reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny ja juz po wizycie na ip wracam do domu wszystko okej to nie wody robiła mi test, ktg czysciutkie, usg super tylko nie zapytałam ile waży bo myślałam że dostanę cały opis a tu dupa ale powiedziała ze ładnie rośnie i wszystko super tylko teraz czytam i widzę że już łożysko mam 2 stopnia czy to zle?
To super :)
A jeśli chodzi o lozysko, to nie mam pojęcia o co chodzi.

Nie wiem,nerwy jakieś po prostu:/

Znam to.. dzisiaj już mnie wszystko wykończyło. Ale posprzątałam cały bajzel w domu, trochę zapomniałam bo już mi się na płacz zbieralo, a gdybym się rozkleiła to by było ciezko. Dobrze, że w miarę przeszło. Zajmę się prasowaniem to ten dzień szybciej zleci. U Ciebie też może tylko taki dzień :*

Położna w szkole rodzenia mówiła, że same skurcze są teraz normalne i jedyne co to magnez i poleżeć :b a dopiero jak boli to nospe... Nie bierz jej bez powodu :)
Bo już zaczynałam się martwic, że brzuch się napina, czasem boli, do tego malutka ostatnio słabo się rusza , jest nisko , a dzisiaj te bóle kręgosłupa. I już myśli , że tak się dzieje przed porodem.. :( dobrze, że we wtorek echo serduszka.
* Do dziewczyn które miały echo już,
Czy lekarz widzi wagę dzidziusia, jak jest ułożony i czy wszytko z nim wporzadku ? czy tylko serduszko bada ?

Stopnie starzenia się łożyska. Z biegiem czasu łożysko się starzeje i staje się mniej wydolne w prawidłowo przebiegającej ciąży 3 stopień powinno osiagnac dopiero po 38 tygodniu ciazy
Szukałam na tej swojej karteczce wydrukowanej od ginekologa , ale tam nie mam rubryki ze stopniem dojrzałości... Bo nigdzie nie mam odpowiedzi 0;1;2 lub 3

reklama
Hej , mam takie pytanie, czy duża waga dziecka jest wskazaniem do CC ? Pierwszą córkę urodziłam naturalnie z wagą 4100 kg i 56 cm, powiem szczerze, że przez tą wagę miałam bardzo duże nacięcie krocza i przez dobre 10 dni bardzo bolało. Teraz w 29 tc miałam usg i lekarz powiedział, że malutka waży 1200 kg i , że to jest dużo jak na ten tydzień ciąży i obstawia, że mała będzie duża, to samo powiedziała moja lekarz prowadząca ciążę i , że drugie dzieci z reguły są większe i powiem szczerze, że cały czas się tym martwię, że druga córka będzie większa a to oznacza, że może ważyć nawet koło 4500-5000 kg , teraz w poniedziałek mam wizytę u mojej ginekolog i cały czas myślę czy prosić ją o skierowanie na cc ? Jak myślicie? Chciałabym rodzić naturalnie ale też nie chcę mega popękać i potem mieć problemów z nie trzymaniem moczu itp. Jak to wygląda z Waszego doświadczenia ?

Do góry