reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Bardzo często przecież bliźniaki się rodzą jakoś z wagą niższą niż 2 kg i spokojnie dają radę :)

Tydzień temu tu jedna babeczka urodziła bliźniaki 2 kg i 1,7kg i mają się dobrze, czekają tylko aż mały dobije do 2kg
Na wage blizniakow inaczej sie patrzy.

reklama
@Margana może i tak ale dziecko to dziecko
zapewne ale poza waga waznych jest tez kilka innych czynnikow , napewno najbezpieczniej jak przekrocza 2500 kg i 36 tydzien ale nie raz mniejsze i mlodsze swietnie sobie radza a wieksze i starsze maja problemy .... poznalam w szpitalu dziewczynke 6 letnia z porodu blizniaczego w 6miesiacu , urodzily sie zwaga 900 g ladnych pare lat temu, ta byla w bardzo zlym stanie, lekarze kazali sie przygotowac na najgorsze, caly zestaw problemow miala... druga byla duzoo lepsza i tej dawali szanse.
tej w dobrym stanie peklo jelito i zmarla i od tego momentu stan drugiej zaczal sie poprawiac ... dziewczynka jest zdrowym i madrym dzieckiem ...
nasze juz sa w dobrym punkcie a my je przetrzymamy az beda w idealnym przeciez !

Witam :) u mnie dziś pochmurno, w nocy tak lało że musiałam wstawać okna zamykać. Od jakiegoś czasu chodzi za mną nurtujący problem :D Kiedy i jak zacząć myśleć o zabezpieczeniu przed odejściem wód? Macie jakieś pomysł? Głównie martwi mnie że odejdą, o ile w ogóle odejdą, to w łóżku a ja nie mam żadnych nakładek na materac tylko podkłady.
I wczoraj pojawił się drugi problem w mojej głowie, otóż jak zabezpieczyć się po porodzie żeby przypadkiem nie wpaść. Macie jakieś rady? Czy anty można stosować przy kp?

No następna[emoji16]
A jak! :D tylko ciekawe czy w ogóle mam co liczyć na urodzenie wcześniej skoro u mnie nic się nie dzieje, zero skurczy przepowjadajacych, rozwarcia, skróconej szyjki, ucisku czy napinania brzucha.

A ja się napaliłam na poród [emoji23]
Już chce
Szczerze to ja też :D jakby to była najprzyjemniejsza przygoda mojego życia :D
Ciekawe po jakim czasie pożałuje tej myśli Jana

Ja urodziłam w 42 tyg tez już dziekuje teraz zaczynam dzialac od razu po skończonym 37 tyg
A masz jakieś pomysły żeby urodzić szybciej? Ja jedyne co narazie planuje to picie naparu z liści malin i seks. Nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Wątpię żeby u mnie pomogło np chodzenie po schodach bo chodzę codziennie po kilka razy, tak samo jakieś mycie okien czy sprzątanie bo na bieżąco się schylam i coś robię.

Hej ;)
Dziś zaczynam 35 tydzien ;)
walczymy dalej ;)
Co do przyspieszenia porodu nie pomogę ,bo u mnie to za szybko urodziłam w pierwszej ciąży o miesiąc ;/
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !
Kto dziś się wybiera ?

Witam [emoji4] u mnie dziś pochmurno, w nocy tak lało że musiałam wstawać okna zamykać. Od jakiegoś czasu chodzi za mną nurtujący problem [emoji1] Kiedy i jak zacząć myśleć o zabezpieczeniu przed odejściem wód? Macie jakieś pomysł? Głównie martwi mnie że odejdą, o ile w ogóle odejdą, to w łóżku a ja nie mam żadnych nakładek na materac tylko podkłady.
I wczoraj pojawił się drugi problem w mojej głowie, otóż jak zabezpieczyć się po porodzie żeby przypadkiem nie wpaść. Macie jakieś rady? Czy anty można stosować przy kp?

A jak! [emoji1] tylko ciekawe czy w ogóle mam co liczyć na urodzenie wcześniej skoro u mnie nic się nie dzieje, zero skurczy przepowjadajacych, rozwarcia, skróconej szyjki, ucisku czy napinania brzucha.

Szczerze to ja też [emoji1] jakby to była najprzyjemniejsza przygoda mojego życia [emoji1]
Ciekawe po jakim czasie pożałuje tej myśli Jana

A masz jakieś pomysły żeby urodzić szybciej? Ja jedyne co narazie planuje to picie naparu z liści malin i seks. Nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Wątpię żeby u mnie pomogło np chodzenie po schodach bo chodzę codziennie po kilka razy, tak samo jakieś mycie okien czy sprzątanie bo na bieżąco się schylam i coś robię.

Szczerze nie wiem w poprzedniej ciazy robiłam wszystko i nic to noe dało
W szpitalu założyli balonik tez nic
Zastrzyki rozkurczowe tez nic
Masaż szyjki tez nic [emoji58]
Jedyna nadzieja w tej mojej położnej która twierdzi ze 2 poród jest szybciej

Co do wod mi odeszły jak się schyliłam i wyprostowalam wiec poszło najwiecej ma szlafrok ich tez nie było tyle żeby była kałuża

Edit: wszystkie te cuda robili mi po skończonym 41 tyg dlatego teraz czuje taka presję żeby szybciej zacząć

Ostatnia edycja:
reklama
Hej ;)
Dziś zaczynam 35 tydzien ;)
walczymy dalej ;)
Co do przyspieszenia porodu nie pomogę ,bo u mnie to za szybko urodziłam w pierwszej ciąży o miesiąc ;/
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !
Kto dziś się wybiera ?
Super gratuluje 35 tygodnia :* ja dziś jadę na sprawdzenie przepływow także kciuki się przydadzą :*

Do góry