reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Powiedzialam co i jak ale maja weekend majowy przeciez! I powiedziala ze i tak mam szczescie bo sie miejsce zwolnilo. Ogarnelabym cos prywatnie ale to tez wolne maja. Ale mi sie trafilo zeby to bylo tydzien wczesniej.....ale chociaz dobrze ze ogarnelam bielanski i te echo ....mam nadzieje ze jutro.
No tak, przeciez weekend majowy to swietosc. Wszyscy maja wolne, eh...

reklama
Tak, tylko po drodze pochowały kilkoro małych dzieci i musiały urodzic siedmioro, żeby któreś dożyło do dorosłości.
Ile ciąży kończyło się przed 3m to też inna historia - nikt nie słyszał o ciąży biochemicznej czy wczesnym poronieniu, bo nie było testów ciążowych i takiego dostępu do usg, więc @ miesiąc później to była po prostu spóźniona @, a jak ktoś miał plamienie implantacyjne to już w ogóle mógł nie zauważyć... A teraz czasem beta przed terminem @ itd [emoji6]

ja w pon ost dzien w pracy nie wiem czy sie cieszyc czy nie.. jakos tak nijak sie czuje...
jestem juz ogolnie zmeczona ...
Ja dziś pierwszy dzień l4 i prawie śpię na siedząco, oczy mi się zamykają i nic mi się nie chce, nawet prac ciuszków. Obudziłam się o 5:20 i od tego czasu nie śpię. Pewnie znowu padnę koło 20.

Jako ciekawostka, odnośnie różnych alergii - mam problemy po jajkach "przemysłowych" - ewidentnie objawy alergii, ale nie mam alergii na białko jajka... Co zabawne, jajka od "normalnych" kur mogę jeść... W zależności od tego, co jedzą...
Konsultowałam z alergologiem - i potwierdza, że najprawdopodobniej mam alergię na jakiś składnik kurzej karmy, który do jajek przechodzi... (tak samo jak kiedyś w kobiecym mleku znaleziono składnik mydła antybakteryjnego...)
Więc pewnie do mięsa też...
Mama mi kiedyś opowiadała, że gdzieś w okolicy kury karmili między innymi mączką rybną, i mięso w czasie pieczenia pachnialo jak ryba.... Ale to było ze 30 lat temu...

A to jaja widzisZ....
Nicole nic nie ma dzueki panie bo gdzie ja bym dostala jajka ze wsi I mieso w centrum Neuss [emoji22]

Kiedyś miałam koleżankę w pracy (w sumie 3 miesiące, ona planowała odejście jak ja przyszłam) - jedna z nielicznych kobiet w moim życiu zawodowym (choć wtedy to nie było it a analizy ;))
Ona taki zmarzluch, a ja... Zimą ja siedziałam w krótkim rękawie i uchylałam okno, a ona podkoszulek z długim rękawem, koszula, swetr, często szal do tego, i grzejnik mały koło siebie - oj, ciężko nam było razem, bo jak robiło się cieplej, to ja zaczynałam zasypiać, itd a jak było zimniej, to ona marzła... Już gadałyśmy, że gdyby nie dochodziła, to zmienialybysmy pokój... [emoji15]
No ze mna tez bys nie posiedziala[emoji6] Chociaz duchoty nie lubie. Wole sie cieplej ubrac, a jednak okno uchylic czy przrwietrzyc.

reklama
No tak, przeciez weekend majowy to swietosc. Wszyscy maja wolne, eh...
Dokładnie jakieś chore to. Moja córka np. w poniedziałek i piątek ma normalnie szkołę ale większość szkół u nas zamknięta cały przyszły tydzień. Mój lekarz ma urlop cały tydzień a na oddziale przez cały tydzień tylko lekarze dyzurujacy. Żadnych przyjęć czy ciec planowych.

Do góry