reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Co do wakacji to ja kocham zakopane i gory. Tak ze trzy razy w roku dzieciaki ppdrzucam todzicom i na weekend wybywamy we dwoje,wtedy szlaki od rana do nocy. W tym roku pojechalismy z dzieciakami na tydzien. Oni rowniez sie zakochali. A pozniej nasz ulubiony osrodek wczasowy w okolicach Radomia. W tym roku pojedziemy wlasnie tam w Sierpniu chocby na kilka dni. U mnie dzieciaki zimowe wiec od malego zabieralismy ze soba jak byly maluchali-maja we krwi wakacyjne wypady.

Ja przy tak małej różnicy wieku chyba bym zwariowała. Raz mi się jakoś okres spóźniał jak młody miał roczek to chyba ze 3 dni przepłakałam, aż w końcu go dostałam ;)

Ja w pierwszej ciąży wytrzymałam, choć nie było łatwo. Podświadomie jednak czułam, że to będzie chłopczyk. A może sobie tak wmawiałam, że tak czuję :p Z jednej strony było mi to obojętne, a z drugiej gdyby ktoś mi wtedy powiedział, że mogę sobie wybrać płeć to oczywiście chłopiec, bo zawsze marzyłam o chłopczyku :) Teraz już mi to obojętne i na pewno będę chciała poznać płeć.

Apropos morza, to ja kilka lat temu trafiłam na taką wstrętną pogodę i jeszcze mój wtedy niespełna 3-letni syn tak mi dał w kość, że jakoś się zraziłam. Od 3 lat jeżdżę w przeciwną stronę - nad Balaton, konkretnie południowy brzeg. Mam tam swój ulubiony Camping i normalnie kocham to miejsce najbardziej na świecie. W tym roku był plan zrobić dzidzię nad Balatonem, ale niestety ząb mnie zaczął boleć i spędziłam całe wakacje na tabletkach przeciwbólowych. Szkoda, że w przyszłym roku raczej tam nie pojadę, ale i tak będzie fajnie :D

Gdybys dlugo Sie starala o dzueci to bys nie zwarjowala widzac test pozytyw lub zwarjowala ze szczescie lol lol

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry!
Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu. Ja mam w środę swoją pierwszą. Jutro mam się zgłosić z synem do szpitala rehabilitacyjnego na badania, mam nadzieję, że trzymać nas nie będą, nawet się nie spytałam :/
Staram się Was czytać na bieżąco, ale jestem taka leniwa, że nie chcę mi się pisać ;) Nic kompletnie mi się nie chcę, najchętniej bym cały dzień przeleżała ;)

Mi się marzy mieszkanir w okolicach półwyspu Helskiego....mój ukochany kierunek wakacyjny. Hel, Władysławowo, Trójmiasto :-) o albo np taki Gdańsk albo Gdynia :-) zakochalam sie w tamtych rejonach.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Mi Sie marzy w Sydney mieszkac ... lub New Zealand

No każdy z nas chyba przezywa taki "szok " teraz i tak jak organizm nam funduje burzę hormonów tak i nasza głowa jeszcze niezdarzyla zakodowac że nosimy pod serduszkami nasze szkraby , ale myślę że z każdą wizyta badaniem i później powiększający się brzuszkiem i ruchami będziemy coraz bardziej świadome tego co się dzieje :)
Dokladnie mysle tak samo ,jal poczujemy kopniaki to wtedy bedziemy sie cieszyc z tego stanu i tak naprawde uwierzymy ze rozwija sie w nas nowe zycie

Pocieszę Cię, że ja mam jeszcze gorzej. Zostałam zwolniona 30.10 i mam wypowiedzenie do 30.11 i muszę spotkać się z szefem (a nie jest to miły i przyjazny typ) i uświadomić go, że może sobie to wypowiedzenie do niszczarki wrzucić. Czekam tylko na jutrzejszą wizytę u lekarza, bo potrzebuję zaświadczenia o ciąży, a potem muszę się z nim spotkać. Stresuję się strasznie :(

Nie zazdroszczę... powodzenia..!

chyba tak zrobię tylko u mnie w przychodni wychodzą z założenia, że ciąża to nie choroba i imbir mam sobie kupić :\ swoją droga wczoraj w biedronce kupiłam sobie herbatę imbirowa matko jakie to nie dobre już myślę komu to cudo wydać

Ja np. imbir bardzo lubię, ale myślę że taka herbata może być pasukdna :D może lepiej będzie jak zalejesz kawałek obranego imbiru gorącą wodą, dodasz np cytrynę, ewentualnie trochę miodu to może bardziej Ci będzie pasowało :) Ja tak piłam na przeziębienie.

Ja rowniez planuje wziazc corke na usg ale ok 20 tyg. Wtedy ladnie juz dzidziusia widac. Korci mnie zeby zrobic 4d wtedy bedzie miala wyrazny obraz dzieciaczka.

Wyrazny obraz masz przy 3 d tez

4d to dodatek ze masz tez video ruchow w srodku, tu to zakup 150€ 3d mam Teraz tez zribie ;)

Ja bez zmian, jakbym w ciąży nie była :) Jedyne co to stres przez przekazaniem w pracy info. A Ty lepiej się już czujesz?

Ogólnie rano to ja spędzam w toalecie dziś tez w miarę teraz mam nadzieje ze bd coraz słabsze mandarynki mi pomagają wiec wcinam na kilogramy bo mega słodkie w biedronce sa; ). Nie stresuj się ją mojemu kierownikowi powiedziałam kazał mi sam iść na l4 bo mówił ze woli bo tak bd bezpieczniej.

reklama
@Peugeotka36 zobacz jak ładnie rośnie sumka pieniedzy na leczenie tego Twojego znajomego. Oby udalo się jak najszybciej uzbierać potrzebną kwotę. Bo z twarzy widać że bardzo sympatyczni są zarowno on jak i jego żona.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

Tak oby szybko rosla bo dawaja mu 2 msce zycia jeszxe ;///

Do góry