reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ehh, dziewczyny... Ale wam zazdroszcze, ze juz prawie wszystko macie :)
Ja czekam na paczki, niby juz prawie wszystko zamowione, ale te przesylki... W sumie tylko wozek i fotelik nam zostaly, ale juz upatrzone, tylko zamowic. Wczoraj zlozylismy elektryczna hustawke, narazie pluszowy mis robi za atrape :D ale mega rzeczy teraz robia... Muzyczka, pilot, wybudzanie glosem, nawet wejscie USB na mp3 :|
Mam nadzieje, ze malemu sie spodoba:)

Wspolczuje tych alergii... Moj ma alergie i tez ciezko, ale juz niedlugo koniec czerwca, wiec chyba powinno byc lepiej.

Ostatnio tez sie budze ok 3-4 na siku, prawie jak w zegarku, ale ide spac bez problemow naszczescie, w ogole w szoku jestem ze tak dobrze spie, to moje dziecko to chyba aniol :D albo zwyczajnie tez spioch :D oby mu tak zostalo...

Jeszcze troche i zaczynam cwiczyc z balonikiem. Juz czeka i sie kurzy. Ktoras z was juz zaczela moze? Poczekam do wizyty w przyszlym tyg, bo ostatnio czasami mnie kluje jak chodze, ale to juz najwyzszy czas, zeby powoli zaczac trenowac, mam nadzieje, ze sie nie zniechece od poczatku, bo ponoc poczatki bywaja bardzo ciezkie...;/
Ja nie mam jeszcze wszystkiego. Właściwie to mam tylko wózek, ubranka i laktator. Nie wiem kiedy się ogarnę z zakupami [emoji14]

reklama
Ja nie mam jeszcze wszystkiego. Właściwie to mam tylko wózek, ubranka i laktator. Nie wiem kiedy się ogarnę z zakupami
emoji14.png

Ehhh, doskonale rozumiem. W zeszlym tyg oprocz ubranek to tez jeszcze nic nie mialam, ale usiedlismy w weekend i cale dwa dni spedzilismy na wybieraniu i zamawianiu. Mega fajnie spedzony razem czas. Wiec da sie to zrobic bardzo szybko z porzadna lista i planem.
Jednak nie ukrywam, ze bardzo to stresujace, jak wszyscy dookola juz pytaja czy wszystko mamy i patrza jak na kosmite jak mowilismy, ze nam sie nie spieszy :D

To moja pierwsza ciaza i do tej pory zero problemow, ale ostatnio mialam takie lekkie skurcze, pewnie to te Braxtona (do tej pory nic takiego nie czulam) i troche sie wystraszylam. Pomyslalam sobie ze jakby mial sie teraz urodzic to nawet nie mamy fotelika zeby go zabrac ze szpitala... Wiec poczulam mocna mobilizacje :D Jednak z fotelikiem musimy sie chwilke wstrzymac, bo jestesmy w trakcie zmiany auta i nie wiemy co bedzie nam pasowalo.

Macie moze do polecenia jakies fajne koszule nocne do karmienia?

Ehhh, doskonale rozumiem. W zeszlym tyg oprocz ubranek to tez jeszcze nic nie mialam, ale usiedlismy w weekend i cale dwa dni spedzilismy na wybieraniu i zamawianiu. Mega fajnie spedzony razem czas. Wiec da sie to zrobic bardzo szybko z porzadna lista i planem.
Jednak nie ukrywam, ze bardzo to stresujace, jak wszyscy dookola juz pytaja czy wszystko mamy i patrza jak na kosmite jak mowilismy, ze nam sie nie spieszy :D

To moja pierwsza ciaza i do tej pory zero problemow, ale ostatnio mialam takie lekkie skurcze, pewnie to te Braxtona (do tej pory nic takiego nie czulam) i troche sie wystraszylam. Pomyslalam sobie ze jakby mial sie teraz urodzic to nawet nie mamy fotelika zeby go zabrac ze szpitala... Wiec poczulam mocna mobilizacje :D Jednak z fotelikiem musimy sie chwilke wstrzymac, bo jestesmy w trakcie zmiany auta i nie wiemy co bedzie nam pasowalo.

Macie moze do polecenia jakies fajne koszule nocne do karmienia?
Ja prawdopodobnie teraz wyjadę gdzieś na 3-4dni, żeby młody miał miniwakacje i po powrocie ogarnę się z zakupami (mam taką nadzieję). A koszul do karmienia typowych nie kupuję. Chciałabym na ramiączkach bo upały okropne są. Póki co nigdzie takich znaleźć nie umiem, ale jeszcze nie wszędzie byłam.

Ja prawdopodobnie teraz wyjadę gdzieś na 3-4dni, żeby młody miał miniwakacje i po powrocie ogarnę się z zakupami (mam taką nadzieję). A koszul do karmienia typowych nie kupuję. Chciałabym na ramiączkach bo upały okropne są. Póki co nigdzie takich znaleźć nie umiem, ale jeszcze nie wszędzie byłam.
ciocia mowila, ze cos w pepco bylo, ja chcialam na porod taka , tanio i na szelkach ...

Nawet się nie odzywam bo nie chce narzekać [emoji16] ogólnie źle mi się oddycha ale generalnie ujdzie. W poniedziałek idę ż córka do szpitala na badania i na sama myśl mam depresje. Jakoś nie widzę siebie na niskiej polówce ...
O kurde a co jej się dzieje ? . No już chyba każda z nas się tak źle czuje, ale czasami dobrze się wygadac

Nawet się nie odzywam bo nie chce narzekać [emoji16] ogólnie źle mi się oddycha ale generalnie ujdzie. W poniedziałek idę ż córka do szpitala na badania i na sama myśl mam depresje. Jakoś nie widzę siebie na niskiej polówce ...
Ojeju współczuję. A co jest córce? Ja właśnie miałam teraz jechać pod namiot, ale jak mąż usłyszał, że będzie 2 razy w nocy budzony, żeby mnie z materaca lub łóżka polowego postawić do pionu, żebym sikać poszła to zrezygnował i zarezerwował domek [emoji14]

reklama
U mnie w Pepco nic nie było. Na targu może będzie. Nienawidzę targu nie byłam tam z 8 lat, ale podobno tam jest wszystko. Ale u nas tylko w środę i sobotę.
Ja kupilam w lumpeksie na ramiaczkach bawelbiana przynajmniej nie będzie szkoda wyrzucic. A cycka do karmienia dam rade wyciągnąć[emoji12]

Do góry