reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Ciesz sie ze kopoe po zebrach....mojemu jak sie zalaczy to tak kopoe ze pod zebrami jeden wielki bol. Nie wazne czy siedze chodze a o polozeniu sie nie ma.mowy.
ja wczoraj pol nocy siedzialam na lozku , w dole sie tlukl maly a zgaga taka , ze o obnizeniu mowy nie bylo blee...
a jak twoje cisnienie i cukry ? kiedy massz kolejna kontrole ?

dzien dobry!
Moj polozony posladkowo i co jakis czas albo czuje czkawke tak niziutko :oreguralne pulsowanie albo kurcze tak tupie do rytmu:errr: dziwne ... z poprzednimi tak nie pamietam ale oni od polowkowego juz ustawieni glowka byli ... ten sie wypial dupka do swiata i wez mu nie przyznaj racji 8-)
ruchy czuje glownie z prawej strony u dolu ,czasem troche wyzej ....
Ja tak mysle , jak to teraz bedzie ? Dzieci duze , pewnie maly bedzie mial 4 rodzicow ;)
Tez Wam brzuch twardnieje przy wstawaniu ,obrocie schylaniu sie ?
Tak mi dosc często i nawet bolesnie. Czasem blizna przy tym tak zaboli ze wyprostowac sie nie moge. A jak zlapie skurcz to przystanac musze. Narazie szyjka ok dluga zamknieta...na ktg cos tal sie rysowalo..
.mam zwiekszyc nospe brac magnez i sie oszczedzac.....tylko jak to zrobic.

A ja dziewczynki chyba stanę się stała bywalczynia u mojego ginekologa... Tydzień temu przez,brak ruchów a dziś chyba też będę musiała iść sprawdzić szyjkę... Kilka dni temu zbagatelizowalam sprawę... Po skorzystaniu z toalety na papierze miałam biale/galaretowate coś... Uznałam, że jak białe i bez krwi to na pewno żadna część czopu, i że nawet jeśli to pewnie trochę może wypaść... I machnęłam na to ręka jak to ja... A po wczorajszej szkole rodzenia (i edukacji w Google) uznałam, że dziś o 9 zadzwonię do ginekologa... Tydzień temu wszystko mi sprawdził (razem z KTG) a szyjki nie patrzył... No to teraz czas na szyjke... Wolę stlamsic to swoje luzactwo i pójść niż później mieć do siebie pretensje, że nie zareagowałam choć moglam
Pewnie upewnij sie . lepiej 10 razy isc niz pozniej zalowac ze cos sie stalo przez olanie.

ja wczoraj pol nocy siedzialam na lozku , w dole sie tlukl maly a zgaga taka , ze o obnizeniu mowy nie bylo blee...
a jak twoje cisnienie i cukry ? kiedy massz kolejna kontrole ?
Wczoraj usnelam D tez i nie zjadlam kolacji 2 i cukier z rana 90 wiec ladnie. Cisnienie.....hmmmm po wczorajszym skoku i tabletce spadlo 136/89
A dzis z rana 142/80 takze nie najgorzej. Rano czuje sie ok. Moge gory przenosic i tu moj blad nie oszczedzam sie a wieczorem jest tragedia.....jeden wielki bol ,wlucze nogami i ciśnienie. Ale dostalam opier. Od D ze nic nie mowie a sama robie.

Tak mi dosc często i nawet bolesnie. Czasem blizna przy tym tak zaboli ze wyprostowac sie nie moge. A jak zlapie skurcz to przystanac musze. Narazie szyjka ok dluga zamknieta...na ktg cos tal sie rysowalo..
.mam zwiekszyc nospe brac magnez i sie oszczedzac.....tylko jak to zrobic.
Lepiej znajdz sposob, ja tez mialam wrazenie,ze mniej robic nie moge to teraz mam zakaz totalny ... musze patrzec na kurz i ogolna czesto olewke chociaz niby wszyscy pomagaja .... i tak dobrze,ze nie leze w szpitalu , to motywacja by przymykac oczy ....

reklama
Lepiej znajdz sposob, ja tez mialam wrazenie,ze mniej robic nie moge to teraz mam zakaz totalny ... musze patrzec na kurz i ogolna czesto olewke chociaz niby wszyscy pomagaja .... i tak dobrze,ze nie leze w szpitalu , to motywacja by przymykac oczy ....
Wlasnie kurz nie za bardzo....Mati ma alergie ale chociaz z grubsza ogarniam. A co do wizyty to mam 9 maja gina a w czeartek usg,w piatek dzwonie do diablo z wynikami cukru. I moze cos zrobi zeby cujry rano nie skakaly. Jezeli nie unormuje ich w ciagu 2 tyg to insulina na noc.

Do góry