reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Przyłapał Cię na zakupach?

Nie akurat zakupow nigdy nie komentuje bo nigdy nie wiem ile kupuje [emoji23]
Ale mieliśmy pół godz temu jechac łóżko oglądać a ten pacan śpi
Nie dość ze pracuje do 14:00 po awansie wogole fizycznie nie pracuje tylko papierami się zajmuje to jeszcze śpi teraz
Ja zdarzyła być w pracy na ang z marcelina zakupach spożywczych powierzyłam komplet mebli i wystawiłam na olx a on kurna przyszedł zrobił obiad i śpi zmęczony

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dla zainteresowanych :)
20180404_182143.jpg

Załączniki

• 20180404_182143.jpg
    20180404_182143.jpg
    506,5 KB · Wyświetleń: 195
Skoro jesteśmy w temacie porodów to w 1 fazie u mnie wręcz zabraniali leżenia. Chodziłam, siedziałam na piłce. 2 faza na leżąco, ale po 14 godzinach boli i nieprzespanej nocy było mi wszystko jedno bo byłam tak wykończona, że zasypiałam pomiędzy skurczami. Nie miałam też siły przeć.
A z jedzeniem w szpitalu też mam złe wspomnienia. Już nie wspomnę, że było paskudne, ale jednego wieczora babce się bardzo spieszyło więc przywiozła kolację o 17. Ja byłam w pokoju dla gości, bo ktoś u mnie był dosłownie 10 minut, a ona w tym czasie przywiozła kolację i za chwilę ja zabrała. Jak przyszlam i się o tym dowiedziałam od babki co ze mną leżała poszłam po ta babę a ona, że jej się dzisiaj śpieszy i ona już tą kolację wyrzuciła i nie ma. Dieta matki karmiącej - głodówka :( Dosłownie poryczalam się ze złości. Już nie mowiac, że musiałam od obiadu o 13 do kolejnego śniadania głodować.

w57v9n73fe3ysoga.png

Ja mam łożysko na przedniej ścianie :) to kopanie z filmu to było chyba drugi raz że tak było fajnie widać :) a pierwszy że tak długo :) dziś mały już dużo słabiej kopie i rzadziej.
Trzecie prenatalne mam dokładnie w skończonym 31 tygodniu :)

Ja bym kupiła taką jaka Tobie będzie się podobała :) nie musi być koniecznie biała, może być w pastelowych kolorach, długa lub do kolan. Jeśli chcesz biała to ja bym wybrała coś dopasowanego z małym trenem bo strasznie mi się podobają takie :) w każdym razie na pewno nie coś ala księżniczka z kołem.

Ja to nawer nie wiem jak to wszystko wygląda, weź mnie oświeć :D

Wrzucam ciuszki :D
Zobacz załącznik 844617

Tak wiem :D taka z kołem śliczna ale chyba nawet gdybym miała wesele większe to bym wzięła prosta zgrabna sukienkę długa. Jeszcze takich nie przymierzałam więc nie wiem jak bym wyglądała w sumie. :)
I na początku maja ? To ja wtedy będę w 28tc. To troszkę jednak jesteś dalej ode mnie :)
Może i ja doczekam takich "długich" ruchów :D jak na razie to śmieje się z mamą bo K już widział i czuł pod ręką ruchy malutkiej. A jak tylko mama spojrzy to koniec ;D zaraz znowu kopie jak tylko wzrok odwróci ;D no wstydzi się ewidentnie babci no :D

Przed porodem robią Ci lewatywę. Lub robisz ja sama , jeśli zdążysz :)

Poród to nic strasznego moim zdaniem. A będziesz chodzić do szkoły rodzenia? Nie ma opcji, żebyś nie zauważyła II fazy. To są skurcze parte, nie da się przegapić.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Haha, no nie da sie[emoji3] polozna kazala jeszcze nie przec, bo kobieta obok rodzi. Ledwo wyszla, a ja sie dre, ze musze[emoji23] No i nie bylo wyjscia, trzeba bylo zbietac drugi zespol[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017

Uwierz mi nie będziesz chciała siedzieć w szpitalu ja siedziałam tydzień i myślałam ze depresji dostanę bo każda rodziła tylko nie ja a byłam drugi tydz po terminie
Pierwszy tydz po terminie nawet mnie nie przyjęli szyjka zamknięta skurczy brak musiałam tylko codziennie na ktg przyjeżdżać dopiero w drugim tyg mnie przyjęli teraz olewam nie jadę aż się zacznie

Jak będę się bardzo stresowała to pojadę mimo wszystko przed terminem. A jeśli dostanę boli to odrazu się zbieram i jadę. Tylko nie chciałabym rodzić u siebie w mieście i dlatego się obawiam , żeby dojechać itp :/ wiem , że pierwszy poród jest długi ale nie zawsze. A początkowe skurcze czasem są nie odczuwalne czasem

Jak będę się bardzo stresowała to pojadę mimo wszystko przed terminem. A jeśli dostanę boli to odrazu się zbieram i jadę. Tylko nie chciałabym rodzić u siebie w mieście i dlatego się obawiam , żeby dojechać itp :/ wiem , że pierwszy poród jest długi ale nie zawsze. A początkowe skurcze czasem są nie odczuwalne czasem

Wiesz skurcze możesz mieć i 20 godz a rozwarcia wogole
Ale tez uważam ze poród nie jest aż taki straszny i nie da się czegoś przeoczyć
Przeżyjemy

reklama
Dziewczyny, które dostajecie pieniądze za L4 z ZUS. Czy oni mają jakieś terminy do wypłat? W styczniu dostałam pieniądze ostatniego, w lutym też. Teraz czekałam na przelew ostatniego marca, a tu już 4 kwiecień i nic :( Jestem mega wkurzona, moje zobowiązania nie będą czekać :( Jutro się do nich przejadę, ale może orientujecie się jak to jest?

w57v9n73fe3ysoga.png

Do góry