reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Napewbo kochana to przez to bo tylko dom lpzko ufff bardzo mi zal gdybym musiala to scisgne tesciow i tez bym lezala bo to tylkp dla dobra
Duzo nie zistalo nie smutaj sie
Nie , niejest ok czasami mam tylko takie kryzysy ale damy radę z małym już niedużo zostali tak jak piszesz [emoji8] [emoji8] [emoji8]byle tylko było wszystko oki

Był czas, że lecielo mi wolno, teraz znów szybko[emoji5]️ martwię sie, że te skurcze bolesne mnie dopadają bo same twardnienia to mnie nie ruszają. Ale coraz częściej się zdarza że brzuch boli jak na @
Ja kilka dni w tamtym tygodniu miałam po jednym bolesnym skurczu a w dniu wizyty aż 4 i lekarz kazal wsiąść no spe jak mnie złapie i jak wzięłam nospe to już się nie pojawiły :)

Oby... Bo ja kilka dni temu miałam sen, że zaczęłam rodzić w 28tc... Byłam na oddziale, płakałam, a lekarka mi tłumaczyła, że nic nie są się już zrobić, żeby zatrzymać poród, że muszę urodzić i być dobrej myśli, a ja nie słuchałam, tylko płakałam itd....[emoji15]

A dzisiaj obudziłam się ze spiętym brzuchem... [emoji45]
Parę razy już tak miałam, już jest lepiej, jak leżę na boku to brzuch luźny, ale jak się odwracam na plecy to się stawia...
Wzięłam magnez, wypiłam melisę i mam nadzieję, że za chwilę puści całkiem...

Poza tym - myślicie, że może to mieć związek z kawą? Przejrzałam notatki, i za każdym razem gdy budziłam się z twardym brzuchem dzień wcześniej piłam kawę... Takich sytuacji nie było dużo, koło 5 może, bo też kawy prawie nie piję, ale zaczęłam się zastanawiać, czy to zbieg okoliczności, czy może jest jakiś związek?
A wczoraj byłam nieprzytomna, zrobiłam cacao z kawą, ale robiąc zapomniałam, że O na budowie, więc wypiłam trochę więcej... [emoji15] Dobre było, ale coś mi mówi, że nie powinnam... Zwłaszcza, że wczoraj nie mogłam po tej kawie zasnąć [emoji15][emoji52]
Kawa wyplukuje magnez z organizmu z tego co wiem :)

Dziewczyny ja juz po wizycie na ip wracam do domu wszystko okej to nie wody robiła mi test, ktg czysciutkie, usg super tylko nie zapytałam ile waży bo myślałam że dostanę cały opis a tu dupa ale powiedziała ze ładnie rośnie i wszystko super tylko teraz czytam i widzę że już łożysko mam 2 stopnia czy to zle?
Super , że wszystko oki[emoji4] a co do łożyska kurczę nie wiem niestety nie pomogę bo nie mam w tym temacie w ogóle żadnego pojęcia

Lekarz też mi zlecił aspargin , jak mu powiedziałam o tym mocnym skurczu przez który nie mogłam się podnieść z podłogi, a ból trwał bez przerwy od soboty do poniedziałku. Nie mogłam się ruszyć. I od kad biorę takich boli nie miałam. Ale zastanawiam się czy na twardnienie brzucha brać dodatkowo magb6 czy nospe :huh:
Położna w szkole rodzenia mówiła, że same skurcze są teraz normalne i jedyne co to magnez i poleżeć :b a dopiero jak boli to nospe... Nie bierz jej bez powodu :)

reklama
Do góry