reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Powiedzialam co i jak ale maja weekend majowy przeciez! I powiedziala ze i tak mam szczescie bo sie miejsce zwolnilo. Ogarnelabym cos prywatnie ale to tez wolne maja. Ale mi sie trafilo zeby to bylo tydzien wczesniej.....ale chociaz dobrze ze ogarnelam bielanski i te echo ....mam nadzieje ze jutro.
No tak, przeciez weekend majowy to swietosc. Wszyscy maja wolne, eh...

reklama
Tak, tylko po drodze pochowały kilkoro małych dzieci i musiały urodzic siedmioro, żeby któreś dożyło do dorosłości.
Ile ciąży kończyło się przed 3m to też inna historia - nikt nie słyszał o ciąży biochemicznej czy wczesnym poronieniu, bo nie było testów ciążowych i takiego dostępu do usg, więc @ miesiąc później to była po prostu spóźniona @, a jak ktoś miał plamienie implantacyjne to już w ogóle mógł nie zauważyć... A teraz czasem beta przed terminem @ itd [emoji6]

ja w pon ost dzien w pracy nie wiem czy sie cieszyc czy nie.. jakos tak nijak sie czuje...
jestem juz ogolnie zmeczona ...
Ja dziś pierwszy dzień l4 i prawie śpię na siedząco, oczy mi się zamykają i nic mi się nie chce, nawet prac ciuszków. Obudziłam się o 5:20 i od tego czasu nie śpię. Pewnie znowu padnę koło 20.

Jako ciekawostka, odnośnie różnych alergii - mam problemy po jajkach "przemysłowych" - ewidentnie objawy alergii, ale nie mam alergii na białko jajka... Co zabawne, jajka od "normalnych" kur mogę jeść... W zależności od tego, co jedzą...
Konsultowałam z alergologiem - i potwierdza, że najprawdopodobniej mam alergię na jakiś składnik kurzej karmy, który do jajek przechodzi... (tak samo jak kiedyś w kobiecym mleku znaleziono składnik mydła antybakteryjnego...)
Więc pewnie do mięsa też...
Mama mi kiedyś opowiadała, że gdzieś w okolicy kury karmili między innymi mączką rybną, i mięso w czasie pieczenia pachnialo jak ryba.... Ale to było ze 30 lat temu...

A to jaja widzisZ....
Nicole nic nie ma dzueki panie bo gdzie ja bym dostala jajka ze wsi I mieso w centrum Neuss [emoji22]

Kiedyś miałam koleżankę w pracy (w sumie 3 miesiące, ona planowała odejście jak ja przyszłam) - jedna z nielicznych kobiet w moim życiu zawodowym (choć wtedy to nie było it a analizy ;))
Ona taki zmarzluch, a ja... Zimą ja siedziałam w krótkim rękawie i uchylałam okno, a ona podkoszulek z długim rękawem, koszula, swetr, często szal do tego, i grzejnik mały koło siebie - oj, ciężko nam było razem, bo jak robiło się cieplej, to ja zaczynałam zasypiać, itd a jak było zimniej, to ona marzła... Już gadałyśmy, że gdyby nie dochodziła, to zmienialybysmy pokój... [emoji15]
No ze mna tez bys nie posiedziala[emoji6] Chociaz duchoty nie lubie. Wole sie cieplej ubrac, a jednak okno uchylic czy przrwietrzyc.

reklama
No tak, przeciez weekend majowy to swietosc. Wszyscy maja wolne, eh...
Dokładnie jakieś chore to. Moja córka np. w poniedziałek i piątek ma normalnie szkołę ale większość szkół u nas zamknięta cały przyszły tydzień. Mój lekarz ma urlop cały tydzień a na oddziale przez cały tydzień tylko lekarze dyzurujacy. Żadnych przyjęć czy ciec planowych.

Do góry