reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Ja tak mialam w pierwszej ciazy. Nie pomoge, bo nic mi nie pomagalo. Teraz tez juz sie tak rozkreca[emoji20]
No ja niestety tez juz mam te zgagi mocne. W nocy wymiotuje, bo nie daje rady, nawet po wodzie mam zgage. Ale w dzien daje rade, gorzej właśnie w nocy jak sie nie mogę ułożyć.

Już jest 120/80 więc poobserwuję jeszcze kilka dni i ewentualnie będę dzwonić. Z tego co narazie widzę to rano mam podwyższone a później się normuje. Zobaczymy [emoji4]
Dobrze ze cisnienie spadlo..
A moze nerka cie bolala...? Mnie wczoraj tak bolala ze jeczalam pol nocy. Pic mi sie w nocy chciało wypilam 1.5l przez noc. A kazde ruszenie sie powodowalo nasilenie bolu. Szkoda gadac....rano u mnie coś cianienie 147/89 po prochach spada tak w granicach 130/80. A dzis po poludniu mialam 150/85 glowa mnie bolala,slonce razilo w oczy. Wzielam znow dopeyt zaslonilam okna polozylam sie i powoli zaczelo spadac.

Nie nadrobie was dziewczyny...przeczytalam co nie co. Ale oczy bola mam jakos swiatlowstret. Ogolnie wczoraj pochodzilam na 45 tesciow i nogi mi popuchly tak ze dzis butow zalozyc nie moglam.chodze i jecze jak stara baba.

Ah to dluzsza historia. Generalnie w pewnym momencie zaczelo mbie i mloda wysypywac od plynu do mycia, wiec przeczytalam sklad. I okazalo sie, ze wsrod skladnikow jest jeden z glownych alergenow uzywanych w testach platkowych, na ktory wlasnie mi wyszlo uczulenie. No nie moglam uwierzyc, ze firma, ktora tak sie szczyci antyalergicznymi i bezpiecznymi produktami cos takiego laduje do kosmetykow. Pewnie nie wszystkie ich produkty zawieraja ten skladnik, ale juz sie zrazilam ogolnie do tej firmy.

W między czasie skończyłam narzutę na łóżko do sypialni (jak już w końcu złożymy łóżko...)
Zobacz załącznik 847340
Zobacz załącznik 847341
Zobacz załącznik 847342
(oczywiście bury musiał przetestować jako pierwszy... [emoji23])

Narzuta ma 2,5m szerokości a długości 3m (1m szary +1,5m biały + 0,5m szary), i jest z mega mięciutkiego jakby koca (tylko koszmarnie się szyje...)

I dwa frotowe ręczniki dla Hani (kwadrat 105cm - dość spore ;) )
Zobacz załącznik 847343
Zobacz załącznik 847344

Wbrew zdjęciu kapturki mają identyczny rozmiar - z trójkąta o boku 37cm ;)
Jeszcze jeden uszyję, ale mniejszy, i nie z froty a z takiego czegoś miększego, co doskonale wchłania, ale że jest jednostronne, to z zewnątrz będzie cienki polarek ;) no i ten uszyję malutki, 75-80cm, na poczatkowe miesiące ;)
Ale to już chyba nie dzisiaj.....
Widze, ze narzuta przetestowana[emoji23]

Dobrze ze cisnienie spadlo..
A moze nerka cie bolala...? Mnie wczoraj tak bolala ze jeczalam pol nocy. Pic mi sie w nocy chciało wypilam 1.5l przez noc. A kazde ruszenie sie powodowalo nasilenie bolu. Szkoda gadac....rano u mnie coś cianienie 147/89 po prochach spada tak w granicach 130/80. A dzis po poludniu mialam 150/85 glowa mnie bolala,slonce razilo w oczy. Wzielam znow dopeyt zaslonilam okna polozylam sie i powoli zaczelo spadac.

Nie nadrobie was dziewczyny...przeczytalam co nie co. Ale oczy bola mam jakos swiatlowstret. Ogolnie wczoraj pochodzilam na 45 tesciow i nogi mi popuchly tak ze dzis butow zalozyc nie moglam.chodze i jecze jak stara baba.
Właśnie myślałam o Tobie Oliwka jak się masz [emoji8] [emoji8] [emoji8] [emoji8] oj biedna to daje Ci wszystko popalic współczuję:(

reklama
Do góry