reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

:) oo, jak miło <3

Zaglądam od czasu do czasu, ale ciężko za wami nadążyć :D Ja mam teraz syndrom wicia gniazda, zaczynam panikować, że jeszcze tyle nie zrobione, tyle nie kupione. A mój Meir się ze mnie śmieje, bo on to ma zawsze tyyyle czasu.

Maleństwa już mają ponad kilogram, a ja przytyłam 10 :/
Ooo ta duże już i wcale nie przytyłaś dużo! Mój mały miał w czwartek 26+3 1035g a ja na plusie równe 11kg...

reklama
A elektrycznym co ile trzeba odciagac żeby pobudzić laktację ? Tylko jak jest potrzeba ? A nie ciezko ręcznym ? Nie bolała Cię ręką ? I dużo czasu to nie zajmowało ? Czytałam , że trzeba siedzieć 30/45 minut żeby butelkę odciągnąć
Czy elektrycznym czy ręczny ściąga się co 3 godziny. Przy obu zajmuje to podobna ilość czasu. Idealnie ściąga się rytmem 7/5/3. Czyli 7 minut jedna pierś potem 7 druga. Potem po 5 minut i po 3. Elektrycznie po prostu laktator sam pompy je ale w ręczny nie jest to taka pompka żeby trzeba było używać dużo siły. Czasem możesz ściągnąć butelkę w 20 minut a czasem i godzina nie wystarczy

Nie. Wtedy nie. Słyszałam o niej różne opinie. Albo się kocha albo nienawidzi. Trudniej nią karmić niż normalnym smoczkiem. Wymaga wprawy i wiele dzieci krztusi się nią podobno na początku. Zobaczymy jak będzie. W pogotowiu będą czekały butelki Avent Naturals.
Ja dopoki karmilam to mloda dokarmialam tylko calma. Sprawdzala sie rewelacyjnie. Teraz tez tak zamierzam.
Moim zdaniem jesli dziecko krztusi sie calma to tak samo by sie krztusilo piersia. Czyli wina w dziecku nie w smoczku.

To powiem Ci po naszemu dupc ta robota i sie legnij[emoji16]

Hahah tez tak zrobiłam [emoji23] pierd.. nie robię nie będę na sile się męczyć a potem stresować leżę w lozku z Czesiem i Gustawem może wieczorem dostanę energii i coś jeszcze ogarnę miałam jechac komodę kupić ale tez olałam sprawę najwyżej kupię jak będę na l4 w maju do lipca mam nadzieje ze Łukasz zdąży ja skręcić [emoji23]

Tylko widok tego syfu mnie przeraża ale zadzwonię jutro do mojej pani sprzątaczki i powiem ze ma przyjść bo zginę bez niej [emoji23]

Dokladnie teraz to juz blozej jak dalej...normalnie kocham cie za te pozytywne nastawienie mimo twojego trudnego stanu.
Muszę, staram się jak mogę chociaż mam też spadki formy , ale wtedy sama się opier*** w głowie że przecież dużo kobiet ma jeszcze gorzej i dawaja radę im to i my z małym też damy [emoji123] Ciebie biedaczku tez nierozpieszczaja dolegliwości, ale pamiętaj musimy być silne[emoji123] [emoji123] [emoji123] [emoji123]

Oczywiście, będziemy pamiętać do końca życia o naszych nienarodzonych dzieciatkach:( ale wierze , że chociaż cialkami niema ich z nami to duszyczki są obok nas[emoji8] [emoji8] [emoji8]
A twoj M tez pamieta i mysli o tamtej dzidzi? Bo moj chyba nie. Zawsze jak cos wspomne to mowi, ze po co mysle o tym i mam sie nie dolowac[emoji53]

reklama
A wydawało mi się że jakiś mniejszy jest a tu proszę od ostatniego mierzenia 7cm urósł chyba się człowiek przyzwyczaja jak dziennie patrzy i niewidzi aż takiej różnicy [emoji1]

Ja tez mam 103 [emoji847] a czuje się jakbym miała 130 [emoji23]

Jola jak idzie ci tak dobrze to możesz wpaść do mnie tez [emoji23]

Do góry