reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Do którego miesiąca dzieciaczki powinny jeździć w gondoli ? Na wiosnę już będziemy musiały zacząć wozić w spacerówce ?
Mój najstarszy z końca lipca jest i w gondoli do końca stycznia gdzieś jeździł. Wszystko zależy jak dziecko szybko rośnie, czy już chce siadac

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Haha, to bylo odnosnie samego badania[emoji6] Ale mialas przeczucie[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Dalej możesz jeść słodkości :):)

No właśnie a ja tych cudów nie chce.
Jeśli bym zarzyczyla sobie super dużego wesela to pewnie byśmy tak zrobili ale nigdy tego nie chcialam. Zawsze marzyło mi się skromne przyjęcie, z małą ilością gości. Nie ślub na pokaz , nie dla rodziny, znajomych których nie wiedziałam 15 lat. A u brata będzie duże wesele ? :)
Zależy co dla kogo znaczy duże. Ale gdzies 120 osób. Mój brat chce prosić tylko tych z rodziny co utrzymujemy faktycznie kontakt. Za to od bratowej rodzice mocno naciskają na zapraszanie wszystkich pociotek. Ona sama może inny połowy nie zaprosiła ale... Co sobie w rodzinie pomyślą jak tego zaprosiła a tamtego nie.

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Klaudiaa975- zdazysz nie martw sie. Ja mam podobnie do Karla88 ok 40 km , a jeszcze po drodze bede musiala kolezance chlopakow podrzucic. Caly czas licze na to, ze zdaze . Nie ma innej opcji.

Tylko ja glukozy nie robiłam jeszcze ??? [emoji23]
Ja to nonstop przesuwam
Wizytę mam dopeoro 20.04 woec jakoś tak to przeciągam

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jeszcze ja[emoji849]robię w piątek bo za tydzień w środę wizyta [emoji54][emoji54][emoji54]

Napisane na SLA-L22 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Skoro jesteśmy w temacie porodów to w 1 fazie u mnie wręcz zabraniali leżenia. Chodziłam, siedziałam na piłce. 2 faza na leżąco, ale po 14 godzinach boli i nieprzespanej nocy było mi wszystko jedno bo byłam tak wykończona, że zasypiałam pomiędzy skurczami. Nie miałam też siły przeć.
A z jedzeniem w szpitalu też mam złe wspomnienia. Już nie wspomnę, że było paskudne, ale jednego wieczora babce się bardzo spieszyło więc przywiozła kolację o 17. Ja byłam w pokoju dla gości, bo ktoś u mnie był dosłownie 10 minut, a ona w tym czasie przywiozła kolację i za chwilę ja zabrała. Jak przyszlam i się o tym dowiedziałam od babki co ze mną leżała poszłam po ta babę a ona, że jej się dzisiaj śpieszy i ona już tą kolację wyrzuciła i nie ma. Dieta matki karmiącej - głodówka :( Dosłownie poryczalam się ze złości. Już nie mowiac, że musiałam od obiadu o 13 do kolejnego śniadania głodować.

w57v9n73fe3ysoga.png
Porażka z ta baba co Ci kolację zabrała :/ a nie miał kto Ci przynieść ?

* To pierwsza faza czym się zaczyna i na czym się kończy ? Jak ja odróżnić od czego kolwiek innego ?
* Druga faza długo trwa ? Po niej już jest poród ? I to ta faza najbardziej boli tak ?
Jeśli się zacznie druga faza , a jakimś sposobem przegapie pierwsza to jest szansa , że dojadę do szpitala 50km od domu ?
* Kiedy odchodzą wody ? Podczas drugiej fazy ?
* Po odejściu wód odrazu zaczyna się akcja porodowa ?

Jeśli którejś by się chciało odpowiedzieć to bardzo bym podziękowała :)

Do góry