reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Na ile Cię położy w szpitalu ? Mnie pewnie też czekają sterydy ? Pewnie na wizycie 7 Maja się dowiem
Lekarz coś mówił o 3 dniach na szczęście nie długo :) z jakiego powodu sterydy? :* u mnie planują cc 35/36 tydzień jak dobrze pójdzie a jak będzie trzeba to i wcześniej dlatego cieszę się że od razu dostane sterydy a nie w ostatniej chwili jak juz będzie coś się działo

reklama
Oj, znowu..? :(
Tak się zastanawiam, co może być przyczyną, bo mimo chodzenia do przedszkola aż takie częste infekcje nie są normalne... [emoji15]
Niestety w przedszkolach to norma dziecko może mieć do 10 infekcji w roku, a że jeszcze infekcja wirusowa trwa ok 10 dni jeżeli oczywiście nie przejdzie w bakteryjną to wychodzi na to, że dziecko może być cały czas chore i to norma:/

Lekarz coś mówił o 3 dniach na szczęście nie długo :) z jakiego powodu sterydy? :* u mnie planują cc 35/36 tydzień jak dobrze pójdzie a jak będzie trzeba to i wcześniej dlatego cieszę się że od razu dostane sterydy a nie w ostatniej chwili jak juz będzie coś się działo
Mnie grozi znowu wcześniak ,synek z 36 lekarz mówił że druga ciąża to z dwa tyg wcześniej już może cis zacząć się dziać

Opowiem wam coś :)
Moi dalsi dalsu znajomi ,naprawdę rzadko się widujemy ;) ona urodziła jak miała chyba z 19 lat później drugie dziecko od razu mała różnica wieku ,dzieci teraz dorosły wyjechały na studia,oni sami w wielkim domu ! Ona młoda cis około 40 stwierdzili ci będą sami siedzieć w domu, zrobią sobie jeszcze jedno dzidzi póki mogą ;)
I co... Bog im nie pozwolił się nudzić urodziła trojaczki ;D
Omg[emoji33] Zdrowe chociaz?
Ja znalam taka sutuacje gdzie ludzie mieli male dzieci i zachcialo im sie trzeciego i wlasnie trafily sie trojaczki[emoji6]

@Onaszczesliwa2018 @_agnieszka_ właśnie juz zapowiedziałam mężowi ze będzie musiał mi dowozic bo jak ostatnio leżałam w szpitalu to masakra co tam dostawalam do jedzenia to szok
Ja bym glodowała... Na śniadanie chleb (marketowy, którego nie jem), pseudo-margaryna (której nie jem) i np plasterek wedliny (której też nie jem, bo jestem wege [emoji23])
Na obiad np kasza lub ziemniaki bez soli, i łyżka jakiejś surówki, plus kawałek mięsa, którego nie jem...
Na kolację ten sam chleb, pseudo-margaryna i albo wędlina, albo np pół pomidora, które mogłam zjeść ;)i do tego deser - drożdżówka, której nie jem, słodki jogurt, którego też nie jem, albo jakiś owoc, wtedy byłam szczęśliwa, i dostawałam zwykle 2, bo sporo pacjentek nie chciało ;)
Więc - wyżerka rewelacyjna, gdyby nie mąż.... [emoji23]
Wiem, że to mój świadomy wybór, ale wege jestem od lat, i nie jest cukru też od lat, nie sądzę, żebym w ciąży, kiedy szczególnie dbam o to, co jem powinna jeść drożdżówki itd... [emoji15]

reklama
Ja jestem bardzo osłabiona. Wczoraj ze żłobka wracałam z przystankami ze 40 minut, a to tylko kilometr. Brzuch cały czas twardy, ale skoro nie skraca szyjki, to się nie przejmuję. Zresztą nic dziwnego, bo nie byłam w stanie ostatnio łykać magnezu.
Plus taki, że jak nie siedziałam przy kompie, to nie boli mnie kręgosłup :)
Kurcze ja tez tak mam, w ogole chodzic nie moge bo brzuch twardy. Do tego slaba jakas taka jestem, nie mam sily na nic. Jak tu przetrwac do lipca?

Do góry