reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Nie rozumiem tych komentarzy , spytałam o mozliwa wkładkę a jak zwykle a po co, do czego, kazdy ma inne zdanie i jeśli będę chciała zalozyc buciki nie chodzacemu dziecku to pewnie założę :) po to są "niechodki" , np. na chłodne popołudnie, lub nawet na jakieś wyjście , szykuje nam się przyjęcie weselne pod koniec sierpnia, ładnie by dziecko wyglądało w małych bucikach z kompletu sukienki :)

A co "zapalenia uszek" to w jesień też nie założycie bo przecież jak zawieje to nic się nie stanie bo nie od tego jest zapalenie tylko od kataru ? No nie sądzę. Po to się zakłada , jak jest chłodniej. Ale widocznie się nie znam. Więc nie wazne :)
A ja nie rozumiem Twoich postów. Pytasz o coś, dostajesz odpowiedź i się unosisz jakimś fochem. Przecież nikt Ci nie powie jaką nogę będzie miało Twoje dziecko... Zrobisz sobie i tak po swojemu ale w takim razie po co pytasz jak i tak wszystkie odpowiedzi odbierasz jako atak...

reklama
Dokładnie już bliżej jak dalej damy radę [emoji8] Darka Ty jako mega obeznana osoba mogłabyś mi powiedzieć czy opryszczka ( Chociaż nie wiem bo już od paru dni na brodzie miałam takie pryszcze i czy tylko to kolejny której bliżej ust się zrobił czy to opryszczka której w życiu niemialam )jest jakaś mega niebezpieczna?
Najbardziej niebezpieczna jest do 12 tygodnia. No i trzeba jasno powiedzieć że najgorsze jest kiedy kobieta w ciąży zachoruje pierwszy raz w życiu. Wtedy należałoby zgłosić się do lekarza prowadzącego i ten ustali czy konieczne jest leczenie antywirusowe. Jednak opryszczka na ustach to nie to samo co w miejscach intymnych. Nie przeniesie się na dziecko. Ja osobiście miałam w 8 tygodniu. I to taka że aż mi węzły chłonne wysadzilo. Lekarz nie kazał mi żadnych leków brać ani się przejmować.

Najbardziej niebezpieczna jest do 12 tygodnia. No i trzeba jasno powiedzieć że najgorsze jest kiedy kobieta w ciąży zachoruje pierwszy raz w życiu. Wtedy należałoby zgłosić się do lekarza prowadzącego i ten ustali czy konieczne jest leczenie antywirusowe. Jednak opryszczka na ustach to nie to samo co w miejscach intymnych. Nie przeniesie się na dziecko. Ja osobiście miałam w 8 tygodniu. I to taka że aż mi węzły chłonne wysadzilo. Lekarz nie kazał mi żadnych leków brać ani się przejmować.
No właśnie nigdy wcześniej niemialam i w sumie może nadal nie mam tylko tak mi przeszlo przez myśl jak zobaczyłam bliżej ust to . Postaram zrobić sobie zdjęcie żeby było to wyraźnie widać i posle ok?

Nie rozumiem tych komentarzy , spytałam o mozliwa wkładkę a jak zwykle a po co, do czego, kazdy ma inne zdanie i jeśli będę chciała zalozyc buciki nie chodzacemu dziecku to pewnie założę :) po to są "niechodki" , np. na chłodne popołudnie, lub nawet na jakieś wyjście , szykuje nam się przyjęcie weselne pod koniec sierpnia, ładnie by dziecko wyglądało w małych bucikach z kompletu sukienki :)

A co "zapalenia uszek" to w jesień też nie założycie bo przecież jak zawieje to nic się nie stanie bo nie od tego jest zapalenie tylko od kataru ? No nie sądzę. Po to się zakłada , jak jest chłodniej. Ale widocznie się nie znam. Więc nie wazne :)

@klaudiaa975 każda z nas napisała swoje zdanie, a Tobie nie spodobało sie ze jest inne niż ty masz. Chyba to nie jest powód zeby sie unosić. Przykro mi ze tak to odebrałas.

reklama
Do góry