reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dzien dobry wszystkim:)
wczoraj wieczorem wystraszyl mnie bol brzucha, wiec dzis moze bede grzeczniej znosic przymusowe uziemienie, wazne ,ze nie urodzilam ,wazne ,ze jestem w domu !
Pomyslec, ze kiedys marzylam by moc tak sobie lezec i nie myslec o garach kurzu i innych atrakcjach;)
Czytac ksiazki,ogladac flmy itp ... wczoraj czytam ksiazke i nie wiem o czym, pol filmu i nie wiem o co chodzi :o zgabczenie mozgu postepujace ... mam nadzieje, ze przejdzie zaraz po porodzie bo dziecko gdzies zostawie:crazy:
Jakiś czas temu usłyszałam od mamy, że ona chciałaby móc sobie tak poleżeć... Ja ją uświadomiłam tylko w jednej kwestii - zupełnie co innego MÓC a zupełnie co innego MUSIEĆ...

reklama
Ja mieszkan 20 km od większego miasta a od mniejszego 4 km ale tu tylko fast foody i bar jeden ale od nich bym nigdy w życiu nie zjadła bo wiem kto gotuje ;/
Ja będę miała podobnie, ale sąsiad ma bar... Ale co z tego, skoro raczej bym się na ich kuchnię nie skusiła....
Poza tym ja bądź co bądź dość specyficznie się odżywiam/gotuję, więc nie mam wyboru [emoji23]
A teraz mam problem... Od kilku dni chodzą za mną pierogi... Takie na słodko, z jagodami, albo truskawkami....
Ale nie mam mrożonych truskawek (miałam, ale zjadłam... [emoji15] [emoji23]), no i chyba nie chce mi się ich robić....
Może jutro zrobię, albo w niedzielę....
Poza tym wolałabym sama nie wyciągać wałka z półki, bo trzeba się mocno schylić, a wałek ciężki.... [emoji15]

Ja też sapie jak czytam , i synek mi pomaga czyta po swojemu mamusi ;D
A ja w ogóle nie lubię czytać książek dziecku. Nie wiem czemu tak jest skoro sama od dziecka jestem maniaczką książek i czytam bardzo dużo, ale jakoś czytanie na głos mnie irytuje i zawsze to była dla mnie męczarnia. Od kilku miesięcy syn czyta sobie sam, a że czyta ładnie i płynnie i lubi czytać to obiecał, że będzie czytać też siostrze :D

Mam dokładnie to samo... tyle miałam w planach nadrobić seriali i książek a przez pierwsze trzy miesiące ciąży jak musiałam leżeć nawet nie chciałam na nie patrzeć... głowa i tak była gdzie indziej więc było to bez sensu... a teraz dalej mi się nie chcę bo jestem leniem i tylko bym spała [emoji2]
Na początku bardzo dużo czytałam, ale potem jakoś już nie szło... Więcej czasu na forum spędzam niż czytając [emoji23]
Ale coś tam jednak czytam ;)

Jakbyście miały chęci do czytania, to bardzo polecam "mamo tato co ty na to" - Paweł Zawitkowski - fizjoterapeuta dziecięcy, ma sporo fajnych filmików na YT i książkę ;)

Dzień dobry babki!

U nas śliczny dzień i zapowiada się śliczny weekend :)

To co powiecie o testach w salonie materacy?
Dobrze, że tak mało ludzi akurat było, bo musiałam kilkadziesiąt razy przenieść się z materaca na materac [emoji23]

Też to robiłam, zmienialiśmy materac ale na szczęście na samym początku ciąży :D
A co do Anthea Turner, to oglądałam jej programy, uwielbiałam też :D Sto razy wolę niż Rozenkową.

Chcialabym, ale nie potrafie wypoczywac jak mam cos do zrobienia. No jestem nienormalna[emoji6]

I know. Ja dostaję apopleksji na widok okruchów w kuchni, oczyma wyobraźni widzę jak Fran wchodzi w to w skarpetach albo kapciach i roznosi po reszcie mieszkania a potem takie okruchowe skarpety idą do prania z resztą rzeczy... Najgorzej na świecie jest mieć bujną wyobraźnię :D

Hej,ja też już nie śpię ,mąż pojechał o 4 i jestem dziś cały dzień sama,wróc bardzo późno ;/ i jak na złość nikt chyba nas nie odwiedzi

Zaproś gości Kingi :-D:-D:-D

Z grubsza nadrobiłam, wczoraj niby wolny dzień a ciągle coś i czuje że dziś będzie to samo. Powodzenia na wizytach :) Dziś mój ostatni dzień wolności :D

Świętujesz jakoś?? :D Dżizas z tym bukietem to mi zaimponowałaś..! Bałabym się że mój nie przetrwa imprezy.. Koniecznie wyślij zdjęcia!! No i zdrówka!

Właśnie u mnie to lubię jak ktoś mnie odwiedzi ,bo zazwyczaj podgarna w domu ( chociaż wczoraj miałam generalne porzadki,była moja dziewczyna co mi pomaga w domku ) i obiad nastawia,synka zabiorą na trochę ,a dziś sama musze wszystko ogarnąć to pewnie nie odpocznę ;/

Kurde, ty to masz dobrze..! Moje koleżanki zaprzyjaźnione owszem, zrobią sobie teraz same kawe oczywiście itp ale to tylko tyle :)

reklama
Do góry