reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Dzien dobry wszystkim:)
wczoraj wieczorem wystraszyl mnie bol brzucha, wiec dzis moze bede grzeczniej znosic przymusowe uziemienie, wazne ,ze nie urodzilam ,wazne ,ze jestem w domu !
Pomyslec, ze kiedys marzylam by moc tak sobie lezec i nie myslec o garach kurzu i innych atrakcjach;)
Czytac ksiazki,ogladac flmy itp ... wczoraj czytam ksiazke i nie wiem o czym, pol filmu i nie wiem o co chodzi :o zgabczenie mozgu postepujace ... mam nadzieje, ze przejdzie zaraz po porodzie bo dziecko gdzies zostawie:crazy:
Jakiś czas temu usłyszałam od mamy, że ona chciałaby móc sobie tak poleżeć... Ja ją uświadomiłam tylko w jednej kwestii - zupełnie co innego MÓC a zupełnie co innego MUSIEĆ...

reklama
Ja mieszkan 20 km od większego miasta a od mniejszego 4 km ale tu tylko fast foody i bar jeden ale od nich bym nigdy w życiu nie zjadła bo wiem kto gotuje ;/
Ja będę miała podobnie, ale sąsiad ma bar... Ale co z tego, skoro raczej bym się na ich kuchnię nie skusiła....
Poza tym ja bądź co bądź dość specyficznie się odżywiam/gotuję, więc nie mam wyboru [emoji23]
A teraz mam problem... Od kilku dni chodzą za mną pierogi... Takie na słodko, z jagodami, albo truskawkami....
Ale nie mam mrożonych truskawek (miałam, ale zjadłam... [emoji15] [emoji23]), no i chyba nie chce mi się ich robić....
Może jutro zrobię, albo w niedzielę....
Poza tym wolałabym sama nie wyciągać wałka z półki, bo trzeba się mocno schylić, a wałek ciężki.... [emoji15]

Ja też sapie jak czytam , i synek mi pomaga czyta po swojemu mamusi ;D
A ja w ogóle nie lubię czytać książek dziecku. Nie wiem czemu tak jest skoro sama od dziecka jestem maniaczką książek i czytam bardzo dużo, ale jakoś czytanie na głos mnie irytuje i zawsze to była dla mnie męczarnia. Od kilku miesięcy syn czyta sobie sam, a że czyta ładnie i płynnie i lubi czytać to obiecał, że będzie czytać też siostrze :D

Mam dokładnie to samo... tyle miałam w planach nadrobić seriali i książek a przez pierwsze trzy miesiące ciąży jak musiałam leżeć nawet nie chciałam na nie patrzeć... głowa i tak była gdzie indziej więc było to bez sensu... a teraz dalej mi się nie chcę bo jestem leniem i tylko bym spała [emoji2]
Na początku bardzo dużo czytałam, ale potem jakoś już nie szło... Więcej czasu na forum spędzam niż czytając [emoji23]
Ale coś tam jednak czytam ;)

Jakbyście miały chęci do czytania, to bardzo polecam "mamo tato co ty na to" - Paweł Zawitkowski - fizjoterapeuta dziecięcy, ma sporo fajnych filmików na YT i książkę ;)

Dzień dobry babki!

U nas śliczny dzień i zapowiada się śliczny weekend :)

To co powiecie o testach w salonie materacy?
Dobrze, że tak mało ludzi akurat było, bo musiałam kilkadziesiąt razy przenieść się z materaca na materac [emoji23]

Też to robiłam, zmienialiśmy materac ale na szczęście na samym początku ciąży :D
A co do Anthea Turner, to oglądałam jej programy, uwielbiałam też :D Sto razy wolę niż Rozenkową.

Chcialabym, ale nie potrafie wypoczywac jak mam cos do zrobienia. No jestem nienormalna[emoji6]

I know. Ja dostaję apopleksji na widok okruchów w kuchni, oczyma wyobraźni widzę jak Fran wchodzi w to w skarpetach albo kapciach i roznosi po reszcie mieszkania a potem takie okruchowe skarpety idą do prania z resztą rzeczy... Najgorzej na świecie jest mieć bujną wyobraźnię :D

Hej,ja też już nie śpię ,mąż pojechał o 4 i jestem dziś cały dzień sama,wróc bardzo późno ;/ i jak na złość nikt chyba nas nie odwiedzi

Zaproś gości Kingi :-D:-D:-D

Z grubsza nadrobiłam, wczoraj niby wolny dzień a ciągle coś i czuje że dziś będzie to samo. Powodzenia na wizytach :) Dziś mój ostatni dzień wolności :D

Świętujesz jakoś?? :D Dżizas z tym bukietem to mi zaimponowałaś..! Bałabym się że mój nie przetrwa imprezy.. Koniecznie wyślij zdjęcia!! No i zdrówka!

Właśnie u mnie to lubię jak ktoś mnie odwiedzi ,bo zazwyczaj podgarna w domu ( chociaż wczoraj miałam generalne porzadki,była moja dziewczyna co mi pomaga w domku ) i obiad nastawia,synka zabiorą na trochę ,a dziś sama musze wszystko ogarnąć to pewnie nie odpocznę ;/

Kurde, ty to masz dobrze..! Moje koleżanki zaprzyjaźnione owszem, zrobią sobie teraz same kawe oczywiście itp ale to tylko tyle :)

reklama
Do góry