reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ty weź mi o zaparciach nic nie mów bo to masakra jest. Brzuch przez te zaparcia wzdęty o wiele bardziej niż bez tego. Ale zauwazylam ze podbrzusze mi się leciutko prawie niezauwazalnie zaokrągliło.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Też to obserwuję. Tak jakby pomiędzy wzgórkiem łonowym a moją oponką spożywczą. Mam tam takie jakby wypukłe coś. Czasem jest twarde albo się podnosi do góry. Na początku myślalam, że jakimś cudem to już fasolka ale chyba nie bo to coś zmienia poziom wypukłości parę razy dziennie :D

reklama
Ty weź mi o zaparciach nic nie mów bo to masakra jest. Brzuch przez te zaparcia wzdęty o wiele bardziej niż bez tego. Ale zauwazylam ze podbrzusze mi się leciutko prawie niezauwazalnie zaokrągliło.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Mam tak samo... brzuch twardy i pobolewa. Nigdy nie miałam takich problemów :) ogólnie to w ogóle nie mam apetytu. Schudłam już 3,5kg ale miałam trochę nerwów i myślę, że to główna przyczyna. Rano wmuszam w siebie owoca na siłę bo muszę wziąć leki ale co bym nie zjadła to zaraz czuję się jakbym miała pęknąć.
Najważniejsze żeby dzidzia dobrze się rozwijała, wszystko wtedy zniosę :)

oar8qqmzp357f8q1.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Też to obserwuję. Tak jakby pomiędzy wzgórkiem łonowym a moją oponką spożywczą. Mam tam takie jakby wypukłe coś. Czasem jest twarde albo się podnosi do góry. Na początku myślalam, że jakimś cudem to już fasolka ale chyba nie bo to coś zmienia poziom wypukłości parę razy dziennie :D
To u mnie dopiero dzisiaj ta wypluklosc wyszła... Kurczę ledwo serduch bylo widoczne a tu kurna już bym ruchy chciała czuć :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

Mam tak samo jak ty...tez bym chciala juz poczuc pierwsze babelki.No ale musze poczekac do 16-17 tyg.
Ja bąbalki z młodą czułam w 15tc i liczę że i tym razem tak będzie. Ponoc z kazdym kolejnym dzieckiem czuje się szybciej te ruchy, może dlatego że już wiadomo jak się te ruchy odczuwa.

f2wlk6nllyt56xuu.png

ELODIA - Tak patrze na twoje suwaczki i widze,ze coreczka ma na imie Laura.
Jesli tylko moja fasolinka okaze sie dziewczynka, takie imie wlasnie dostanie :-)

Ja ruchy chlopcow ok 17-18 tygodnia czulam.

Pozdrawiam!

ELODIA - Tak patrze na twoje suwaczki i widze,ze starsza coreczka ma na imie Laura.
Jesli tylko moja fasolinka okaze sie dziewczynka, takie imie wlasnie dostanie :-)

Ja ruchy chlopcow ok 17-18 tygodnia czulam.

Pozdrawiam!

To miłe :-) a zawsze Ci się to imię podobało? Ja od gimnazjum wiedziałam że jak kiedyś będzie córka, to musi być Laura no i swojego dopięłam. I się bardzo cieszę bo imię super a nie ma w szkole wielu dziewczynek o tym imieniu.

Co ro ruchów to teraz na ruchy czekamy a potem już na poród bo brzuch będzie coraz cięższy. Ja póki co kilo na plusie i teho chcę się tezymac. Maksymalnie 1.5 kg na miesiac dodatkowo, nie więcej.

f2wlk6nllyt56xuu.png

Elodia - hihi... tak, ja juz od jakis kilkunastu lat pragne miec Laure i poki co musialam wybierac dwa razy meskie imiona ;-) moze trzeci strzal padnie na dziewczynke :rolleyes:

reklama
Do góry