reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

A ile ważyła ostatnio??? ;) mój z wczoraj 1681g :) myślę że to ok waga :) nie za dużo nie za mało :)

Dostałam luteine i od wczoraj przyjęłam 2 tabletki dopochwowo iiii zastanawiałam się czemu jestem taka senna a skutki uboczne - senność między innymi wie fb tak czy siak będę leżeć [emoji14]

Przyszła paczka z apteki i już praktycznie większość mam, jeszcze tylko koszule do karmienia i staniki i mogę pakować torby :)

Nie wiem, jak u ciebie, ale tutaj pogoda w kratkę, ciśnienie skacze, i ja też mega senna... A nie biorę luteiny ;)
Ciśnienie miałam dzisiaj niskie nawet jak na mnie - 90/60 (zwykle mam koło 100/60.. )

reklama
Teraz zapytam jak nisko jest. A też Cię kluje w pochwie? Bo ostatnio też ładnie szyjka trzymała i mam nadzieję, że cały czas tak trzyma. Tylko częściej mnie boli brzuch jak na @. Dobrze, że jutro już skonczony 30 tydzień
Czasem mam takie uczucie jakby raczka grzebala w szyjce[emoji6] Bole takie okresowe to akurat bardzo rzadko mam. Czesto mi tylko brzuch twardnieje.

Ona też się dziwi :D Mówi, ze była przygotowana na jakies 30 h skurczy, bo ją brzuch lekko bolał. Mówiła, że pierwszego dnia okresu było gorzej, dlatego była w szoku jak jej lekarz powiedział że to skurcze i że ma pełne rozwarcie i prosi, żeby dotrzymała do sali porodowej a nie rodziła na ip :D Myślała, że zartuje, do czasu gdy na porodówce, po usadzeniu jej itp mówi "dobra, teraz może juz Pani przeć" :D Mówi, że nawet nie zdążyła się zacząć bać :)
Haha, taki porod to mozna miec[emoji3]

Jestem po prenatalnych, wszystko dobrze i Staś tak ładnie układał usta do usmiechu. Jedyne co to dzisiaj ważył tylko 1540g, czyli 13 centyl. Do tej pory zawsze w okolicy 50 centyla wypadal z waga. Martwię się, czemu zwolnił przybieranie. Od wykrycia cukrzycy przytyłam niecały 1 kg, cukry mam opanowane i w normie...
Wizyta u lekarza prowadzącego za 10 dni, mam nadzieję, że mały podrosnie.
Obawiam się hipotrofii.
Ale lekarz nic nie mowil, ze cos nie tak? Tetaz dzieciaczki nie musza rowno przybierac na wadze. W jednym miesiacu przybierze wiecej w innym mniej. Moja tez tetaz przystopowala, bo przez 2 tyg przybrala tyljo 100g. Na pewno jest wszystko ok.

Obiad pt. "zjem co mam w lodówce"
_20180508_164513.JPG

Załączniki

• _20180508_164513.JPG
    _20180508_164513.JPG
    43,9 KB · Wyświetleń: 290
W ogóle to byłam dziś na kontroli u endokrynologa. To jest przychodnia, w której czas się zatrzymał w czasach głębokiej komuny i do tego zawsze dzikie tłumy i duszno. W kolejce do rejestracji byłam 10. Oczywiście wszyscy stojący przede mną zmierzyli mnie od stóp do głów i standardowo odwrócili głowy. Potem stanęła za mną jakaś babka i mówi "niech pani idzie bez kolejki, tu jest tak duszno, że można paść" więc jej mówię dosyć głośno "państwo przede mną już zauważyli, że jestem w ciąży i od tego czasu podziwiają sufit, więc jednak postoję". Tego też udali, że nie słyszą. Ale to nic odstalam swoje, zarejestrowałam się i pytam pani w rejestracji czy w ciąży przysługuje mi wejście bez kolejki. Ona, że oczywiście tak i dała mi specjalna kartkę. Więc podeszłam pod gabinet i jak ktoś wyszedł od razu weszłam zostawiając ludzi, którzy poprzednio mnie olali z wkurwem na korytarzu [emoji14] Szach mat buraki ;) Ja się chyba w tej ciąży nie doczekam ani jednego gestu uprzejmości, więc chyba sama muszę walczyć o swoje bo już naprawdę coraz gorzej się czuję.
Hahaha[emoji23][emoji23][emoji23] Ale sie usmialam. Bardzo dobrze. Mialabym wielka satysfakcje na Twoim miejscu[emoji3]

reklama
Do góry