reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

To moze tym razem sie uda szybciej. Synek sie troche przed czasem urodzil, tak? Pewnie przez to zoltaczka. A wisz jaka szczepionka byl szczepipny po porodzie na zoltaczke?
Tak w skonczonym 36 tygodniu ,ja go w kanale przytrzymałam między tymi kośćmi i zrobił mu się krwiaczek podokostny,mówili że to też ma wpływ że wolniej ta zoltaczka schodzi , kurcze nie wiem jaka miał szczepionkę ,napewno ta jedna w pierwszej dobie ,muszę sprawdzić

reklama
Tak w skonczonym 36 tygodniu ,ja go w kanale przytrzymałam między tymi kośćmi i zrobił mu się krwiaczek podokostny,mówili że to też ma wpływ że wolniej ta zoltaczka schodzi , kurcze nie wiem jaka miał szczepionkę ,napewno ta jedna w pierwszej dobie ,muszę sprawdzić
A...to mozliwe.
Wiesz co, bo w szpitalach zwykle szczepia euvaxem, bo jest tanszy. A engerix jest lepsxy, lepiej oczyszczony i tez zoltaczka rzadziej po nim wystepuje ponoc.
Ja mialam swoja szczepionke i corna nie miala w ogole zoltaczki.

Moje dzieciaki obydwa z zoltaczka, Kacper miał 7 tygodni jak na wcześniaka to i tak długo robiliśmy badania okazało się, że wszystko ok nie miał nasilonej ale bardzo długo schodziła. Marysia ok. 3 tygodnie 40 tydzień też robilismy badania bo też nie nasilona ale ciężko schodzila

A...to mozliwe.
Wiesz co, bo w szpitalach zwykle szczepia euvaxem, bo jest tanszy. A engerix jest lepsxy, lepiej oczyszczony i tez zoltaczka rzadziej po nim wystepuje ponoc.
Ja mialam swoja szczepionke i corna nie miala w ogole zoltaczki.
To można mieć swoją ?
Przecież też bym tak wolała coś lepszego !
Ciekawe czy teraz mała będzie miała żółtaczkę ? Bo to nie ma wpływu że ja miałam (urodzona w 35 tygodniu ) mój synek i mąż też miał ale on klocek ponad 4 kg i przenoszony jeden dzień ;)

Moje dzieciaki obydwa z zoltaczka, Kacper miał 7 tygodni jak na wcześniaka to i tak długo robiliśmy badania okazało się, że wszystko ok nie miał nasilonej ale bardzo długo schodziła. Marysia ok. 3 tygodnie 40 tydzień też robilismy badania bo też nie nasilona ale ciężko schodzila
Ale były naświetlane ? Synek miał 14,2 bilirubinę a od 14 naświetlają,i tak mu się trzymała długo
Łącznie 7 dob był naświetlany

To można mieć swoją ?
Przecież też bym tak wolała coś lepszego !
Ciekawe czy teraz mała będzie miała żółtaczkę ? Bo to nie ma wpływu że ja miałam (urodzona w 35 tygodniu ) mój synek i mąż też miał ale on klocek ponad 4 kg i przenoszony jeden dzień ;)
Jasne, ze mozna. Przeciez to Twoje dziecko. Po porodzie M pojechal po nasza szczepionke do domu i nia zaszczepili. Tylko musialam podpisac oswiadczenie, ze sie nie zgadzam na ich szczepionke i odpowiafam za przechowywanie swojej.
Teraz tez juz recepte mam, tylko musze wykupic.

Ale były naświetlane ? Synek miał 14,2 bilirubinę a od 14 naświetlają,i tak mu się trzymała długo
Łącznie 7 dob był naświetlany
Nie były. Ta zoltaczka była w normie tylko strasznie długo schodziła. Już nie pamiętam ile i jak bo bym musiała spojrzeć w wyniki

Jasne, ze mozna. Przeciez to Twoje dziecko. Po porodzie M pojechal po nasza szczepionke do domu i nia zaszczepili. Tylko musialam podpisac oswiadczenie, ze sie nie zgadzam na ich szczepionke i odpowiafam za przechowywanie swojej.
Teraz tez juz recepte mam, tylko musze wykupic.
Dobrze że mi powiedziałaś ,muszę zapytać o to lekarza na wizycie i też tak zrobię

Moja corka urodzona w 38 tygodniu miala zoltaczke , bilirubina po 2dniach spadla na3 wzrosla znowu wiec wyszlismy 10 dni po jej urodzeniu ...wg lekarza powodem byl niedojrzaly uklad pokarmowy , za ciezkie dla niej mleko mialam :D u nas nie szczepia w szpitalu ...
synek urodzony w 36 tyg i lamp nie potrzebowal :D
roznie to bywa ...

reklama
Do góry