reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Niewiem jak we wlpszech bo tam w cisxy nie bylam ale ogolnie wizyty tam z zasrana testerra sanitaria to nie byly az tak super
Nie mowiac by ja miec kazali nam sie ozenic lub poszukac pracy( ja wtedy jezcze nie mialam dokumntow ze szkoly to bylp 10 lat temu ) ale mam tv it I slucham ze sytuacja lavoro sie zmienila na lepsze procentowo[emoji1][emoji1]? Ciekawe moze od regionu..
Wracajac do usg w de pierwszy mi zrobili w 5+5 pecherzyk potem 7+3, i co msc do 30 tc
Od 30 tc co dwa tyg teraz wraz z ktg I zawsze mialam dopochwowe I brzuszne plus foto 3d niekiedy [emoji7]tam tez mi badaja hemo toxo virusy a tsh rodzinny Mam niedoczynnosc tarczycy

W porownaniu z anglia gdzie ur Nicole usg tylkp brzuszne co 2 msce[emoji33][emoji33][emoji33][emoji33]dopochwowe powinni mi ribic co msc skoro te lozysko bylo przodujace centralnie,debilizm wiec chodziksm tez prywatnie tam
Za to opieka po porodzie w Uk podobalo mi sie
Zobaczymy tu ale sadze ze ok bedzie bo niemcy maj maly przyrost ludnosci[emoji23]nie chca za bardzo dzieci .. jedt wiecej dziadkow tutaj Zobacz załącznik 852913

A ty jak masz ?Zobacz załącznik 852912
AAAa ty teraz w Niemczech ... myslalam ,ze UK akurat tam mam troche znajomych i jestem w totalnym szoku jak tam dziala ...
Co do It to sytuacja napewno bardzo sie pogorszyla, jak bylam w ciazy ze starszakami to w Polsce sie nie snilo, ze moze byc taka opieka, akurat mialam kolezanki to mimo iz prywatnie chodzily to nie mialy szans na to co ja tu w szpitalu.
Ale bylo milo az sie skonczylo :D
Teraz napewno 100 razy lepiej niz w Uk ale ... hm nie masz lekarza prowadzacego , pani dr mi tlumaczyla, ze to dobrze bo wszystkich poznasz i przychodzisz rodzic bez stresu na kogo trafisz ;)
Czesto trafiam na mloda ginke , ktora jest super dokladna , swietnie wszystko tlumaczy naprawde daje komfort i spokoj ale czasem trafie na ktoregos z tych starszych, ktorzy sie produkuja tylko prywatnie :angry:
Wlasnie przedostatnio taka starsza nie wypisala mi badan , w karte 3 info, ogolnie srednio... jak poszlam na ktg byla ta mloda i mimo skierowania tylko na ktg zrobila mi badanie , wymierzyla szyjke, sprawdzila malego, wypisala badania, pogadala....
Opieka porodowa jest tu wciaz super, malo dzieci sie rodzi wiec dopieszczaja wrecz przesadnie, tyle ludzi przy porodzie ...

hej !
Ja dzis chcialam jechac na polowanie ubranek i ogladanie wozkow do wiekszego miasteczka ale wieje i opaday czasem .... zlosliwosc losu no :angry:
Stanelam na wage i tez dobila, idziemy w strone dziesiatego kilograma buuu ... chyba oglosze maj miesiacem narzekan, najlepiej mi to idzie :o

To ja dwa tyg 89.6 a wczoraj 92.8[emoji85]

ja z tym czekam do czerwca, tzn lozeczko mam, trzeba tylko jakies przescieradelka na poczatek a wozek wybralam na necie, chcialam sprawdzic jak on wyglada w sklepie ale widac mi nie dane ...dla jasnosci zrezygnowalismy z wyjazdu to sie rozpogodzilo zlosliwie :angry:

My po śniadaniu ruszamy z parmy do bergamo bo tam trochę cieplej się wydaje wg prognozy :)

Ej no, ubranka się prasuje, żeby odkazić, nie żeby super wyglądały. Zresztą ja sobie darowałam prasowanie, bo to jest czynność, której odmawiam, dziecko przeżyło.

Ja pizam nie prasuje ani podkodxulek i majtek [emoji28][emoji28]
Ale wiem ze robia tak

Nicole nie prasuje pizam ani jeansow i spodniczek chyba ze po praniu rzeczewiscie pogniecione vsrdzo
Najlepi to poskladac I usiasc na tym[emoji23][emoji23]

Wybrane to w sumie też już mamy , tylko zamówić trzeba [emoji1] a zobaczyć na żywo to nie mam jak spisuje się na dziewczyn i ich opinie [emoji16]
to juz cos ja tylko opinie obcych w necie :D moglabym tu w sklepie ale tu raczej te drozsze modele, szkoda mi kasy ... zakocham sie i bede zla bo gust mam drogi a waz w kieszeni :D

reklama
AAAa ty teraz w Niemczech ... myslalam ,ze UK akurat tam mam troche znajomych i jestem w totalnym szoku jak tam dziala ...
Co do It to sytuacja napewno bardzo sie pogorszyla, jak bylam w ciazy ze starszakami to w Polsce sie nie snilo, ze moze byc taka opieka, akurat mialam kolezanki to mimo iz prywatnie chodzily to nie mialy szans na to co ja tu w szpitalu.
Ale bylo milo az sie skonczylo :D
Teraz napewno 100 razy lepiej niz w Uk ale ... hm nie masz lekarza prowadzacego , pani dr mi tlumaczyla, ze to dobrze bo wszystkich poznasz i przychodzisz rodzic bez stresu na kogo trafisz ;)
Czesto trafiam na mloda ginke , ktora jest super dokladna , swietnie wszystko tlumaczy naprawde daje komfort i spokoj ale czasem trafie na ktoregos z tych starszych, ktorzy sie produkuja tylko prywatnie :angry:
Wlasnie przedostatnio taka starsza nie wypisala mi badan , w karte 3 info, ogolnie srednio... jak poszlam na ktg byla ta mloda i mimo skierowania tylko na ktg zrobila mi badanie , wymierzyla szyjke, sprawdzila malego, wypisala badania, pogadala....
Opieka porodowa jest tu wciaz super, malo dzieci sie rodzi wiec dopieszczaja wrecz przesadnie, tyle ludzi przy porodzie ...

We wloszech od zawsze bylo malo dzueci tez prawda...

Sam fakt popatrz my z moim po 38 ,mamy znajomych od 32 -40 to jakos 7 par wiesz ile ma dzieci ? My I dwojka par z tych 7 czyki wieksza polowa jezcze nie ma[emoji848][emoji848][emoji848]nie sadze ze maja problemy bo byla gadka to maja spirale[emoji50][emoji50]lub tabsy

Wlosi lubia pozno dzieci a pierw szalec ( oczywiscie wieksza polowa nie wszyscy[emoji23])
Niemcy to samo chyba pierw lubia prace I szalenstwo wiec potem wiadomo panstwo daje super opieke
W Uk za duzo dzueci bo lubia benefity tam
Nic nie robisz i ci placa dom lub daja dom trzy pietra tylko trzeba wyremontowac i na msc 400£ gdzie generalnie tam mieszkanie studio flat kosztuje msc 400£ daja na jedzenie na przedszkole
By to ukrocic anglia nie daje super opieki by wszystjim sie chyba odechcialo

Do góry