reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Może naleśniki w ramach kompromisu? Trochę mniej roboty.
Hmm, naleśniki też brzmią bardzo apetycznie ;) i nie trzeba wyciągać wałka [emoji23]

Powiem O, żeby wracając kupił mrożone truskawki ;)

Ale "naleśniki" najlepsze były w Bieszczadach - chata wędrowca i naleśnik gigant z jagodami [emoji7]

reklama
Ja też kocham pomalowane paznokcie ale właśnie robię przymusowa przerwę. Nie powinny być pomalowane do porodu. A że u mnie 30 tydzień to wolę na spokojnie niż potem szukać gdzieś zmywacza albo ściągać hybryde w drodze do szpitala. Także czekam na odrost mojej hybrydy i na razie się rozstajemy. Po porodzie to będzie jedną z pierwszych rzeczy jaka zrobię dla siebie[emoji3][emoji3][emoji3]
Właśnie ja też już nie maluje paznokci na wszelki wypadek ale chyba u nóg można wystarczy żeby u rak nie były pomalowane?

Cholera, też planowałam przygotować i pomrozić, ale już teraz nie mam kiedy gotować. Muszę jakąś inną strategię wymyślić.
Ale na bieżąco gotujesz, więc może po prostu jak gotujesz obiad, to gotuj 2-3x tyle, i reszta do zamrożenia?
Choć nie wszystko tak ładnie się mrozi.... :(

Dzień dobry babki!

U nas śliczny dzień i zapowiada się śliczny weekend :)

Też to robiłam, zmienialiśmy materac ale na szczęście na samym początku ciąży :D
A co do Anthea Turner, to oglądałam jej programy, uwielbiałam też :D Sto razy wolę niż Rozenkową.

I know. Ja dostaję apopleksji na widok okruchów w kuchni, oczyma wyobraźni widzę jak Fran wchodzi w to w skarpetach albo kapciach i roznosi po reszcie mieszkania a potem takie okruchowe skarpety idą do prania z resztą rzeczy... Najgorzej na świecie jest mieć bujną wyobraźnię :D

Zaproś gości Kingi :-D:-D:-D

Świętujesz jakoś?? :D Dżizas z tym bukietem to mi zaimponowałaś..! Bałabym się że mój nie przetrwa imprezy.. Koniecznie wyślij zdjęcia!! No i zdrówka!

Kurde, ty to masz dobrze..! Moje koleżanki zaprzyjaźnione owszem, zrobią sobie teraz same kawe oczywiście itp ale to tylko tyle :)
Haha uśmiałam się z tych gości :D
@kinga30 dawaj ich do mnie ,tylko zapowiedź że będą sprzątać i gotować i przy okazji dziecko bawić :D

reklama
Ale coś podobnego da się zrobić w wersji cukrzycowej, tylko więcej chęci i samozaparcia wymaga ;)
Krem można zrobić z mleka kokosowego z ksylitolem/stewią, itd [emoji6]
Tylko ja mało sprawna ;( a na to trzeba czasu
I tak teraz zrobiłam surówkę z kiszonej kapusty :D
Ja zawsze może mielone ,pulpety tylko surowe
Później tylko ugotować usmażyć i obiad z głowy ;)

Do góry