ciąża stracona w połowie, druga z atrakcjami.. Nagle skurcze, szyjka skrócona później nadciśnienie nie wiadomo skąd.. Czuję się jak gów.no a teraz jeszcze mówią że maluch za mały :( smutno mi strasznie i już sobie nie radzę :( nie umiem..
Kochana wszystko jest z Tobą ok. Malutki po prostu jest drobny. Moja bratowa 2 dzieci rodziła po 2 kilo i nigdy nie były chore. Na pewno Maksiu jest zdrowy

ostatnio ma nawał śluzu, że aż się martwię. Wy też tak dużo macie śluzu?

Wczoraj powiedziałam lekarce o tych żyłkach, bez oglądania przepisała cyclo 3 fort i zastanawiam się czy już kupować czy się wstrzymać do następnej środy jak pójdę do gin prywatnie na sprawdzenie szyjki i badanie?
Ja już jakoś od trzech tygodni biorę cyclo 3 fort, bo mi dosyć spore żylaki wyszły w tej ciąży i po obejrzeniu tych żylaków przepisała mi ten lek, pończochy przeciw żylakowe dla kobiet w ciąży i dała skierowanie na badania z krwi czy nie ma zakrzepów, d-dimmery, Fibrynogen i jeszcze jakieś nie pamiętam nazw a i jeszcze codziennie jedną tabletkę rutinoscorbin kazała łykać i powiem Ci, że od czasu gdy łykam te leki to nogi mi mniej puchną , bolą itp, tylko , że ten lek jest dosyć drogi a mi powiedziała lekarka, że już przed samiutkim porodem nie wolno go łykać , więc skończę to opakowanie i już go nie będę wykupować .

Ja już po wizycie
Szyjka 3 cm lekko miekka ale zamknięta mały wysoko wiec moj plan zawładnięcia światem i dzieckiem po 37 tyg właśnie legł w gruzach lekarz powiedział ze raczej trzymać się terminu dopóki dziecko nie jest nisko i nie naciska na szyjkę to mogę pomarzyć o szybszy porodzie
Ja się zabijeeee ja już czuje ze będzie jak przy corce

Marika między nami jest tydzień różnicy moj mały ma 2185 g a ja zakładałam 2500g woec widzisz tez malutki ale wymiarowi wszystko Ok i lekarz powiedział ze wszystko jest dobrze woec ty tez się nie stresuj w porównaniu z innymi mamami tu na forum to moj jest najmniejszy

ostatnio ma nawał śluzu, że aż się martwię. Wy też tak dużo macie śluzu?

Wczoraj powiedziałam lekarce o tych żyłkach, bez oglądania przepisała cyclo 3 fort i zastanawiam się czy już kupować czy się wstrzymać do następnej środy jak pójdę do gin prywatnie na sprawdzenie szyjki i badanie?
wez cyclo 3 forte tez biore musze wlasnie dokupic .naturalny sklad nie zaszkodzi maluszkowi

Ja już po wizycie
Szyjka 3 cm lekko miekka ale zamknięta mały wysoko wiec moj plan zawładnięcia światem i dzieckiem po 37 tyg właśnie legł w gruzach lekarz powiedział ze raczej trzymać się terminu dopóki dziecko nie jest nisko i nie naciska na szyjkę to mogę pomarzyć o szybszy porodzie

Marika między nami jest tydzień różnicy moj mały ma 2185 g a ja zakładałam 2500g woec widzisz tez malutki ale wymiarowi wszystko Ok i lekarz powiedział ze wszystko jest dobrze woec ty tez się nie stresuj w porównaniu z innymi mamami tu na forum to moj jest najmniejszy
Super , że wszystko dobrze:)

reklama
Ja już po wizycie

Czyli przeczekasz te upały może lipiec będzie łaskawszy i chłodniejszy ;)
Super ze wszystko ok

Do góry