reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
No, ubranka wyprasowane... :D
Ubranek będzie jeszcze jedna tura, skarpetki, czapeczki, no i uszytki też trafią do pralki, ale to dopiero za kilka dni...
Jeszcze muszę do tego czasu skończyć szyć śpioszki, ze dwa kocyki, itd [emoji6]
Ale na razie leżę i odpoczywam po prasowaniu....

No wlasnie ostatnio słyszałam ze te alarmy tez potrafią sie wlaczyc bez przyczyny... Najlepsze sa podobno te dopinane do spioszkow ale cena rez spora
Najlepsze są plytkowe pod materac :) pieluszkowe po1. Na początku ciężko podpiąć bo malenstwo jest małe i jest kikucik pepkowy . Po2. Częściej tarabania bez powodu bo coś się obsunie :) po 3. Jak dziecko jest ruchliwe z mca na miesiąc to tym bardziej może się przesuwać :) moja siostra miała plytkowy i wykorzystała do dwójki dzieci i dopiero zaczyna szwankowac gdy już drugi ma trzy lata ... Był ciągiem 8 lat używany :) u siostrzenicy często piszczalo bo miewala krótkie bezdechy

Ostatnia edycja:
Czytając opinie to właśnie te dopinane to podobno straszna kicha często wie włączają jak są źle założone albo spada jak dziecko sie porusza , a alarmy niewlaczaja się z reguły bez przyczyny tylko chodzi o to że jak zaczyna wyć alarm to często dziecko temu się wybudza, zaczyna oddychać i jak rodzice przychodzą do pokoju to dziecko już oddycha a oni myślą że to fałszywy alarm :) ja mam taki pod materac mam nadzieję , że nigdy nie bedzie miał potrzeby się włączyć [emoji4] . Biedna znajoma :( ehhh
Przezorny zawsze ubezpieczony [emoji16] ja też wolę by raz w miesiącu nawet mi zawyl bez powodu niż miałabym spać podczas tragedii...

reklama
Dzięki dziewczyny :)

Mały szaleje od prawie 2 godzin z małymi przerwami, jak siedzę to czuje rozpychanie prawie pod lewą piersią, więc ewidentnie obrócił się z prawej strony na lewą. Zawsze myślałam że dziecko leży na środku brzucha pleckami do brzucha a wychodzi na to że mój jakoś bokiem.

Ja mam plecki młodego po lewej stronie a nóżki po prawej [emoji4]

Do góry