reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Hej , mam takie pytanie, czy duża waga dziecka jest wskazaniem do CC ? Pierwszą córkę urodziłam naturalnie z wagą 4100 kg i 56 cm, powiem szczerze, że przez tą wagę miałam bardzo duże nacięcie krocza i przez dobre 10 dni bardzo bolało. Teraz w 29 tc miałam usg i lekarz powiedział, że malutka waży 1200 kg i , że to jest dużo jak na ten tydzień ciąży i obstawia, że mała będzie duża, to samo powiedziała moja lekarz prowadząca ciążę i , że drugie dzieci z reguły są większe i powiem szczerze, że cały czas się tym martwię, że druga córka będzie większa a to oznacza, że może ważyć nawet koło 4500-5000 kg , teraz w poniedziałek mam wizytę u mojej ginekolog i cały czas myślę czy prosić ją o skierowanie na cc ? Jak myślicie? Chciałabym rodzić naturalnie ale też nie chcę mega popękać i potem mieć problemów z nie trzymaniem moczu itp. Jak to wygląda z Waszego doświadczenia ?
Moim zdaniem 1200 w 29tyg0dniu to nie jest dużo.... Dużo tu dziewczyn podawalo, że ich Maluch tyle waży już w 27tc a co dopiero w 29t0dniu...

reklama
Hej , mam takie pytanie, czy duża waga dziecka jest wskazaniem do CC ? Pierwszą córkę urodziłam naturalnie z wagą 4100 kg i 56 cm, powiem szczerze, że przez tą wagę miałam bardzo duże nacięcie krocza i przez dobre 10 dni bardzo bolało. Teraz w 29 tc miałam usg i lekarz powiedział, że malutka waży 1200 kg i , że to jest dużo jak na ten tydzień ciąży i obstawia, że mała będzie duża, to samo powiedziała moja lekarz prowadząca ciążę i , że drugie dzieci z reguły są większe i powiem szczerze, że cały czas się tym martwię, że druga córka będzie większa a to oznacza, że może ważyć nawet koło 4500-5000 kg , teraz w poniedziałek mam wizytę u mojej ginekolog i cały czas myślę czy prosić ją o skierowanie na cc ? Jak myślicie? Chciałabym rodzić naturalnie ale też nie chcę mega popękać i potem mieć problemów z nie trzymaniem moczu itp. Jak to wygląda z Waszego doświadczenia ?
Screenshot_2018-04-14-17-51-24.png
Twoje dziecko jest poniżej 50centyla...

Załączniki

• Screenshot_2018-04-14-17-51-24.png
    Screenshot_2018-04-14-17-51-24.png
    71,7 KB · Wyświetleń: 286
Ja bym się wstrzymała 2 miesiące - dzieci nie rosną w jednostajnym równomiernym tempie, i na tym etapie to tata trochę wróżenie z fusów....

Nie wiem czy to taka prawda z tym, że drugie dziecko jest większe. U nas jest 4 ze mną, od najstarszego do najmłodszego dzieci były coraz mniejsze, u cioci też drugi synek mniejszy. Nie wiem czy warto w to wierzyć. Zobaczysz po 35tc. Jeśli już będzie duża, wtedy bym porozmawiala o CC :) ale jeśli się martwisz, to może spytaj wcześniej

Kupiłam torbę dla malutkiej :) będę miała w co ja pakowac w maju. ❤️ Tylko nie wiem czy nie będzie za mała.. wstawię później zdj :) a wy która torbę macie większą ? Dla siebie czy dziecka ? Jak macie zdj to pokażcie :tak:

Kupiłam torbę dla malutkiej :) będę miała w co ja pakowac w maju. [emoji173]️ Tylko nie wiem czy nie będzie za mała.. wstawię później zdj :) a wy która torbę macie większą ? Dla siebie czy dziecka ? Jak macie zdj to pokażcie :tak:
Ja właśnie niewiem jak to tu wygląda ale jak lezalam w szpitalu to widziałam że były całe szafki z podkładami, ubrankami itd i dziennie salowe uzupelnialy i peugotka właśnie mi pisała że oni nie chcą żeby człowiek miał coś swojego tylko na wypis żeby tata przywiózł 7.05 mam taką wizytę w szpitalu gdzie będę już wypełniać wszystkie dokumenty , będą pokazywać salę itd więc pewnie się dowiem co tam muszę swojego mieć I wtedy zadecyduje co brać i jakie torby spakować [emoji4]

Myślę , że lekarz Ci dobrze doradzi i najlepiej jak to On zadecyduje co dla Ciebie będzie lepsze :) no chyba , że Twój strach jest na tyle duży i wolałabys CC to też możesz przedyskutować to z lekarzem :) ja wolałabym chyba sn, ale co los przyniesie to nikt niewie najważniejsze żeby wszystko było ok ze mną i dzidzia :) a w jaki sposób przyjdzie na świat to już się okaże:)na kiedy masz termin dokładnie?

Ja bym się wstrzymała 2 miesiące - dzieci nie rosną w jednostajnym równomiernym tempie, i na tym etapie to tata trochę wróżenie z fusów....
No właśnie ciężko przewidzieć bo raz dzieci mogą przytyć w tygz 200 gram a raz mniej i tak ciężko pewnie bliżej porodu będzie można określić wagę chociaż miała Margana nasza chyba że na porodowce już jej powiedzieli 3800 A mała coś grubo ponad 4000 się urodziła i nie można zapominać że to wszystko tylko maszyna które to wyliczaja:)

reklama
Do góry