kinga30
Fanka BB :)
Z tego co czytałam to powinno być ocenione lozysko i przeplywyA na trzecich prenatalnych też oceniają łożysko i przeplyw ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Z tego co czytałam to powinno być ocenione lozysko i przeplywyA na trzecich prenatalnych też oceniają łożysko i przeplyw ?
To dobrze bo teraz będę miała prenatalne przed wizyta u swojego ginekologa... Bo teraz mam ponad miesiąc do wizyty... Dopiero 15 maja a byłam w zeszłym tygodniu ....Z tego co czytałam to powinno być ocenione lozysko i przeplywy
To superDziewczyny ja juz po wizycie na ip wracam do domu wszystko okej to nie wody robiła mi test, ktg czysciutkie, usg super tylko nie zapytałam ile waży bo myślałam że dostanę cały opis a tu dupa ale powiedziała ze ładnie rośnie i wszystko super tylko teraz czytam i widzę że już łożysko mam 2 stopnia czy to zle?
Nie wiem,nerwy jakieś po prostu:/
Bo już zaczynałam się martwic, że brzuch się napina, czasem boli, do tego malutka ostatnio słabo się rusza , jest nisko , a dzisiaj te bóle kręgosłupa. I już myśli , że tak się dzieje przed porodem.. dobrze, że we wtorek echo serduszka.Położna w szkole rodzenia mówiła, że same skurcze są teraz normalne i jedyne co to magnez i poleżeć :b a dopiero jak boli to nospe... Nie bierz jej bez powodu
I o co z tymi stopniami w ogóle chodzi ?A gdzie są te stopnie rozpisane?
Stopnie starzenia się łożyska. Z biegiem czasu łożysko się starzeje i staje się mniej wydolne w prawidłowo przebiegającej ciąży 3 stopień powinno osiagnac dopiero po 38 tygodniu ciazyI o co z tymi stopniami w ogóle chodzi ?
Już doczytałam w linku który wkleilas, dziękujeStopnie starzenia się łożyska. Z biegiem czasu łożysko się starzeje i staje się mniej wydolne w prawidłowo przebiegającej ciąży 3 stopień powinno osiagnac dopiero po 38 tygodniu ciazy
Szukałam na tej swojej karteczce wydrukowanej od ginekologa , ale tam nie mam rubryki ze stopniem dojrzałości... Bo nigdzie nie mam odpowiedzi 0;1;2 lub 3Stopnie starzenia się łożyska. Z biegiem czasu łożysko się starzeje i staje się mniej wydolne w prawidłowo przebiegającej ciąży 3 stopień powinno osiagnac dopiero po 38 tygodniu ciazy