reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

A ja myślałam, że wszedzie gorzko jak u nas[emoji5]
Niestety nie... A szkoda, bo doslodzic sobie można jak ktoś lubi, a "odsłodzić" już nie ;)

Nim was nadrobiłam przybyło kolejne 20 stron......
A ja w między czasie usnęłam........ [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Super :*:*:* [emoji173]️[emoji173]️ żeby już było tylko lepiej :)

Już nad tym myślałaś ? :) Chętnie kiedyś odwiedzę , jak już będziesz Panią szefową :)

Wiem. Będę się starała być najlepszą mama [emoji173]️[emoji173]️będę rozpieszczac ale też wychowywać tak jak powinnam. :)
A K będzie mi w tym pomagał, mimo , że często go nie będzie przy nas ..
Kiedyś dość poważnie myślałam o otwarciu swojej knajpki, ale jak poznałam wszystkie wymogi, które musiałabym spełnić, biurokrację itd, to postanowiłam odpuścić.... [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja kupiłam różne kolory [emoji16][emoji16] a właśnie przeglądałam wszystko co kupilam i mam też niebieskie body, siwe i seledynowe [emoji16] leginsiki też mam w różnych kolorach [emoji16] na pewno muszę kupić jeszcze jakiś sweterek, skarpetki, rajstopki, rękawiczki niedrapki, spiworek malutki bo mam już takie większe :) a tak to tylko jak coś mi szczególnie w oczy wpadnie .... No i koniecznie białe body bo nie mam a pasują do wszystkiego [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Ja mam komplet od przyjaciółki po jej coreczce, i białych body mam z 10 ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ktoś czytał dzisiejszą gazetę wyborcza? Podobno miał być artykuł o tym, ile kosztuje prowadzenie ciąży w Polsce i jakie wydatki w sumie czekają rodziców. Aż się ucieszyłam, że tego nie podliczamy, bo sumy szokujące ;)
Przyjaciółka prowadziła ciążę prywatnie, i pokazała mi rozliczenie.... Zdecydowanie lepiej się nie dołować....
Ja mając prywatną opiekę z pracy wydałam ponad 1000 na dodatkowe rzeczy (endokrynolog - niby mam w pakiecie, ale id lat chodzę do swojej, dodatkowe badania krwi, pierwsze prenatalne... )
Jeszcze kilka rzeczy zostalo, dojdę pewnie do 2000

0d1yrjjgtd95fou3.png

dziewczyny moja kolezanka w marcu urodzila syna wlasnie sie dowiedziałam ... dzis zadzwonila sama

26tydzien miala cc
siedze i jestem szoku ...

syn 1100g niecale, zyje wyszedl z oiom'u akurat, na ten moment napewno wada serduszka i jedno pluco sie nie wykształciło do konca ...

Strasznie wcześnie :([emoji33]
A co się stali, że tak wcześnie?
Mam nadzieję, że nic więcej nie wyjdzie....
Oby [emoji106]

Koleżanka kuzynki urodziła dwa dni przed świętami córkę ok 30tc, 1,5kg, wiem tylko, że była w inkubatorze, ale nie znam szczegółów...

Strasznie dużo się ostatnio rodzi wczesniaków [emoji20]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja sobie tak myślę czy bym wiedziała ze mi się sączą... Mam teraz dużo wodnistej wydzieliny, zmieniam wkładki parę razy dziennie. Mówiłam o tym mojej ginekolog, czy to czasem wlasnie nie wody , ale sprawdzała papierkiem lakmusowym i czysto, na usg wody tez wzorowo.
Pytałam na szkole rodzenia, bo było o saczeniu się wód, i położna mówiła, że w dotyku ponoć można w miarę rozróżnić... Albo właśnie papierkiem...

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry