reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Witam sniadankowo weekendowo ja jak zaszlam w ciążę miałam 68 na pierwsze wizycie w 8 tygodniu już 72 a 17 kwietnia 84 teraz 10 wizyta obym nie przytyla za dużo ostatnio w 5 tygodni 1.9 kg A wcześniej w 4 tygodnia 6kg [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33] ale co tam moge do setki dojechać wylał jeszcze grubasza A w ciąży nie byłam

reklama
Ja mam nie wiele mniej biedne 169...
Miałam skok i to taki super wysoki. Gin mi napisała, że mam wziąć dodatkową tabletkę, jak nie pomoże jechac od razu do szpitala. Ja wgl nie gotowa, nie spakowana, Ł jakby został sam w domu to nie wiem jakbym mi potem torbę młodego spakował.
Teraz rano jest ok, ale ja własnie takie skoki mam wieczorem, nie wiem z czego to wynika...
Może za bardzo się forsujesz, za dużo robisz? ewentualnie jeszcze możesz reagować na coś, co jesz? Może spróbuj poszukać jakiejś prawidłowości?

Trzymam kciuki, żeby torba nie była za szybko potrzebna, ale fakt, że lepiej, niech jest spakowana - moja spakowana od stycznia, i jakoś bezpieczniej się czuję, jak w razie czego trzeba będzie ją tylko wziąć do auta niż pakować, zastanawiać się itd...

A torbę na porodówkę i dla Hani to dopiero muszę uszyć - mam jakąś koncepcję, i zobaczymy, co mi z niej wyjdzie [emoji23]
Ewentualnie jak mi się nike będzie chciało, to uproszczę model i będą lamówki, żeby zszyć po zewnętrznej ;)

A kg naprawdę zejdą po porodzie, i wrócisz do formy lepszej niż przed ciążą [emoji106]
Oczywiście niejest reguła że musi zostać moja mama np po porodzie schudła dodatkowe 10kg bez żadnej diety a przytyla 28kg :) także nic przesądzone niejest :)

kurcze to faktycznie niedobrze... pakuj moze jak bedzie gotowa to sie nie przyda ;) trzymam kciuki !
kiedy kolejna kontrola bialka w moczu?
Ja tak zrobiłam - skoro gdy biorę parasol to nigdy nie pada, to pomyślałam, że jak spakuję torbę, to też się nie przyda [emoji23]

Witam sniadankowo weekendowo ja jak zaszlam w ciążę miałam 68 na pierwsze wizycie w 8 tygodniu już 72 a 17 kwietnia 84 teraz 10 wizyta obym nie przytyla za dużo ostatnio w 5 tygodni 1.9 kg A wcześniej w 4 tygodnia 6kg [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33] ale co tam moge do setki dojechać wylał jeszcze grubasza A w ciąży nie byłam
Dokładnie wszystko się zrzuci:)

A mój brat nazwał mnie niedźwiedziem [emoji23] ale olewam to [emoji16] po porodzie mu pokaże co niedźwiedź potrafi[emoji123] [emoji16]
Teść zawsze do mnie mówi, że grubasek idzie, ale on to tak z sympatią bo bardzo się lubimy i się śmiejemy, że siedzimy tak samo z rekami na brzuchu [emoji23] i teść mówi, że nawet w 9mcu jego brzuszka nie pobije [emoji16][emoji16] ale u teściów wszyscy mówią, że niewiele przytylam a moja mama to taki typ człowieka, że wytknac coś to jest pierwsza a jak pochwalić to ostatnia [emoji39]

O jaaaaaaaaa[emoji7] nawet mnie niepowatrzymuje argument , że to bomba kalorycznaaaaa [emoji85] [emoji33] Aga jak zwykle na wysokich obrotach od rana [emoji4]
Gdyby krem zrobiony był nie z pełnotłustego mleka kokosowego (na 4 gofry prawie 800kcal), a z czegokolwiek innego, to można by nawet uznać, że prawie dietetyczne są [emoji23]

Od lat wstaję rano, teraz generalnie nie muszę, ale O pracuje na 6, a zdecydowanie lepiej wstawać codziennie o tej samej porze niż próbować w weekend odespać... Lepiej drzemkę wkomponować w ciągu dnia, żeby nie zaburza codziennej pory wstawania ;)
No i - O pojechał koło 8 na budowę, więc jak coś chciałam zrobić, to do dosypozycji tylko poranek, bo wróci pewnie koło 21:30-22.... [emoji15]

Ja też do kg podchodzę dość luźno, choć fakt, że przybywają powoli (ale też cały czas odzywam się jak przed ciążą, tylko że mniej... Ale przed ciążą biegałam, a teraz leżę, więc nie pochłonę kilogramowej porcji kaszy z waezywami...)
I też byłam dużo grubsza niż teraz (jakieś 20kg więcej niż teraz) bez ciąży, więc... Będę się w razie czego martwić jak pół roku po porodzie nadal będzie nie tak jak powinno ;)

reklama
Teść zawsze do mnie mówi, że grubasek idzie, ale on to tak z sympatią bo bardzo się lubimy i się śmiejemy, że siedzimy tak samo z rekami na brzuchu [emoji23] i teść mówi, że nawet w 9mcu jego brzuszka nie pobije [emoji16][emoji16] ale u teściów wszyscy mówią, że niewiele przytylam a moja mama to taki typ człowieka, że wytknac coś to jest pierwsza a jak pochwalić to ostatnia [emoji39]
Moja mama dokładnie to samo [emoji1]

Do góry