reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

A elektrycznym co ile trzeba odciagac żeby pobudzić laktację ? Tylko jak jest potrzeba ? A nie ciezko ręcznym ? Nie bolała Cię ręką ? I dużo czasu to nie zajmowało ? Czytałam , że trzeba siedzieć 30/45 minut żeby butelkę odciągnąć
Klaudia nie o to chodzi. Zeby pobudzic laktacje trzeba odciagac mleko co 3 godziny po 15min z kazdej piersi. Nie wazne jakim laktatorem. Po prostu elektryczny podlaczasz i sie relaksujesz, a recznym musisz reka pracowac.
Przy tak czestym odciaganiu bylo mi ciezko, dlatego wypozyczalam elektryczny. Ale nigdy nie wiadomo czy zajdzie potrzeba pobudzania laktacji. A do sporadycznego odciagania wystarczy reczny.

reklama
:) oo, jak miło <3

Zaglądam od czasu do czasu, ale ciężko za wami nadążyć :D Ja mam teraz syndrom wicia gniazda, zaczynam panikować, że jeszcze tyle nie zrobione, tyle nie kupione. A mój Meir się ze mnie śmieje, bo on to ma zawsze tyyyle czasu.

Maleństwa już mają ponad kilogram, a ja przytyłam 10 :/
To super, ze wszystko dobrze u Was!

Hahah tez tak zrobiłam [emoji23] pierd.. nie robię nie będę na sile się męczyć a potem stresować leżę w lozku z Czesiem i Gustawem może wieczorem dostanę energii i coś jeszcze ogarnę miałam jechac komodę kupić ale tez olałam sprawę najwyżej kupię jak będę na l4 w maju do lipca mam nadzieje ze Łukasz zdąży ja skręcić [emoji23]

Tylko widok tego syfu mnie przeraża ale zadzwonię jutro do mojej pani sprzątaczki i powiem ze ma przyjść bo zginę bez niej [emoji23]
Oczywiście polez sobie z Twoimi dziećmi i pieprz to jeszcze się nasprzatasz w zyciu[emoji16]

Muszę, staram się jak mogę chociaż mam też spadki formy , ale wtedy sama się opier*** w głowie że przecież dużo kobiet ma jeszcze gorzej i dawaja radę im to i my z małym też damy [emoji123] Ciebie biedaczku tez nierozpieszczaja dolegliwości, ale pamiętaj musimy być silne[emoji123] [emoji123] [emoji123] [emoji123]
Właśnie ostatnio tak sobie narzekałam na to cisnienie i na tą wagę i potem gadałam z Nasza Martą i doszło do mnie jak duże mam szczęście. Staś rośnie, kopie, jest zdrowy. Czego mam chcieć więcej?

A twoj M tez pamieta i mysli o tamtej dzidzi? Bo moj chyba nie. Zawsze jak cos wspomne to mowi, ze po co mysle o tym i mam sie nie dolowac[emoji53]
Wiesz co, niektórzy ludzie na ciężkie przeżycia reagują wyparciem, jeszcze inni zaprzeczeniem a jeszcze ktoś pielęgnuje to w pamięci bo potrzebuje czasu aby sobie z tym poradzić

Nie wiem jak z innych firm, ale medela ma tak, ze te same koncowki pasuja i do tecznego i do elektrycznego. Dlatego wypozyczajac elektryczny nie musialam kupowac koncowek bo mialam z recznego.
Patrzyłam na ten z medeli , ale drogi jest :(
Od 300-prawie 600 :/
Chyba zdecyduje się na coś tańszego :( chyba , że kupię bez wiedzy K :D ale szkoda mi z drugiej strony tyle wydać na laktator :hmm:

A my wrócilismy ze ze spaceru, placu zabaw i zakupow. Kupiłam małej taki cienki rozowy dresik 62 później postaram się ogarnąć zdjęcie [emoji5] na rocznicę dostałam odkurzacz samosprzatajacy nawet nie muszę wstawać żeby go włączyć bo można tel[emoji5] super, bo ja tak nie lubię odkurzać zawsze mi się taki marzył[emoji5] teraz leze bo brzuch boli a jeszcze wybieramy się na obiad [emoji5]
Fajnie [emoji106]
Najważniejsze, że coś, co chciałaś [emoji106]
I niech się dobrze spisuje :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

A twoj M tez pamieta i mysli o tamtej dzidzi? Bo moj chyba nie. Zawsze jak cos wspomne to mowi, ze po co mysle o tym i mam sie nie dolowac[emoji53]
Tak mój R bardzo , często jak tak coś wspominamy to ja płacze A On łzy w oczach np wczoraj lezelismy na wieczór i mówił do brzuszka że kupi mu super auto na sterowanie zeby tylko żeby był grzeczny i zabierze w super miejsce a mama sobie odpocznie i później weszliśmy na temat tego , że pierwsze dzieciątko już by było odchowane troszkę i szkoda że z nami go niema :( często zastanawiamy się jaki by był, pewnie każdy gdzieś to przeżywa na swój sposób i nie wierze ze po Twoim tak to splywa tylko nie chce pokazać a pewnie nie ma dnia żeby chociaż na chwilkę o tym niepomyslal wkoncu też stracił dziecko [emoji8]

reklama
Do góry