reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Tak będziemy. Raz odszkodowanie związane z motorem bo zniszczony cały, a dwa zdrowotne bo jednak też się nalezy. Jutro w imieniu męża będę dzwonić rano do firmy ubezpieczenilowej i nakreślac sytuację. Nie znam się na tym kompletnie ale dam radę:)
Dasz radę na pewno [emoji106][emoji110]

reklama
Chustka jest chyba z jakiejś cieńszej dresówki ale ręki obciąć sobie nie dam, kupiłam kiedyś na jakiejś grupie skrawki i był taki trójkąt i w sumie tak chustka to jedyne co mi przyszło do głowy żeby to wykorzystać. Muszę jeszcze jakieś napy doczepić. Za to ten drugi materiał jest okropny do szycia, bardzo się naciąga i jest cienki. Na szczęście nie jest sztuczny.
Teraz trochę za późno, ale jakbyś jeszcze szyła z niego, to cienką papierowa flizelina na klej rozpuszczalny działa cuda [emoji6] (nie wiem, gdzie u ciebie można kupić, na 100% w kato na 3maja w sklepie z maszynami i hafciarkami)
To taka flizelina, jakiej się do haftu maszynowego używa - psikasz klejem, przykładasz flizelinę i szyjesz, normalnie, a potem flizelinę po prostu wydzierasz (jest inna niż normalna, taką "papierowa", resztki usunie pranie ;)
Ewentualnie wersja droższa - hydrofolia...

Wtedy można zażyć nawet najciensze ciągnące się itd [emoji6]

Ja już nie śpię bo M od przyjazdu boli głowa. Wziął wieczorem dwa apapy extra ale nic mu nie pomogły. Chciałam mu iść coś kupić ale stwierdził że się prześpi i przejdzie ale nie przeszło. I teraz ani on ani ja nie śpimy. A u mnie na zadupiu nawet nie ma całodobowej apteki czy sklepu :crazy: czuje się bezsilna :( aż się poryczałam.
Oj, współczuję [emoji20]
A nie przewiało go..? Pogoda zdradliwa trochę, i ten wiatr....
Na takie przewianie pomaga czasem ciepły okład na czoło (najprościej - sól do skarpetki, zawiązać, włożyć na chwilę do mikrofalowki i na czoło, byle za gorąco nie było, albo sól podgrzać na patelni, w małym garczku itd i przespać ciepłą)

Witam !
Tu w przedszkolu nie ma spania i nie raz jakies dziecko zasypia na siedzaco, masakra bo nawetnie ma na czym je polozyc...
Bola mnie dzis lydki jak z zakwasow ... znowu i dlaczego ?

Witam !
Tu w przedszkolu nie ma spania i nie raz jakies dziecko zasypia na siedzaco, masakra bo nawetnie ma na czym je polozyc...
Łydki - a nie łapią cię kurcze? Może więcej mg i potasu?

Witam !
Łydki mogą boleć albo z braku magnezu i potasu albo poprostu dodatkowe kilogramy, słabsze krazenie i bolą. Z tego co czytałam ból lydek, kolan często wystepuje w ciąży szczegolnie w 3 trymestrze

Łydki mogą boleć albo z braku magnezu i potasu albo poprostu dodatkowe kilogramy, słabsze krazenie i bolą. Z tego co czytałam ból lydek, kolan często wystepuje w ciąży szczegolnie w 3 trymestrze
to chyba zostaje ten ciezar ...krazenie powinno byc lepsze bo od kilku dni wiecej sie ruszam , wlasnie jak lezalam bylo ok ...

reklama
Do góry