reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Patrzyłam na ten z medeli , ale drogi jest :(
Od 300-prawie 600 :/
Chyba zdecyduje się na coś tańszego :( chyba , że kupię bez wiedzy K :D ale szkoda mi z drugiej strony tyle wydać na laktator :hmm:

No niestety to spory wydatek, jak bym się nie zdecydowała na taki drogi gdybym nie planowała wykarmić piersią dwójki. Ale laktatory chyba można wypożyczać, nie?

Właśnie ostatnio tak sobie narzekałam na to cisnienie i na tą wagę i potem gadałam z Nasza Martą i doszło do mnie jak duże mam szczęście. Staś rośnie, kopie, jest zdrowy. Czego mam chcieć więcej?

Wiesz co, niektórzy ludzie na ciężkie przeżycia reagują wyparciem, jeszcze inni zaprzeczeniem a jeszcze ktoś pielęgnuje to w pamięci bo potrzebuje czasu aby sobie z tym poradzić
Dokładnie najważniejsze że z dziećmi wszystko oki a cała reszta "atrakcji " no cóż.. trzeba przyjąć na klatę i przetrzymać ten czas bo i tak nie mamy na to wpływu a już na prawdę niewiele zostało [emoji4]

Czy elektrycznym czy ręczny ściąga się co 3 godziny. Przy obu zajmuje to podobna ilość czasu. Idealnie ściąga się rytmem 7/5/3. Czyli 7 minut jedna pierś potem 7 druga. Potem po 5 minut i po 3. Elektrycznie po prostu laktator sam pompy je ale w ręczny nie jest to taka pompka żeby trzeba było używać dużo siły. Czasem możesz ściągnąć butelkę w 20 minut a czasem i godzina nie wystarczy
Czyli między nimi różnica jest taka , że jak się ma kasę na to przeznaczona to lepiej elektryczny a jak się chce zaoszczędzić to ręczny ? :)

No niestety to spory wydatek, jak bym się nie zdecydowała na taki drogi gdybym nie planowała wykarmić piersią dwójki. Ale laktatory chyba można wypożyczać, nie?
Spory wydatek a z drugiej strony są najlepsze. Jednocześnie elektryczny np. Avent czy Lovi to też 300-400 zł a są zdecydowanie gorsze. Medela specjalizuje się w laktatorach i karmieniu. Mam problem z zaufaniem firmom które produkują wszystko od butelek po smoczki, sliniaki kubki itp. Za jakość niestety trzeba płacić. Ale w każdym większym mieście można wypożyczyć w poradni laktacyjnej. Tylko u mnie np. Jest problem bo mają tylko dwa do dyspozycji.

Dzięki ze pytasz gardło już nie boli tylko katar ale jestem tak zmęczona nie mam siły na moc próbuje ogarniać ten syf ale z moja energia to będzie trwało miesiąc
Dobrze, że już lepiej [emoji106]
A na samopoczucie wpływ też ma pogoda, a u mnie chwilę temu modelowo zaczęło padać (drzemałam sobie na balkonie, to mnie obudziło [emoji23])
No i lepiej wolniej, niż się przeforsować...

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry