reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
a lekarze na usg wam prognozują już ile Maluchy mogą ważyć?

czy lekarz na usg może zauważyć ubytek wód płodowych? Jakby się samemu tego nie dostrzegło.

W sensie na koniec jaka będzie waga czy teraz?
Jeśli teraz to tak, na każdej wizycie pytam ile moja wazy. 14 maja miała 1,2 kg a wczoraj na wizycie już ponad 1,7 kg. Wiadomo im późniejszy etap ciąży tym bardziej łatwo o pomyłkę sprzętu usg i pomiaru dlatego to może być przy porodzie waga -+ 1 kg :)

O, poważnie? :) to ekstra. Może jak urodzimy to jakiś wspólny spacerek tu w Zgorzelcu albo w Gorlitz :)

Mój Bartek pracuje tam w Birkenstockach i właśnie po około 2 latach pracy dostanie od lipca umowę na rok już na firmę i lepsze warunki finansowe itd :)
Spacerek bardzo chętnie, w Zgorzelcu często jestem, bo tam moi starsi do żłobka chodzą. My w ciągu dwóch lat chcemy się na Zgorzelec przenieść

Spacerek bardzo chętnie, w Zgorzelcu często jestem, bo tam moi starsi do żłobka chodzą. My w ciągu dwóch lat chcemy się na Zgorzelec przenieść

To super, będziemy w kontakcie przez forum albo na jakimś Facebooku się zgadamy jeśli masz :)

To fajnie. Miałabym przynajmniej z kim wyjść i wspólne tematy hah.

Na kiedy masz termin? Córeczka czy syn? Czyli to Twoje 3 dzieciątko? W jakim wieku starsi?

To super. My mieszkamy na Tuwima, ale mamy około 30 m mieszkanie i tak max do 3,5 lat chcemy uzbierać na większe mieszkanie tak z 80-100 m i balkon albo domek mniejszy tez w Zgorzelcu lub ewentualnie max 20 km od.

@arona @Darka83, jak mój lekarz nic na temat wód płodowych nie mówi, to znaczy (raczej) że wszystko w porządku jest?
@miloscwczasachpopkultury chodzi mi o prognozowaną wagę urodzeniową dziecka

A to chyba troszkę za wczesnie. Chociaż podobno dziecko z tyg na tyg przybiera około 200 g to można sobie teoretycznie obliczyć. Moja teraz w 31 tyg ma 1,7 ponad to przy urodzeniu powinno być jakoś 3,6 kg niby

Ja mam w domu (tzn na placu budowy [emoji23]) ściany 0,5m, do tego będzie styropian (ale dopiero będzie), plus okna 3 szybowe dobrze izolowane - nawet w upał było bardzo przyjemnie :D
Niestety tutaj nie mam takich luksusów... W jednym pokoju da się żyć, ale reszta to już samo wejście grozi zejściem.... [emoji20]
A to u mnie w mieszkaniu jest calkiem niezle, a w lazience to nawet dosc zesko[emoji6] Ale i tak nie daje rady nic robic. Wlasnie probuje sie wyszykowac do wyjacia[emoji53]

To może ja napisze troszkę o mnie.

To moja druga ciąża, pierwsza była nieudana tzn dowiedziałam się o niej we wrześniu 2017 roku i prawdopodobnie byłyby bliźniaki, ale przestały bić serduszka w 8/9 tyg i 12 października miałam zabieg łyżeczkowania. Później na początku listopada miałam jakieś dziwne przeczucia i zrobiłam test. Okazało się, że jestem znowu w ciąży i zaszłam jakoś 29 października czyli 2 tyg po zabiegu. Mało rozsądne, niebezpieczne itd, a tu jednak nasza kruszynka urosła od małej kropeczki na usg już teraz aktualnie do ponad 1,7 kg i ma około 40 cm.

Jestem dokładnie w 30 tyg 5 dniu czyli 31 tydzień i w niedziele rozpoczynam 32 tydzień ciazy.
Będzie córeczka o imieniu Kornelia.
Jest to nasz pierwsze dzieciątko i na pewno nie ostatnie :) Chciałabym mieć łącznie 3 dzieci.

Ja mam za 19 dni 23 lata, mój Bartek ma 25 skończone :)

Mieszkamy w Zgorzelcu, to kół niemieckiej granicy, 150 km od Wrocławia.
Mamy pieska, ma 10,5 miesiąca i nazywa się Goku i tak wyglada.

Zobacz załącznik 862654

A ja wyglądałam tak, a teraz jest + 14 kg czyli łącznie mamy 59 kg, 158 cm wzrostu i jesteśmy już duuuze [emoji5]

Zobacz załącznik 862655Zobacz załącznik 862656
Przykro mi z powodu Twojej straty. Jest nas tu niestety wiele z Aniolkami w niebie.
Dobrze, ze szybko sie udalo i jest wszystko ok.
Piesio sliczny! A Ty ladnie wygladasz[emoji5]

Przykro mi z powodu Twojej straty. Jest nas tu niestety wiele z Aniolkami w niebie.
Dobrze, ze szybko sie udalo i jest wszystko ok.
Piesio sliczny! A Ty ladnie wygladasz[emoji5]

Dziękuje kochana :) ten u gory dał nam następna szanse i zmienił nasze życie na o wiele lepsze i nas samych również :)

reklama
To super, będziemy w kontakcie przez forum albo na jakimś Facebooku się zgadamy jeśli masz :)

To fajnie. Miałabym przynajmniej z kim wyjść i wspólne tematy hah.

Na kiedy masz termin? Córeczka czy syn? Czyli to Twoje 3 dzieciątko? W jakim wieku starsi?

To super. My mieszkamy na Tuwima, ale mamy około 30 m mieszkanie i tak max do 3,5 lat chcemy uzbierać na większe mieszkanie tak z 80-100 m i balkon albo domek mniejszy tez w Zgorzelcu lub ewentualnie max 20 km od.
Czekamy na trzeciego synka, termin mam na 16 lipca [emoji4] młodszy ma 16 miesięcy, a starszy w październiku będzie miał 3 lata.

No to faktycznie malutkie mieszkanko, ale powoli odłożycie na większe....A domek to już w ogóle super by było [emoji4]

Do góry