reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Witam. Kurczę niby jestem na chorobowym i cały czas w domu a kompletnie nie mam czasu . Dopiero teraz od rana znalazłam czas żeby usiąść ☺ale przynajmniej czas mi szybko leci i do 7 jeszcze tylko parę dni ☺

reklama
@olaaa7 Wyczytalam, ze pracujesz w pomocy spolecznej, ja rowniez mam z tym dzialem sporo wspolnego ;)

U mnie radosc, bo odebralam wynik posiewu i wszystko prawidlowo :) Do tego moglam wyjsc z pracy wczesniej, bo szefowa stwierdzila, ze blado wygladam i kazala odpoczywac. Takze kanapa na mnie czekala w domku ;)

Super że wynik prawidłowy [emoji4]
Szefowa-człowiek jakich czasami barkuje wśród pracodawców [emoji4]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

@olaaa7 Wyczytalam, ze pracujesz w pomocy spolecznej, ja rowniez mam z tym dzialem sporo wspolnego ;)

U mnie radosc, bo odebralam wynik posiewu i wszystko prawidlowo :) Do tego moglam wyjsc z pracy wczesniej, bo szefowa stwierdzila, ze blado wygladam i kazala odpoczywac. Takze kanapa na mnie czekala w domku ;)

O proszę jaka szefowa fajna :)

Witam. Kurczę niby jestem na chorobowym i cały czas w domu a kompletnie nie mam czasu . Dopiero teraz od rana znalazłam czas żeby usiąść [emoji5]ale przynajmniej czas mi szybko leci i do 7 jeszcze tylko parę dni [emoji5]
Ja mam identycznie [emoji4] siedząc w domu zawsze ten czas gdzieś ucieka a jeszcze przy 16miesiecznym dziecku to już w ogóle [emoji6]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem juz w domu. Wszystko ok serduszko bije [emoji178][emoji178][emoji178] 8.7 mm szczęścia do kochania [emoji7] według USG 6t 6d. Jestem przeszczesliwa [emoji7][emoji7]

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom
Ooo no to gratuluję [emoji173] super że wszystko ok

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Wystarczy że pieprzysz mu zwolnienie i kartę ciozy na biurku nawed nie musisz z nim rozmawiac musi przedłużyć Ci umowę do rozwiązania ja tak zrobiłam żeby się nie stresować rozmowa chroni Cię kodeks pracy

On mi nic nie musi przedłużać, bo miałam umowę na czas nieokreślony. On tylko może sobie wypowiedzenie do niszczarki wrzucić bo w dniu 30.10 byłam już w ciąży :)

Jestem juz w domu. Wszystko ok serduszko bije
emoji178.png
emoji178.png
emoji178.png
8.7 mm szczęścia do kochania
emoji7.png
według USG 6t 6d. Jestem przeszczesliwa
emoji7.png
emoji7.png
Gratulacje!

No właśnie te "wartości " ludzkie czasami mnie przerażają dlatego parę lat temu jak już ludzie na prawdę zaczynali pisać na tym fb o wszystkim tylko brakowało żeby pisali kiedy idą siku to to usunelam ha :)
Ja tak.często na fejsa nie zaglądam jak kiedyś ale jak widzę co tam się odwala to słabo mi się robi......mam kilka znajomych, które non stop wsadzają masę zdjęć swoich dzieci. No ok rozumiem, wrzucić fotkę po porodzie jak dzidzi np pierwszy raz w ramionach taty i dac info że już dzidzi na świecie, albo czasami wstawić jakieś zdjęcie dziecka- ale te coniektóre znajome to CODZIENNIE wstawiają zdjęcia podpisane moja kochana niunia je obiadek itp itd.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
@martaaa515 ja tak mam. teraz jeszzce dodatkowo orzez luteine dopochowa. ogolnie czasem az chlupocze. i tez jak wymieniam wkladke to mokra. ale najwazniejsze, ze biala. tez zawsze mysle, ze jak tak chlupnelo to musi byc krew. czesto boje sie isc do lazienki. ale chyba nalraede mi sie ustabilizowalo, bo idzie sam sluz w hurtowych ilosciach.
za to mdli mnie cale dnie. a jem tez jakies inne rzeczy. wczoraj zrobilam na obiad dorsza w sosie koperkowym z ryzem i surowka. wczoraj to zjadlam. a dzis na sama mysl wiem, ze nie. dalam chlopakom. a sama przed chwila zjadlam ryz z jigurtem tureckim i cukrem. i jak zwykle wtrakcie jedzenia jest fajnie i jeszcze jakis czas po. a potem znow sie zacznie.
Mam tak samo. W jeden dzień mam na coś straszną ochotę a na drugi nie mogę na to patrzeć :)
Z jednej strony jest to uciążliwe ale cieszę się tymi objawami. W tamtej ciąży oprócz bólu piersi nic mi nie było i skończyło się za szybko niestety. Teraz oprócz wymiotów mam chyba wszystko i może się uda tym razem :)
A strach na pewno będzie mi towarzyszył do końca...

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Do góry