reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Hej :) Wczoraj od popołudnia miałam okropny humor, co chwilę ryczałam i wmawiałam sobie jakieś głupoty, że nie jestem ważna dla M tak jak jego dzieci, bo mniej mi okazuje czułość i tak jakby poświęcał mi mniej uwagi niż jak mieszkaliśmy osobno, wiem, że sobie głupoty wmawiam, ale w ciąży jakoś łatwo mi to wychodzi. Do tego przez to, że mniej mi poświęca tej uwagi to sobie wmawiam, że naszemu synkowi automatycznie też, w przeciwieństwie do swoich dzieci. Weźcie mnie kopnijcie w dupę [emoji14]
@_agnieszka_ wspominałaś, że miałaś pisać do @aniaslu odpisała Ci coś? Bo ostatnio na forum prosiła mnie o kontakt, ja piszę wiadomości do niej ale nie dostaje żadnych odpowiedzi i nie wiem czy one w ogóle dochodzą czy nie.

Dzięki dziewczyny za wytłumaczenie :) Jest ktoś w pierwszej ciąży kto jeszcze nie miał żadnych skurczy bo u mnie cisza...

Ja muszę dokupić jeszcze dla siebie koszule do szpitala, szlafrok i jakieś klapki aaa i podkłady na wc i też będę się powoli pakować :)

Z tego co się orientuje to @oliwka_11 dziś wizytuje o 9 :)
Kopniak i to taaaaaki duży [emoji23] nie no On w ogóle Cię nie kocha dlatego zdecydował się z Tobą na dziecko po paru mcach, bierze z Tobą ślub - nie nie , to pewnie też nie z miłości- tak dla jaj [emoji16] zamieszkaliscie razem pewnie dlatego bo On nielubi wracać do pustego domu , a podróż poślubna wymyślił pewnie też tylko dla siebie bo potrzebuje urlopu i wypoczynku na bank niezrobil tego żeby Tobie sprawić przyjemnośći[emoji16] Olcia, Olcia masz super faceta patrz jak On się stara , daje Ci wolna rękę z wszystkim , planuje z Tobą przyszłość w sumie to z wami .. A co do dzieci no cóż One były , sa i będą widuje je pewnie wiele rzadziej a wy widujecie się dziennie w domu więc to też jest inaczej musi , że tak powiem "nadrobic "ten czas kiedy się niewidza. Kiedyś pisałaś , że niepotrafisz się od niego odklejic jak wraca do domu non stop glaszczesz, całujesz itd ,że niepotrafisz inaczej już wtedy chciałam Ci napisać, że rozumie że jest dla Ciebie całym światem , że wkoncu wiesz że to ten właściwy, po tym wszystkim co przeszlas wkoncu jesteś na Maxa szczęśliwa i na prawdę bardzo się z tego cieszę i Broń Boże nieodbierz tego jako jakiś wykład czy atak na Ciebie bo nie mam w tym ani grama złych zamiarow tylko chce Ci powiedzieć jedno , że faceci są inni, oni niepotrzebuja aż tak dużo czułości a Oni miłość w większości wyrażają przez czyny , byłam kiedyś z takim chłopakiem bardzo krótko a uwierz, że jestem osobą która potrzebuje bardzo dużo uwagi, czułości itd ale to co On wyprawial przechodzilo nawet moje oczekiwania myślałam, że mnie zaglaszcze i że padnę jak taki zaglaskany kociak, dziennie przyjeżdżał ( niemialam na nic innego czasu, odbierał z pracy a jak się nie widzieliśmy to non stop zasypywal mnie wiadomości na dłuższą metę miałam już tego serdecznie dosyć) na początku jest to boskie, ale potem to jak na jakims kacu miłości byłam [emoji16] . Za 3 m-ce przyjdzie maluszek na świat , wszystko wywrócić się do gory nogami już będzie mało czasu na czułości itd , ale takie jest poprostu życie i mimo że jesteśmy w związkach, malzenstwach itd mimo wszystko jesteśmy osobnymi ludźmi, wzięłaś go z jego "bagażem " tak samo jak On Ciebie z Twoim no i nic tego nie zmieni , a wy ani oni nigdy nie będziecie od siebie wazniejsi bo każdy z was jest dla niego tak sami ważny i tak samo was kocha każdego z osobna, ale z tego co piszesz to tak samo oszalał na Twoim punkcie , ale daj mu troszkę luzu, na pewno wam to niezaszkodzi [emoji4] a hormony wiem niepomagaja człowiek sam siebie nieogarnia .. sama czasami mam takie rozkminki, że szok , ale wtedy trzeba się samemu opier**wziąść w garść i do przodu. Masz wspaniałego faceta , przyszłego męża doceń to i niedoszukuj dziury w całym bo zepsujesz to [emoji4] i tak jak wyżej napisałam broń Boże się niepogniewaj bo to tylko z dobrego serca Ci napisałam i wcale nie życzę Ci źle [emoji4]

reklama
Normalnie na głowę te hormony mi biją [emoji14]
Wybieram się na dniach do Ikei i zastanawiam się co warto kupić [emoji14] Póki co na liście nasze sławne pojemniki Skubb i wanienka :D Macie jeszcze jakieś hity, w które warto się zaopatrzyć?
Hormony w ciąży to też normalne, też tak czasem miewam, ale - minie po połogu ;)

Hitów ikeowych nie mam, ale ponoć bardzo dobre są ikeowe śliniaczki, ja kupiłam też te malutkie ręczniczki 30x30cm

Dzięki kochana, wiesz tylko brakuje mi tego jak było wcześniej, teraz to wraca z pracy i jest padnięty. A jeśli chodzi o jego dzieci to np. irytuje mnie, że sam z siebie mówi im, że ich kocha a mnie ostatnio tylko wtedy gdy jestem smutna czy ryczę albo jak ja mu powiem to dopiero odpowiada. Bo normalnie tak sam z siebie to ostatnio rzadko. I wystarczy troszkę gorszy nastrój i mi się samo z siebie włącza takie głupie myślenie.
Olcia w związku nigdy nie będzie tak jak na początku, nigdy . Oczywiście te uczucia są itd, ale takie jest życie ,obowiązki itd i zaczyna się poprostu " codziennosc " nieplacz bo wkoncu mu się odechce i zaczniesz gasic w nim te uczucia , jeśli ma ochotę pospać-to niech pospi pracuje facet fizycznie mimo tego , że jest młody to już 20 lat nie ma, , wiem że Ty też pracujesz ale my kobiety mamy inaczej umiemy się zebrać w garść i ogarniać mimo braku siły, a Oni jak są zmęczeni to są poprostu zmęczeni [emoji4] ciesz się tym , że poprostu jest i przygotowywuj już psychicznie że jak Ty pójdziesz na l4 teraz i będziesz w domu , a On przyjdzie z pracy i będzie się chciał położyć po pracy to ma do tego prawo i pewnie nie raz tak będzie. Mój pracuje całe dnie przychodzi koło 18 do domu , ogarnia nam jedzenie i nieraz padnie przy tablecie , na początku też miałam ciśnienie takie że... Ale później sama sobie wyjaśniłam że przecież to że ja muszę leżeć i siedzę całe dnie sama to On nie jest winny ,a On musi ciężko pracować i to że ja jestem "wypoczeta "to nie znaczy że On też musi . Mega się stara wszystko jest na jego głowie pranie , sprzątanie gotowanie, zakupy a do tego całe dnie pracuje i na prawdę mega się spisuje a czasami już ma aż cienie pod oczami wtedy wiem , że potrzebuje snu i musi się zrenegerowac bo pęknie, też ma swoje granice [emoji4] także już teraz nastawiaj się, że jak Ty będziesz na L4 a On pójdzie się czasami położyć po pracy to całkowicie normalne [emoji4]

Kobitki mam pytanie :) byłam rano po obudzeniu na 2 i na papierze miałam śluz lekko brązowy... Czy to coś nie tak? Jak myślicie? Później po sikaniu się nie pojawił :) cały okres ciąży nie miałam żadnych plamien :) noo chyba, że miałam po 2 a wmawialam sobie, że to po prostu papier się ubrudzil a teraz po żelazie mam zupełnie inny kolor i widziałam różnice no i sluzu było więcej ... Ginekolog mi napisał smsa, że to może być po wczorajszym badaniu no i że mam wsiąść nospe i polezec :) wzięłam nospe, ale poleżeć mogę pół h bo mam sporo spraw do zrobienia .... Poleżę od 11 do 15 jak tylko wrócę

Normalnie na głowę te hormony mi biją [emoji14]
Wybieram się na dniach do Ikei i zastanawiam się co warto kupić [emoji14] Póki co na liście nasze sławne pojemniki Skubb i wanienka :D Macie jeszcze jakieś hity, w które warto się zaopatrzyć?
Ja jeszcze nie kupilam, ale planuje kupić bo koleżanka miała i podpatrzyłam
Screenshot_2018-04-08-11-22-23.png
to na haczyki i zawieszasz na łóżeczko bądź przewijak i możesz tam mieć masci, odkładać husteczki itp... Jeśli to się okaże hit to nie wykupcie wszystkiego bo ja jeszcze nie mam [emoji23][emoji23][emoji23]

Załączniki

• Screenshot_2018-04-08-11-22-23.png
    Screenshot_2018-04-08-11-22-23.png
    46,6 KB · Wyświetleń: 206
reklama
Olu jak dojdziecie do dzialu dzieciecego to przy jednym z przewijaków będą zamontowane takie plastikowe pojemniczki (przykrywane) na jednej z krawędzi przewijaka. My się w to zaoptrujemy w tym samym celu. Moim zdaniem spoko pomysł, bo masz wszystko do przewijania w jednym miejscu i nie boisz sie ze w trakcie przewijania Wasz groszek do którejś z tych rzeczy dosięgnie :)
@Agatka29 @oliwka_11 @Darka83 @Zulson Trzymam kciuki za wizyty i czekam na dobre wieści :)
Tak w ogóle to dzień dobry. Jutro znowu mamy maraton po lekarzach więc dzis jedziemy do laboratorium (jak mój królewicz wstanie) żeby na jutro były najnowsze wizyty. No a dziś maraton po sklepach bo na wyjazd musimy parę rzeczy sobie kupic. Dziś ma przyjść w końcu paczka z gemini :D
Miłego dnia :)
Jolu dzięki :) Chodzi o te pojemniki?
Link do: ÖNSKLIG Kosze zawieszane, 4 sz. - IKEA

Kopniak i to taaaaaki duży [emoji23] nie no On w ogóle Cię nie kocha dlatego zdecydował się z Tobą na dziecko po paru mcach, bierze z Tobą ślub - nie nie , to pewnie też nie z miłości- tak dla jaj [emoji16] zamieszkaliscie razem pewnie dlatego bo On nielubi wracać do pustego domu , a podróż poślubna wymyślił pewnie też tylko dla siebie bo potrzebuje urlopu i wypoczynku na bank niezrobil tego żeby Tobie sprawić przyjemnośći[emoji16] Olcia, Olcia masz super faceta patrz jak On się stara , daje Ci wolna rękę z wszystkim , planuje z Tobą przyszłość w sumie to z wami .. A co do dzieci no cóż One były , sa i będą widuje je pewnie wiele rzadziej a wy widujecie się dziennie w domu więc to też jest inaczej musi , że tak powiem "nadrobic "ten czas kiedy się niewidza. Kiedyś pisałaś , że niepotrafisz się od niego odklejic jak wraca do domu non stop glaszczesz, całujesz itd ,że niepotrafisz inaczej już wtedy chciałam Ci napisać, że rozumie że jest dla Ciebie całym światem , że wkoncu wiesz że to ten właściwy, po tym wszystkim co przeszlas wkoncu jesteś na Maxa szczęśliwa i na prawdę bardzo się z tego cieszę i Broń Boże nieodbierz tego jako jakiś wykład czy atak na Ciebie bo nie mam w tym ani grama złych zamiarow tylko chce Ci powiedzieć jedno , że faceci są inni, oni niepotrzebuja aż tak dużo czułości a Oni miłość w większości wyrażają przez czyny , byłam kiedyś z takim chłopakiem bardzo krótko a uwierz, że jestem osobą która potrzebuje bardzo dużo uwagi, czułości itd ale to co On wyprawial przechodzilo nawet moje oczekiwania myślałam, że mnie zaglaszcze i że padnę jak taki zaglaskany kociak, dziennie przyjeżdżał ( niemialam na nic innego czasu, odbierał z pracy a jak się nie widzieliśmy to non stop zasypywal mnie wiadomości na dłuższą metę miałam już tego serdecznie dosyć) na początku jest to boskie, ale potem to jak na jakims kacu miłości byłam [emoji16] . Za 3 m-ce przyjdzie maluszek na świat , wszystko wywrócić się do gory nogami już będzie mało czasu na czułości itd , ale takie jest poprostu życie i mimo że jesteśmy w związkach, malzenstwach itd mimo wszystko jesteśmy osobnymi ludźmi, wzięłaś go z jego "bagażem " tak samo jak On Ciebie z Twoim no i nic tego nie zmieni , a wy ani oni nigdy nie będziecie od siebie wazniejsi bo każdy z was jest dla niego tak sami ważny i tak samo was kocha każdego z osobna, ale z tego co piszesz to tak samo oszalał na Twoim punkcie , ale daj mu troszkę luzu, na pewno wam to niezaszkodzi [emoji4] a hormony wiem niepomagaja człowiek sam siebie nieogarnia .. sama czasami mam takie rozkminki, że szok , ale wtedy trzeba się samemu opier**wziąść w garść i do przodu. Masz wspaniałego faceta , przyszłego męża doceń to i niedoszukuj dziury w całym bo zepsujesz to [emoji4] i tak jak wyżej napisałam broń Boże się niepogniewaj bo to tylko z dobrego serca Ci napisałam i wcale nie życzę Ci źle [emoji4]
Oczywiście, ze nie odbieram tego co napisałaś w negatywny sposób bo masz 100% racji, jak sama spojrzę na to wszystko z dystansem to myślę dokładnie jak Ty :) Już staram się od jakiegoś czasu panować nad tymi "zagłaskaniem" go, myślę, że jestem na dobrej drodze :) Jest też tak jak piszesz z tym nadrabianiem czasu z dziećmi, widzi się z nimi 3x w tygodniu po koło 2-3 h + co drugi weekend, codziennie dzwoni ale są to krótkie rozmowy max po 2 min, no ze mną i z naszym dzieckiem będzie jednak spędzał dużo więcej czasu. Było mi potrzebne takie racjonalne zobrazowanie sytuacji, dziękuję [emoji9] Jednak te hormony, lekko gorszy humor i do tego nuda robią swoje i pojawiają się takie głupie wymyślone problemy :p

Jestem bardzo ciekawa ile maluch waży. W domu robimy zakłady. Ja obstawiam coś koło 1200 mąż 1100.
Ja obstawiam bliżej 1100g :) Skoro mój miał 1035g w 26+3 a wychodzi na tydzień większego. A jak do tej pory było z Waszym maluszkiem? Też jest większy?

Hormony w ciąży to też normalne, też tak czasem miewam, ale - minie po połogu ;)

Hitów ikeowych nie mam, ale ponoć bardzo dobre są ikeowe śliniaczki, ja kupiłam też te malutkie ręczniczki 30x30cm
No właśnie chciałam kupić te ręczniczki ale u mnie akurat aktualnie brak :( Ale co się odwlecze... :D na szczęście do ikei mam 10 min.

Do góry