my powinnismy zmienic atou ale znajac mojego meza długo to będzie trwalo zreszta bedzie mu cięzko rostać sie ze swoja ukochana kia sportage ale klops 3 foteliki z tylu sie nie zmieszcza , a nawet jak 8 latki przeniesiemy fotelik damy do przodu to ja nie zmieszcze sie z tylu pomiedzy fotelikami w moim dziecinstwie bylo łatwiej nasza 5 czyli rodzice i trojka dzieci miescila sie nawet w maluchuEhhh, doskonale rozumiem. W zeszlym tyg oprocz ubranek to tez jeszcze nic nie mialam, ale usiedlismy w weekend i cale dwa dni spedzilismy na wybieraniu i zamawianiu. Mega fajnie spedzony razem czas. Wiec da sie to zrobic bardzo szybko z porzadna lista i planem.
Jednak nie ukrywam, ze bardzo to stresujace, jak wszyscy dookola juz pytaja czy wszystko mamy i patrza jak na kosmite jak mowilismy, ze nam sie nie spieszy
To moja pierwsza ciaza i do tej pory zero problemow, ale ostatnio mialam takie lekkie skurcze, pewnie to te Braxtona (do tej pory nic takiego nie czulam) i troche sie wystraszylam. Pomyslalam sobie ze jakby mial sie teraz urodzic to nawet nie mamy fotelika zeby go zabrac ze szpitala... Wiec poczulam mocna mobilizacje Jednak z fotelikiem musimy sie chwilke wstrzymac, bo jestesmy w trakcie zmiany auta i nie wiemy co bedzie nam pasowalo.
Macie moze do polecenia jakies fajne koszule nocne do karmienia?
reklama
siemkaaaaa...!
Doczytałam wszystkie wpisy..! Ale zaraz wychodzimy z domu, jedziemy do znajomych na lunch Chociaż może uda mi się odpisać
@Wronka199, historia powaliła mnie totalnie Chociaż wierzę, że Ciebie bardziej
No i super! Doszedł..?
Mam to samo Zapisałam się na masaż, może trochę mi zejdzie galareta z ud.... Ciekawe jak będę się prezentować na ślubie... M. "ma nadzieję" że będzie tak FANTASTYCZNA pogoda jak teraz. Pogrzało go dosłownie i w przenośni.
Ja nie jestem przekonana czy będzie potrzebny, jeśli już to tak jak pisała @_agnieszka_ może żeby wrzucić tel czy coś, ale i tak kupiłam bo nie miałam takiego cienkiego, tylko grubaśny na zimę, a czasami fajnie narzucić nawet w domu myślę.
Mam kurde taką nadzieję...!
Zgadzam się, to jest jakaś masakra takie wyścigi i wrzucanie zakupów... dlatego ja niestety za biedronką nie przepadam i nie robię tam raczej zakupów- chociaż owoce, warzywa, kosmetyki mają fajne i w fajnych cenach...
Jak był orgazm to nie ma co narzekać! Nie ważne jak, ważne że się zdarzył
Ja właśnie nie wiem. M mnie ciśnie co robimy, a mnie znowu, po 8 latach to nie przekonuje... Rozmawiałam z moją gin- mówi że do leczenia chorób np nowotworowych jest jej zdecydowanie za mało. Że jedyne co jest użyteczne to ten sznur pępowinowy ale w bardzo wyselekcjonowanych przypadkach. Rok temu użyto takiego materiału 2 razy.. M. rozmawiał z onkolog- powiedziała praktycznie to samo, że oczywiście nie zniechęca, ma znajomych lekarzy którzy pobierali, ale ona sama przy porodach nie pobierała. No i nie wiem,....
Ja zamawiałam ze strony OYSHO, dział maternity. Fajne, ładne, super bawełna, polecam.
Doczytałam wszystkie wpisy..! Ale zaraz wychodzimy z domu, jedziemy do znajomych na lunch Chociaż może uda mi się odpisać
@Wronka199, historia powaliła mnie totalnie Chociaż wierzę, że Ciebie bardziej
Zaszalałam i kupiłam na allegro kostium jednoczęściowy bo stwierdziłam że tak ciepło a ja nie mam kostiumu, jedynie to dwuczęściowe ale jakoś średnio się w nich czuje. Mam tylko nadzieję że się wbije [emoji23] bo to nie ciążowy.
No i super! Doszedł..?
No do końca nie jestem przekonana jak patrzę na swoje nogi szczególnie uda to chce mi się ryczeć.
Mam to samo Zapisałam się na masaż, może trochę mi zejdzie galareta z ud.... Ciekawe jak będę się prezentować na ślubie... M. "ma nadzieję" że będzie tak FANTASTYCZNA pogoda jak teraz. Pogrzało go dosłownie i w przenośni.
A ja dalej nie mam koszul i szlafroka Zaczynam się zastanawiać czy w ogóle się w szlafrok zaopatrzyć jak tak ciepło już jest.
Ja nie jestem przekonana czy będzie potrzebny, jeśli już to tak jak pisała @_agnieszka_ może żeby wrzucić tel czy coś, ale i tak kupiłam bo nie miałam takiego cienkiego, tylko grubaśny na zimę, a czasami fajnie narzucić nawet w domu myślę.
No właśnie jestem ciekawa jakie będzie lato chociaż lipiec może być trochę chłodniejszy jeśli o mnie chodzi wcale się niepogniewam [emoji2]
Mam kurde taką nadzieję...!
bo niektóre w tych Lidlach biedronkach karierki są bardzo nie przyjemne ja dostaje szału jak w biedronce jak nie poczekają aż spakuję zakupy tylko następną osobę obsługują moze tez dlatego ze mieszkałam w angli a tam troszkę inna kultura
Zgadzam się, to jest jakaś masakra takie wyścigi i wrzucanie zakupów... dlatego ja niestety za biedronką nie przepadam i nie robię tam raczej zakupów- chociaż owoce, warzywa, kosmetyki mają fajne i w fajnych cenach...
Rano sie obudziłam z zawalem... Od tego zakazu sexu i dlugiej przerwie snil mi się numerek [emoji50][emoji50][emoji50] matkoo sen był taj realistyczny ze chyba orgazmu dostałam[emoji50][emoji50][emoji50][emoji50]
Jak był orgazm to nie ma co narzekać! Nie ważne jak, ważne że się zdarzył
zdecydowała się któraś z was na przechowywanie krwi pępowinowej?
Ja właśnie nie wiem. M mnie ciśnie co robimy, a mnie znowu, po 8 latach to nie przekonuje... Rozmawiałam z moją gin- mówi że do leczenia chorób np nowotworowych jest jej zdecydowanie za mało. Że jedyne co jest użyteczne to ten sznur pępowinowy ale w bardzo wyselekcjonowanych przypadkach. Rok temu użyto takiego materiału 2 razy.. M. rozmawiał z onkolog- powiedziała praktycznie to samo, że oczywiście nie zniechęca, ma znajomych lekarzy którzy pobierali, ale ona sama przy porodach nie pobierała. No i nie wiem,....
Macie moze do polecenia jakies fajne koszule nocne do karmienia?
Ja zamawiałam ze strony OYSHO, dział maternity. Fajne, ładne, super bawełna, polecam.
Wronka199
Fanka BB :)
Ostatnio z mezem wlaczyliśmy muzyke w tv i szukaliśmy wyprawki na lapku. I kątem oka zauważyłam jak mąż z utęsknieniem patrzył na te chude dziunie co wypinaja tyłki w tańcu i az mi się go żal zrobiło... Jeszcze będzie musiał troche poczekac az wrócę do formy.
Poki co musi się przyzwyczaić do hipopotama...
Poki co musi się przyzwyczaić do hipopotama...
Załączniki
SzczęśliwaCiężarna
A o co chodzi z tym balonikiem? ma przyspieszyc porod? Przygotować szyjkę?Ehh, dziewczyny... Ale wam zazdroszcze, ze juz prawie wszystko macie
Ja czekam na paczki, niby juz prawie wszystko zamowione, ale te przesylki... W sumie tylko wozek i fotelik nam zostaly, ale juz upatrzone, tylko zamowic. Wczoraj zlozylismy elektryczna hustawke, narazie pluszowy mis robi za atrape ale mega rzeczy teraz robia... Muzyczka, pilot, wybudzanie glosem, nawet wejscie USB na mp3 :|
Mam nadzieje, ze malemu sie spodoba
Wspolczuje tych alergii... Moj ma alergie i tez ciezko, ale juz niedlugo koniec czerwca, wiec chyba powinno byc lepiej.
Ostatnio tez sie budze ok 3-4 na siku, prawie jak w zegarku, ale ide spac bez problemow naszczescie, w ogole w szoku jestem ze tak dobrze spie, to moje dziecko to chyba aniol albo zwyczajnie tez spioch oby mu tak zostalo...
Jeszcze troche i zaczynam cwiczyc z balonikiem. Juz czeka i sie kurzy. Ktoras z was juz zaczela moze? Poczekam do wizyty w przyszlym tyg, bo ostatnio czasami mnie kluje jak chodze, ale to juz najwyzszy czas, zeby powoli zaczac trenowac, mam nadzieje, ze sie nie zniechece od poczatku, bo ponoc poczatki bywaja bardzo ciezkie...;/
Onaszczesliwa2018
BuahahahahahaOstatnio z mezem wlaczyliśmy muzyke w tv i szukaliśmy wyprawki na lapku. I kątem oka zauważyłam jak mąż z utęsknieniem patrzył na te chude dziunie co wypinaja tyłki w tańcu i az mi się go żal zrobiło... Jeszcze będzie musiał troche poczekac az wrócę do formy.
Poki co musi się przyzwyczaić do hipopotama...Zobacz załącznik 862357Zobacz załącznik 862358
Karla88
A o co chodzi z tym balonikiem? ma przyspieszyc porod? Przygotować szyjkę?
Nie wiem czy mysle o tym samym baloniku mi to w szpitalu zakładali po terminie miało niby wywołać poród szybciej h..ja dało nawet mm szyjka się nie skróciła
martina86
Mi ostatnio położna o tym mowila,że albo masaże z oliwką z dodatkiem olejkow migdalowych,albo ten balonik.Zamysł tego jest taki,żeby ochronić sie przed peknieciem krocza w czasie porodu.Ale czy to działa,to nie wiemNie wiem czy mysle o tym samym baloniku mi to w szpitalu zakładali po terminie miało niby wywołać poród szybciej h..ja dało nawet mm szyjka się nie skróciła
Yulie
Zaangażowana w BB
my powinnismy zmienic atou ale znajac mojego meza długo to będzie trwalo zreszta bedzie mu cięzko rostać sie ze swoja ukochana kia sportage ale klops 3 foteliki z tylu sie nie zmieszcza , a nawet jak 8 latki przeniesiemy fotelik damy do przodu to ja nie zmieszcze sie z tylu pomiedzy fotelikami w moim dziecinstwie bylo łatwiej nasza 5 czyli rodzice i trojka dzieci miescila sie nawet w maluchu
z trojka dzieci to juz ciezko chyba jakiekolwiek auto wybrac mozna juz chyba za busami zaczac sie rozgladac, a pozniej zrobic jeszcze dwojke
My mamy 3-drzwiowe sportowe auto, wiec z dzieckiem bardzo niewygodnie, dlatego musimy wymienic.
Dzieki, popatrze, moze cos wybiore a przesylka szybko?
Ostatnio z mezem wlaczyliśmy muzyke w tv i szukaliśmy wyprawki na lapku. I kątem oka zauważyłam jak mąż z utęsknieniem patrzył na te chude dziunie co wypinaja tyłki w tańcu i az mi się go żal zrobiło... Jeszcze będzie musiał troche poczekac az wrócę do formy.
Poki co musi się przyzwyczaić do hipopotama...Zobacz załącznik 862357Zobacz załącznik 862358
Heh, moj tez jak cos oglada to czesto komentuje, ze bylam taka szczupla i fit a teraz maly wieloryb... ale z 55 kg mam teraz 67, wiec w sumie nie ma co sie dziwic... Tylko ze akurat on nie ma co sie zalic bo sam podczas mojej ciazy przytyl prawie 20kg. Smiejemy sie, ze ma ciaze urojona i pozniej bedziemy razem zrzucac. Tylko taki pech dla niego ze u mnie to w wiekszosci dziecko i woda, a u niego tluszczyk
A o co chodzi z tym balonikiem? ma przyspieszyc porod? Przygotować szyjkę?
Nie chce tutaj robic reklamy. Ale sa to takie baloniki do cwiczenia elastycznosci krocza przed porodem. Uzywaja tez tego kobiety, ktore maja problem z nietrzymaniem moczu lub slabymi miesniami pochwy po porodzie. Ja mam akurat Czeskiej firmy Aniball. Dosyc glosno teraz o tym. Mozna poszukac na forach. Natknelam sie na to jeszcze dlugo przed zajsciem w ciaze, na yt, jedna dziewczyna w ciazy bardzo polecala. Mozna uniknac dzieki temu naciecia i ogolnie zapoznac sie z uczuciem. To moja pierwsza ciaza, wiec uzywanie czegos takiego dodaje troche odwagi. Juz nie moglam wytrzymac i raz sprobowalam jak przyszlo. Calkiem ok. ale ogolem powinno sie zaczac na 4 tyg przed planowanym terminem.
Załączniki
reklama
Yulie
Zaangażowana w BB
Mi ostatnio położna o tym mowila,że albo masaże z oliwką z dodatkiem olejkow migdalowych,albo ten balonik.Zamysł tego jest taki,żeby ochronić sie przed peknieciem krocza w czasie porodu.Ale czy to działa,to nie wiem
Z opinii w internecie dziala i to super. Na jednym z forow jest caly watek o tym. Wsrod znajomych i rodziny mam 2 osoby ktore uzywaly i twierdza, ze dzieki temu bylo duzo latwiej. Ale tak naprawde chyba kazdy musi sie przekonac sam na sobie. Wychodze z zalozenia, ze jesli moge sobie pomoc to czemu nie. Na pewno nie zaszkodzi
Podziel się: